You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Yeni Üye
RE: Rüya Yorumlamak
Rüyalar insanların bilinç altlarının ne kadar yoğun olduğuyla ilintili oluyor.
Her gece rüya gören biri olarak her gördüğüm rüyayı birine yada yorumlamayı bildiğini sandığım birilerine anlatmaya kalksam beni dövergülücük
ama burda okuduğm şeye biraz sevindi...rüyamda çok uzun zamandır görmediğim adı murat olan bir arkadaşımı gördüm.demekki muradım hasıl olacak diyebilirmiyim.gülücüknaçizane, umut fakirin ekmeğidir.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Kıdemli Üye
RE: Rüya Yorumlamak
Bazı rüyalarda bir takım sırlar olabilir fakat bu sırlar hangi rüyamıza denk gelir onu Allah bilir , şu gördüğünüz rüya gerçektir diye Allah tan bir söz almadığımıza göre , peygamberde olmadığımıza göre , rüyaları gerçekmiş gibi yorumlayıp , kesinlikle şu olacaktır dememiz bir nevi falcılık gibidir . Rüyaları abartan bir kısım insanlarda , islami rüya tabirleri diye bir takım kitaplar türetip islamın adını kullanarak ( önüne islam eki gelince sanki içindeki herşey gerçek olacakmış gibi )ve bunları hakikat gibi insanlara anlatarak , gaybden haber vermeye kalkan falcılığa dalmış insanlarda çoktur . Şu zat rüyaları yorumluyor ve her dediği doğrudur demekte yanlıştır çünkü o zatta peygamber değildir , Allah şu zatın her dediği doğrudur diye bize bilgi vermemiştir , bu yüzden rüyalar hakkında bazı yorumlar yapsak bile buna gerçekmiş gibi inanmamalıyız , gaybı bildiğimizi iddia etmemeliyiz ve rüyanın en doğru yorumunu ve gerçeğini Allah bilir demeliyiz . Kişisel olarak insanlar kendince rüyalardan bazı dersler çıkarabilir , günahkar bir insan mesela orda gördüğü bişeyden etkilenir ve günahını terk edebilir bunlar ayrı şeyler fakat her şeyin en doğrusunu Allah bilir .
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.