You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Şafi Mezhebine Kadına Dokunmak Abdesti Bozar

Şafi Mezhebine Kadına Dokunmak Abdesti Bozar

General
RE: Şafi Mezhebine Kadına Dokunmak Abdesti Bozar
Mezhep nedir,daha bilmeyen kişi kalkmış ahkam kesiyor.Caferiliğe Mezhep diyenlere gerizekalı ithamında bulunuyor.Bu ne saçmalık,bu ne haddini bilmemezliktir.

Sen Mezhep deyince ne anlıyorsun?Bir zahmet açta oku Mezhebin görüş demek olduğunu.En azından bir hadis şerh kitabı ya da mukayeseli bir fıkıh kitabı okusaydın bunu çok rahat bir şekilde idrak edebilecektin.

Ama sen okumak yerine,Caferilik mi,aman siz bozuksunuz gelin Dört Mezhebin birine geçin diyerek hiçbir faydası olmayan bir şey yapmaya çalışıyorsun.

Hangi Caferiye sen bu şekilde hitap ettiğinde,o seni dinleyecek ha öylemi tamam dört mezhebin birine dahil olayım o zaman diyecek?

Tebliğ böyle mi yapılır?Siz bozuksunuz,biz hak mezhepteniz diyerek mi yapılır?Yoksa onların bir ilmihal kitabını alarak,onların görüşlerini okuyup öğrenerek sonra da bak kardeşim siz de şu mesele şöyle;ama bu görüşünüz yanlış,hiçbir kaynakta deliliniz yok diyerek mi yapılır?

Sırf bu sebeple kütüphanemde Caferi İlmihali bile var.Oturduğun yerden Caferilik bozuk demesi kolay.Önemli olan bir Caferi kardeşimize doğruyu ikna edebilecek şekilde anlatmak.

Biz Caferilerin fıkhını bilmezsek nasıl o kardeşimizi ikna edebiliriz,karşımızdaki kişi kendi Mezhebi hakkında bir şey der,biz öylece baka kalırız.

Sen Tavus diye birini duydun mu ya da Ata bin Rehab?Bunlarda sana göre bozuk yoldalar değil mi?Ne de olsa 4 Hak Mezhepten değiller.

Belki de bu yukarıda yazdıklarımdan birisinin de sistemli bir Mezhebi olacaktı,usulu furusu olacaktı.Belki de şuan Dört Mezhep değil,beş Mezhebi konuşuyor olacaktık.Ama talebeleri hocalarının görüşlerini,fetvalarını kitaba yazmadılar,bu sebeple çoğu görüşü unutuldu,yok olup gitti.Elimizde sadece çok az görüşü kaldı.

Hiç bir çalışma yaptın mı bu kişilerden herhangi birisi için.Mukayese yaptın mı fetvalarını Dört Mezhepten herhangi birisiyle?Baktın mı senin mezhebine görüşlerinin paralel olup olmadığına.

Yukarıdaki isimleri geçtim,bir meselede Hz.Ömer'in Mezhebi şöyle,Hz.Ali'nin Mezhebi şöyle diye yazar.Yani bu konudaki görüşleri şudur yazar.

Sana göre Hz.Ömer de bozuk,Hz.Ali de bozuk.Ne de olsa Dört Mezhebin dışındalar değil mi?Şimdi Halifeler zamanında Mezhepler yoktu deme.Benim buradan kastettiğim o değil.

Müslümanlar bu zihniyeti bırakmadıktan sonra kan gövdeyi götürmeye devam edecek.Daha karşımızdakiyle tartışmayı bile beceremiyoruz.

Baksanıza demişki,kim hazırladıysa bu yazıyı bulup dövmek lazım.

Ey Müslümanlar karşı görüşte diye vurun,kırın,öldürün birbirinizi.Ama ben hamdolsun sizin din anlayışınızdan beriyim.

Çünkü ben "Ashabım göklerdeki yıldızlar gibidir,hangisine uyarsanız hidayete erersiniz" hadisine iman ettim.

Çünkü sahabe bile peygamberden duymadığı bir meseleyle karşılaştığı zaman bilgileri doğrultusunda ictihad ediyordu,hatta bazı zamanlarda birden fazla kişiyken bir meseleyle karşılaşıyorlardı ve iki farklı ictihad yapıp uyguluyorlardı.Daha sonra da peygambere gidip bu meseleyi soruyorlardı.Peygambere gitmeden önce ne birbirlerine bağırıyorlardı,ne birbirlerini dövüyorlardı ne de öldürüyorlardı.

Benim rehberim elbetteki yukarıda yazmış olduğum hadiste, övülmüş olan sahabedir.
Camide bile sünneti ihya edemeyen bir toplumdan siz ne bekliyorsunuz bilmem; ama benim hiçbir beklentim yok!
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.