You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Safer Ayı Namazı ve Önemi

Safer Ayı Namazı ve Önemi

General
RE: Safer Ayı Namazı ve Önemi
İş yeri mescidi felan mı?Bu tarz namazları cemaatle kılmak çok sakıncalı.Düşünün birileri cemaatle kılındığını gördü,sonra o da arkasında 10 kişi ile bu namazı kıldı,sonra bir bakmışız ki binlerce insan bu namazı cemaatle kılıyor.
Camide bile sünneti ihya edemeyen bir toplumdan siz ne bekliyorsunuz bilmem; ama benim hiçbir beklentim yok!
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
Siz biliyorsunuzdur;ama bilmeyenler adına yazayım.Bu tarz nafile namazların birkaç kişi ile cemaatle kılınmasında sakınca yoktur.

Ama tabi bu bahsi geçen namaz,sünnette olan bir namaz değildir.Ben sünnette olan namazlar için yazdım.
Camide bile sünneti ihya edemeyen bir toplumdan siz ne bekliyorsunuz bilmem; ama benim hiçbir beklentim yok!
Bunu ilk beğenen sen ol.
~Laedri~
ben yaşadığım yer dışında ve genelde şafiilerin olduğu bi yerde olduğum için buradaki bazı şeyleri kestiremiyorum.. mezhebe göre mi hareket ediyorlar yoksa örfi geleneklere göre mi diye...
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
Bir konu için bu Mezheple mi alakalı, yoksa babadan görme bir örf mü diye aklınıza geldiğinde başlık açarak sorun.Bizlerde öğrenmiş oluruzgülücük Elhamdülillah Şafi Mezhebini'de Hanefi Mezhebi kadar bilirim.
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
Sorular faydalı oluyor benim için.Bilgileri tekrar etmiş oluyorum,ayrıca yazıncada akılda daha kalıcı oluyorgülücük
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.