You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Sadece ikimizken...

General
Sadece ikimizken...
Orta 2.yada 3. Sınıftayım.Fransızca dersindeyiz. Dışarıda karakış. Soğuğun nefesini duyuyoruz sınıfta. Adnan öğretmen bizi küçük bir sınav yapıyor. Sınıfta büyük bir sessizlik. Öğretmenin sınıfın içinde bir oraya bir buraya dolaşıyor. Birden benim yanımda durdu başımı kaldırıp baktığımda bakışları ayaklarımdaydı. Bir süre baktı baktı.. Sonra kızım sen bu naylon ayakkabılarla üşümüyor musun dedi. Sesim çıkmadı cevap veremedim . Bütün arkadaşlarım ayağımdaki naylon yumurta topuk beyaz ayakkabılarıma bakıyordu. Ben utancımdan yerin yarılmasını bekliyorum. Öğretmenim ikinci kez kızım bu ayakkabılarla hiç üşümüyor musun dediğinde kısık bir sesle hayır öğretmenim diyebildim. Aradan yıllar geçti öğretmen oldum. Ben önce öğrencilerimin gözlerine sonra ayakkabılarına bakarım.....Öğrencilerimin ayakkabılarının rengini modelini adeta ezberlerim yıl içinde. Ayakkabılarını bir sebepten farkettiğim öğrencime bu ayakkabılarla üşüyor musun yerine al bu ayakkabılar senin için derim.Gözlerine bakarım sevgi ve şefkatle...Sadece ikimizken...

sevgülay öztürk
Bunu ilk beğenen sen ol.
.
RE: Sadece ikimizken...
Evet "diploma insanın cehaletini alsada, eşeklik baki kalır" sözüne güzel bir örnek..Öğretmen olmuşsun (!) küçük bir kalbin neye gönül koyacağı, neye kırılacağı, hangi durumda mahcup olacağı hakkında fikri olmayan bir eğitimci (!) benimde aklıma geliyor ilkokul günlerinden küçük kesitler..o ânı yaşarken tuhaf karşılamadığım ama sonrasında durup düşündüğümde baya bir garipsediğim hareketler...öğretmenler gerçekleştirdikleri eylemlerin küçük bireylerce daha sonra sorgulanacağını unutmamalı...çünkü o küçük bireyler, o hareketleri unutmuyor..ince düşünce herkese nasip olmaz, anlayış herkese nasip olmaz...hocam sizde unutmayın gülücük
Bunu ilk beğenen sen ol.
-İKRA-
RE: Sadece ikimizken...
Bazen ah öğretmenim! dedirtecek olayları birçok insan yaşamıştır. Aklıma geldi şimdi: Yakınım olan bir kız çocuğu (orta 1 de iken) öğretmeni öğrencilerin okuduğu kitapların sayfa sayısını ister. Bunları çeteleyip en çok okuyana ödül verecektir.
O çocuk 500 sayfalı bir kitabı bitirip öğretmenine söylediğinde öğretmen ona inanmaz ve ''o kitabı ben zor anladım, sen nasıl anlayacaksın? diye kitabı okuduğunu kabul edip işlemez. Öğrenci her ne kadar ''isterseniz kitaptan sorular sorun'' dese de faydası olmaz..
Allahümme salli alâ seyyidina Muhammedin ve alâ âli seyyidina Muhammed
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.