You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Rükuda veya Secdeye giderken elleri kaldırmak HANEFİ'DE YOKTUR.

Rükuda veya Secdeye giderken elleri kaldırmak HANEFİ'DE YOKTUR.

General
RE: Rükuda veya Secdeye giderken elleri kaldırmak HANEFİ'DE YOKTUR.
kardeş birbirinden farklı namaz şekilleri anlatan çok hadis var. bunlar muhtemelen peygamberimizin bu konularda, yani namazın farzı olmayan meselelerde bir muhayyerlik bulunduğunu göstermek adına gösterilen şeyler ki bunların birini yapıp diğerlerini de reddetmemek yanlış bir tutum değildir. sen "tek benim mezhebimdeki doğru" gibi bir tutuma girmeden kuvvetli rivayetler ile gelen şekilleri uygularsın Allah kabul etsin. asıl önemli olan farzları usulünce yapmak ve bu ibadeti huşu içerisinde sürdürmektir, namaz islamın direğidir çünkü kötülükten alıkoyar.
Irkçılık ideolojik bir düşünce değil, aksine psikolojik bir hastalıktır.(Şehid İnşaAllah Malcolm x-Malik El Şahbaz)

Sizi rahatsız etmeye geldim!
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
hanefiysen ve hanefiler bunu yapmıyorsa seni de yapmaman gerekir

eğer rivayetler olsa yahut ittifak olsa rivayetlerde hanefilerde öyle yapardı
AKLI YETEN GÖRDÜGÜNE İNANIR
YÜREGİ YETEN GÖRMEDİGİNE

Bunu ilk beğenen sen ol.
General
Irkçılık ideolojik bir düşünce değil, aksine psikolojik bir hastalıktır.(Şehid İnşaAllah Malcolm x-Malik El Şahbaz)

Sizi rahatsız etmeye geldim!
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
genelde şafiler yapıyor.hatta namaz ortasında dua pozısyonu alanını da gordum dıye hatırlıyorum.
.
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
Camide bile sünneti ihya edemeyen bir toplumdan siz ne bekliyorsunuz bilmem; ama benim hiçbir beklentim yok!
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.