You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Rükuda veya Secdeye giderken elleri kaldırmak HANEFİ'DE YOKTUR.

Rükuda veya Secdeye giderken elleri kaldırmak HANEFİ'DE YOKTUR.

General
RE: Rükuda veya Secdeye giderken elleri kaldırmak HANEFİ'DE YOKTUR.
sünnet birdir ve mezheplerin fikirlerin grupların önündedir dolayısıyla bir sünneti ortadan kaldıracak olan şey ancak bunu nesheden başka bir sünnet olur, dolayısıyla hiçbir kimsenin de namazını secde ve rükuda ellerini kaldırarak kılan hanefiye "sen yanlış yapıyorsun" deme hakkı yoktur. bununla birlikte bunun terkedilmesine dair güçlü deliller de bulunduğundan dolayı dayatmalara girişilebilecek bir konu değil.
Irkçılık ideolojik bir düşünce değil, aksine psikolojik bir hastalıktır.(Şehid İnşaAllah Malcolm x-Malik El Şahbaz)

Sizi rahatsız etmeye geldim!
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 29-09-2013, Saat:02:37 PM, Düzenleyen: karadamlalar.
General
ben mezhebime göre amel ediyorsam ve bunun adı taassub'sa

evet ben en alasıyım...
AKLI YETEN GÖRDÜGÜNE İNANIR
YÜREGİ YETEN GÖRMEDİGİNE

Bunu ilk beğenen sen ol.
General
mezhebine göre amel edene bir şey demiyoruz, herkesin tuttuğu yol zaten mezheptir. fakat "tek oluru budur" dediğin zaman sıkıntılar çıkar, Allah dinin adını "hanefilik" diye değil "islam" diye belirlediyse ve bu dinin en güzel örneği de Rasulullah Muhammed aleyhisselam ise kendisinden ulaşana uymamız gereken ve terketmememiz gereken tek kimse odur.
Irkçılık ideolojik bir düşünce değil, aksine psikolojik bir hastalıktır.(Şehid İnşaAllah Malcolm x-Malik El Şahbaz)

Bunu ilk beğenen sen ol.
General

Bunu ilk beğenen sen ol.
General
Allah biliyor, kesin sonuç nedir ahirette göreceğiz.

Bunu ilk beğenen sen ol.
General
bizim akıl yürütmelerimiz genel manası ile bir içtihad konumunda olabilecek durumda değildir, bununla birlikte dinde bir kimse bildiği bir şey hakkında konuşabilir fikir belirtebilir bunda yanlış bir şey yoktur. dinin aslına girmeyen mevzulardaki iyi niyet ile yapılmış olan içtihad hataları hakkındaki "müçtehid isabet ederse 2, hata ederse 1 ecir alır" hadisinden anladığımız gibi.. ki böyle düşünmezsek her alimin çokça içtihad hatası vardır.

Bunu ilk beğenen sen ol.
Yeni Üye
selamun aleyküm arkadaslar ben hanefi mezhebindenim yaklaşık 1 senedir namaz kılıyorum. bu gün peygamber efendimizin namaz kılma seklini araştirdım kaç saat oldu hala çözemedim bir cok video izledim ve kararsız kaldım bizim mezhebimizde ittifak tekbirinden baska eller kaldırılmıyor fakat beygamber efendimizin (s.a.v.) ittifak tekbirinde rukudu rukudan kalkerken ellerini kaldırdığı rivayeti var. ne yapacagımı şasırmız durumdayım ve ikilem içersinde kaldı bu ikilemden dolayı yatsı namazımı kılmıs değilim namazımı kılmak için arastırıyorum bi yardımcı olurmusunuz
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.