You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Rusyada şantiyede hayat

Anket Başlığı: Yaptığım doğru mu yanlış mı?

Bu ankette oy kullanma yetkiniz yok.
Doğru 3 (100.00%)
Yanlış 0 (0%)
* Siz bu anket için oy kullanmışsınız. Katılımcı sayısı:: 3 (100%)

Rusyada şantiyede hayat

Yeni Üye
Rusyada şantiyede hayat
Rusya moskovada şehiriçi şantiyede çalışan bir mühendisim. 2 ay oldu işe başlayalı v hiç de hesapta olmayan şeyler başıma gelmesiyle dün itibariyle istifa ettim Türkiyeye dönüyorum. Üstlerimle konuşup ayrılış gerekçem onlar için komik bulunsa da doğru bir karar verdiğimi düşünüyorum. Neydi bu gerekçem:
Şantiyede çalışmış olanlar bilirler nasıl bir hayat olduğunu hele moskovada herşeyin açıkça yaşandığı bir yerde, insanların tek sosyal aktivitesi diskoya gitmek, kızlarla ilişkiye girmek, alkol almak. Ustasından tut şefine kadar herkesin tek hayatı bu. Bir gece önceki kızlarla girilen ilişkilerin muhabbeti, işçinin yolda sizi çevirip şefim bu kadın ingilizce ne yazmış buluşacam da demesi, burdaki herkesin memlekette eşi varken rusyada eşlerini aldatması, ev arkadaşının her gece farklı bir kızla gelip ilişkiye girmesi, alkol alınması vs. gibi şeyler yüzünden hayatında zina yapmamış bir genç erkek olarak irade koyamayıp nefsimin de zorlamasıyla bir takım girişimlere girip birşey yapmadan pişman olup bu bataklığa girmeden kurtulmam gerektiğini insanlara uyarsam çok kötü bir insan olup benliğimden çıkacağımı( ki bu yönde adım atmak istedim) böyle ortamlardan uzak kalınca da yalnızlaşacağımı öngörerek hevesle başladığım ve giderek çok şey öğrendiğim işime artık son verdim.
İkinci bir gerekçem de bana iş mulakatlarında mesai saatlerinin 8.00-19.00 olduğu söylenmesi ama benim geldikte sonra günlerce ne zaman eve geldiğim ne zaman ne kadar uyuduğum belli değil. 72 saatte toplam 10 saat uyumuşluğum bile var. Bu noktada kandırıldığımı maaşımı söyledikleri saatler üzerinden düşündüğüm için az olanı kabul etmiştim. Herkes bu dönemlerden geçtiği için ben öğrenmeme baktım ama bütün ruhen fiziken fonksiyonlarım durdu resmen. Artık bazı şeyleri kaybettikten sonra para da cazip gelmeyeceğini düşününce de işi bıraktım.
Sizler bu konuda neler düşünürsünüz. Erken mi bırakmışım dayanmalı mıydım. Yoksa hatanıın neresinden dönülürse kar mıdır?Türkiyede de durum aynı diyebilirsiniz ama en azından yaşantı tarzımıza benzer insanlar rahatlıkla bulabiliyoruz. Yorumlarınızı bekliyorum.
Bunu ilk beğenen sen ol.
pejmurde
RE: Rusyada şantiyede hayat
Alkolün su niyetine içildiği bir yer.öylesine sapkın adetleri var ki anlatılacak cinsten değil..dediğiniz gibi tüm hayatları alkol zina ve eğlence üçgenine sıkışmış kalmış..iradeniz ne kadar sağlam olursa olsun bir müslümanın yaşayabilecegi bir şehir değil.detaya girmiyorum siz biliyorsunuz nasıl olsa gülücük kısacası doğru bir karar vermişsin iyi olmuş ..gülücük orası için moskova metrosu dikkatimi çeken tek şey diyebilirim
Bunu ilk beğenen sen ol.
Yönetici
RE: Rusyada şantiyede hayat
Bence iyi yapmışsınız ne kadar irade sahibi olsanız da ortamdan etkilenmemeniz mümkün değil. Allah hayırlı kapılar açsın.
Diğerleri iyi vatandaş, İslam iyi insan yetiştirmeyi amaçlar.

Herkes aynı fikirdeyse,
hiç kimse yeterince
düşünmüyor demektir.
Mevlana
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.