You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Sakal Kesmek Harammıdır?

Sakal Kesmek Harammıdır?

هل أنا حقاً أنا ؟
RE: Sakal Kesmek Harammıdır?
ben az ya da fazla olur, diye bir şey söylemedim. benim söylemek istediğim miktar konusunda ''bağlayıcı olarak'' mutlak hüküm yok. tavsiye var.
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
tavsiyeye uymazsan sünnet olmaz

bu kadar basit mi şimdi tavsiye oluşu
AKLI YETEN GÖRDÜGÜNE İNANIR
YÜREGİ YETEN GÖRMEDİGİNE

Bunu ilk beğenen sen ol.
هل أنا حقاً أنا ؟
neden sözümü yanlış anlamakta ısrar ediyorsun. yani aksine bir şey desem de sende savunmasını yapsan.demediğim şeyleri sözlerimden çıkarmamalısın. ''bağlayıcı olarak'' mutlak hüküm yok diyen birisi alimlerin tavsiyelerini küçümsemiş değildir.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Uzman
عَنْ عَبْدِ اللَّهِ بْنِ الدَّيْلَمِيِّ قَالَ بَلَغَنِي أَنَّ أَوَّلَ الدِّينِ تَرْكًا السُّنَّةُ يَذْهَبُ الدِّينُ سُنَّةً سُنَّةً كَمَا يَذْهَبُ الْحَبْلُ قُوَّةً قُوَّةً

Abdullah b. Deylemî diyor ki : Bana ulaştığına göre :

“Dinin elden çıkışı sünnetin terkiyle başlar. Halat nasıl lif lif kopup parçalanırsa, din de sünnetin birer birer terkiyle ortadan kalkar” (Dârimî, Mukaddime 16)
Bunu ilk beğenen sen ol.
Yeni Üye
Bazılarımızın işi gereği traş olması gerekiyorsa nasıl olacak bu durum, adam mesela şirkette çalışıyor bir süre sonra kesmesi mecbur insan içine karışıyor.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
Taha yusuf, insanlar yaptıkları amelleri bu peygamber Efendimiz s.a.v sünnet dir bilincinde yaparsa saydığın kötülükleri yapamaz zaten

Şimdiki insanların bir çoğu dizilerde moda olan şekilde sakal bıraktıkları için oluyor saydığın şeyler
"Ey Sevgili!..
Bir geceliğine değiş tokuş etseydik yüreğimizi,
Taşıyabilir miydin acaba bendeki seni!..
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.