You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Şafi Mezhebine Kadına Dokunmak Abdesti Bozar

General
Şafi Mezhebi'ne göre şehvetli olsun olmasın kadına dokunmak abdesti bozar.

Peki Şafi'ler peygamberimizin odasının küçük olması hasebiyle namazda secde edeceği zaman Aişe validemizin ayağına değmesine,ayağını bir kenara çekmesine ve öylece namaza devam etmesine ne diyorlar?
Camide bile sünneti ihya edemeyen bir toplumdan siz ne bekliyorsunuz bilmem; ama benim hiçbir beklentim yok!
Bunu ilk beğenen sen ol.
Forumcu
RE: Şafi Mezhebine Kadına Dokunmak Abdesti Bozar
Zahirilerde aynı düşünüyor. Zahiri bir abiye sormuştum. Bunlar mensuhtur diyorlar. Zira ayet bu hadislerde geçen olaylardan çok sonraları iniyor.
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
Zahirilerle Şafilerin bu konuda farklı görüşleri şunlardır:

Zahirilere göre kadına dokunmak mutlak olarak abdesti bozar.Şafi'lere göre dişe,kıla,tırnağa dokunmak abdesti bozmaz.

Zahirilere göre her kadına dokunmak abdesti bozarken,Şafilere göre anne,nine gibi ebediyyen mahrem olan kadınlara dokunmak abdesti bozmaz.

Ortak noktaları ise,şehvetli ya da şehvetsiz dokunuşun müsavi olmasıdır.

Ayet daha sonra inmiştir görüşünü nasıl ispatlıyorlar?Hangi olaya göre zamanları belirliyorlar?
Camide bile sünneti ihya edemeyen bir toplumdan siz ne bekliyorsunuz bilmem; ama benim hiçbir beklentim yok!
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
Sadece merak ettiğim için soruyorum
Sen hangi mezhep densin mesut
"Ey Sevgili!..
Bir geceliğine değiş tokuş etseydik yüreğimizi,
Taşıyabilir miydin acaba bendeki seni!..
Bunu ilk beğenen sen ol.
Üye
Hz. Peygamber sav'in ayağına dokunduğunu belirten hadisi , buradaki dokunmanın bir engel bulunarak olmasının muhtemel oluşu ile veya bunun Peygamber sav has bir özellik oluşu ile tevil edilir.
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
Benim meseleleri bulabildiğim tüm hukukçulara göre araştırmam,öğrenmem sizin aklınıza ne getiriyor acaba?

Yarın sitede Caferi Mezhebine göre namaza başlamadan önce yedi defa tekbir getirilir yazsam, size göre o zaman Caferi mi olacağım?
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
Bu sefer çok mu kolay oldu.Hemen cevap geldi.Bir ortasını bulamadık bu işin.Rolleyes

Bu arada şunu tekrar söylüyorum.Amacım sizin bilginizi ölçmek değil,zevkli ve faydalı bir şekilde zaman geçirebilmek sadece.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 19-10-2014, Saat:01:48 AM, Düzenleyen: ibni-mesud.
Profesör
Ya hu sadece hangi mezhepdensin diye sordum.
Sanki sebep sormuşum gibi cevap veriyosun
"Ey Sevgili!..
Bir geceliğine değiş tokuş etseydik yüreğimizi,
Taşıyabilir miydin acaba bendeki seni!..
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
AKLI YETEN GÖRDÜGÜNE İNANIR
YÜREGİ YETEN GÖRMEDİGİNE

Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 19-10-2014, Saat:01:49 AM, Düzenleyen: Z4F3R_.
General
Ya bişi dicem CAFERİLİK Bİ MEZHEP DEĞİLDİR Kİ! Mezhep statüsüne alıyorsunuz. Aynı şeyi diyanet ders kitaplarında da yapıyor! Hocayla kanlı bıçaklı olduk neredeyse o konu yüzünden! 11. sınıf kitaplarında bu sene caferiliği mezhep alıyorlar! Bu kadar gei zekalılık bu kadar mallık olmazki!
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.