You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Sabah namazının iki rekat sünnetini kılan kimsenin 'uzanması' ile ilgili meseleler

Sabah namazının iki rekat sünnetini kılan kimsenin 'uzanması' ile ilgili meseleler

هل أنا حقاً أنا ؟
RE: Sabah namazının iki rekat sünnetini kılan kimsenin 'uzanması' ile ilgili meseleler
Neyse kardeş ben bu ilmi olmayan çıkışlarla ilgilenecek vakti geçtim, sen daha tevil ile mefhumun ihtiva ettiği muhtelif anlamları tahlid ediyorsun. Mülamese konusunda cumhurun peygamberin aişeye mücerret dokunmalarını nasıl ihtimal var diye kabul etmediklerini bir göz at özellikle nevevinin yorumlarına bakabilirsin. Her emir vucup ifade eder fakat aksine bir karine olursa o başka. Sen farz olana sair olan farzı örnek gösteriyorsun sana tahiyyatul mescid namazının müstehap olduğunu kim söyledi ki emri vucuptan düşürecek mutlak bir delil yok.
Yine de değinelim 'konuşmadığı zaman uzanırdı"demek "konuştuğu zaman uzanmazdı" demek değil ki sen mefhumu muhalif yapıyorsun mefhumu muhalifi cumhur delil alsa da Hanefiler almaz keza biz zahiriler de bunu delil kabul etmeyiz. Dolayısıyla sen bunu cumhuri olana söyle Hanefi ya da zahiri birisine değil.
Ayrıca cevap verdim varsayalım senin dediğin gibi mefhumu muhalifi delil alalım - almam da varsayım yapıyorum-peygamber farzı mescid de kılardı orada farzdan önce uzanmadığını nereden biliyorsun? Allah subhanehu ve teala 'bilmediğin şeyin ardına düşme' buyuruyor yani burada açık zahir bir emir var.
Ala kulli hal hak her zaman açıktır.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 19-04-2016, Saat:08:39 PM, Düzenleyen: kalemşör.
Yönetici
RE: Sabah namazının iki rekat sünnetini kılan kimsenin 'uzanması' ile ilgili meseleler
Diğerleri iyi vatandaş, İslam iyi insan yetiştirmeyi amaçlar.

Herkes aynı fikirdeyse,
hiç kimse yeterince
düşünmüyor demektir.
Mevlana
Bunu ilk beğenen sen ol.
Yönetici
Söylediklerin çok güzel, harfiyyen katılıyorum.
Demek istediğim şey şuydu;

Hadis ilmini bilmeyen biri hadisi sureten okuyup amel etmesi doğru olmaz ki.
Bir defa sahih olup olmadığına bile karar veremiyoruz.

Herkes aynı fikirdeyse,
hiç kimse yeterince
düşünmüyor demektir.
Mevlana
Bunu ilk beğenen sen ol.
Yönetici
Şimdi sen de bizden anladığın şekilde hareket etmemizi istiyorsun.
Eğer dediğin şekilde hareket edersek taklit olacak bunu sen de yeriyorsun.
Hem bize bir nevi fetva vermiş oluyorsun. Bunun da yanlış olduğunu söyledin.
Hadis okuyorum ve altındaki şerhi okuyorum, şerhi düşenin ilmi vardır, alimdir benden daha iyi bilir deyip sözüne tabi oluyorum. Bunun yanlış olduğunu söylüyorsun.
Ama burada konular açıp hadis şerhi yapıyorsun.

Bu durumda şunu soracağım;
Sadece hadisi yazıp bıraksan ya neden açıklama yapıyorsun?
Açıklama yaptığına göre, hadisi açıklamaya muhtaç görüyorsun.
Birde şu var tabi, kendini fetva vermeye yeterli görüyorsun. Bu konuda yeterli ilme sahipsin.

Herkes aynı fikirdeyse,
hiç kimse yeterince
düşünmüyor demektir.
Mevlana
Bunu ilk beğenen sen ol.
Yönetici
Senle karşılıklı konuşabilseydik keşke. Çok isterdim. Burada yazarken hep anlamlar düşük kalıyor.

İstanbul'da değilsin değil mi?

Herkes aynı fikirdeyse,
hiç kimse yeterince
düşünmüyor demektir.
Mevlana
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.