You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Ruhların Anlaşması Ezeldedir

Ruhların Anlaşması Ezeldedir

Cezalı Üye
RE: Ruhların Anlaşması Ezeldedir
bana iftira atanlar gün gelecek hepsinin bedeleni ödeyecek , fakat şimdilik sabrediyorum , ben delillerimi veriyorum , buyrun bana ruhlar diye çoğul bir tek kelime sunun , ruh Allah ın ruhudur , Allah ın emrinden ruhtur , bize az bilgi verilmiştir , tekil geçer kuranda . bunun aksi varsa tek bir ayet sunarsınız , bunların hepsine ayet var , şimdiye kadar kurandan diye yazdığım herşeye ayet yazdım ben .
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 19-06-2014, Saat:12:02 AM, Düzenleyen: sedatsedat.
Uzman
Yazdığın onca yanlış bilgiler ve Kuranı kendi kafana göre anladığının hesabını da vericeksin.Allaha şükür ki , insanlar nezdinde bile değerin yok.

Çünkü samimi değilsin.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 19-06-2014, Saat:12:04 AM, Düzenleyen: Ahmed1.
Cezalı Üye
madem yanlışım , ruh kelimesinin kuranda çoğul geçen bir tane ayet ver , veremiyorsan demekki sen haksızsın buyur bakalım . ben ayette ne yazıyorsa onu söylüyorum , tersi var ise ayeti yaz görelim .

6 -116 - Ve yeryüzünde bulunanların çoğuna itaat edersen, seni Allah'ın yolundan saptırırlar. Onlar, ancak zanna tâbî olurlar. Ve onlar, ancak yalan uydururlar.

haklıysan ayeti sunarsın , sunamıyorsan düşün taşın ve söylediğin sözlerden dolayı tövbe et . sizden bu bilgiler gizlenmişse o benim suçum değil . Allah hepinizi ruhul kudüsle desteklesin .
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 19-06-2014, Saat:12:07 AM, Düzenleyen: sedatsedat.
Profesör
Sedat konuyla alakası yok ama bir soru sormak istiyorum.Sen hadislere inanıyor musun?
Geldi üzerime üç keder bir anda,
Yalnızlık,esaret ve sevgilinin hasreti,
Yalnızlığın ve esaretin çaresi var,
Ama sevgilinin hasreti,
Sevgilinin hasreti..
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
Geldi üzerime üç keder bir anda,
Yalnızlık,esaret ve sevgilinin hasreti,
Yalnızlığın ve esaretin çaresi var,
Ama sevgilinin hasreti,
Sevgilinin hasreti..
Bunu ilk beğenen sen ol.
Cezalı Üye
denge simgesi bu , her iyiliğin içinde bir kötülük , her kötülüğün içinde bir iyilik vardır , her simgeden farklı bir anlam çıkarılacak olsa ve bu simgeler üzerinden insanlara saldırı yapılacak olsa , ben sana ay simgesini kullanan , yıldız simgesini kullanan kimleri kimleri getiririm , yani simge yada , avatar üzerinden insanlara hakaret etmek dengesizlik bence . evlerimizde bile heryerde bir sürü simge var , illaki bir anlamı olması gerekmiyor . bu tür şeyleri yapanlarda psikolojik sorunların belirtisi bu bence .
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 19-06-2014, Saat:12:21 AM, Düzenleyen: sedatsedat.
Uzman
وَقَدِ اخْتَلَفَ الْمُفَسِّرُونَ فِي الْمُرَادِ بِالرُّوحِ هَاهُنَا عَلَى أَقْوَالٍ :

İbn Kesir diyor ki : Buradaki Ruh 'tan maksadın ne olduğu konusunda Alimler görüşler sunmuşlardır

أَحَدُهَا : أَنَّ الْمُرَادَ [ بِالرُّوحِ ] : أَرْوَاحُ بَنِي آدَمَ

Birinci görüş : Buradaki Ruhtan kasıt : Tüm İnsanların Ruhlarıdır.

Alimlerin çoğunluğunun görüşü de budur.

Çünkü Arapçada bu : ''Ruhun''(bir ruh) diye gelmemiş Er-Ruh şeklinde belirli takısıyla gelmiştir.

İşte duvara dayanıyorsun diye boşuna demiyorum.

Bunu ilk beğenen sen ol.
Cezalı Üye
tüm insanlar ruhta bir dedim zaten ben , ruh çoğul değil , herkeste Allah ın ruhundan var , ruh Allah ın emrindendir bize az bilgi verilmiştir zaten , kuranda ruh kelimesi çoğul kullanılmaz .
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 19-06-2014, Saat:12:24 AM, Düzenleyen: sedatsedat.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.