You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Risale-i Nurlar Sadeleştirilemez!!

Anket Başlığı: Risale-i Nurların sadeleştirilmesi doğru mu? Neden?

Bu ankette oy kullanma yetkiniz yok.
Evet 4 (50.00%)
Hayır 4 (50.00%)
* Siz bu anket için oy kullanmışsınız. Katılımcı sayısı:: 8 (100%)

Risale-i Nurlar Sadeleştirilemez!!

General
RE: Risale-i Nurlar Sadeleştirilemez!!
bir kuran ayetinin kendi kitabına delil olduğunu nasıl kafasına göre söyleyebilir bir insan? Allahdan sened mi aldı bu kadar rahat konuşuyor? Kimse bu kadar rahat "beni kuran tasdikliyor" diyemez, velev ki kitabı islam maslahatını savunsun en büyük maslahatımız tevhidi korumaktır tevhid gittikten sonra hangi maslahattan bahsedeceğiz? Allah eksiksiz ders alınacak bir kitap olarak Kuranı sunmuştur, bir de onu en iyi şekilde yaşayan Rasulün sireti elimizdedir. bırakalım boş işleri artık, Kurana dönüşü niye islami bahanelerle(!) erteliyoruz?
Irkçılık ideolojik bir düşünce değil, aksine psikolojik bir hastalıktır.(Şehid İnşaAllah Malcolm x-Malik El Şahbaz)

Sizi rahatsız etmeye geldim!
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 21-10-2013, Saat:05:26 PM, Düzenleyen: karadamlalar.
Karmakarışıklaşmaktayım
:D
Zaten inancımız olmasa, var olmanın anlamı, anlamsızlıktan başka bir anlama gelir miydi?

Dünyada dost ister isen Hazreti Allah yeter,
Mürşid-i kâmil ister isen Hazreti Kur’an yeter,
Delil ister isen Hazreti Muhammed yeter,
Meşgul olmak ister isen ibadet yeter,
İbret almak ister isen ölüm yeter,
Bunlar da yetmez der isen Nâr-ı Cehennem yeter.

[Resim: ny4qc.gif]

Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
nedir ne değildir bende merak ediyorum.
Göz sayesinde görüyor olsaydın gece uyurken rüya göremezdin.
Demek ki görmüyorsun, sana gösteriliyor.
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
risaleleri hiç incelememiş olsam bunları söyler miyim? okuduğum ve faydalı bulduğum yönleri olduğunu başta izah ettim, fakat pek çok sıkıntılı şey var bu kitapta bu dediğimiz başta olan bir sıkıntı. bunlarla ilgili video kayıtları ve reddiyeler forumda paylaşılmıştı ulaşılabilirse bakılmasında yarar var. kimse rahat bir şekilde "bu ayette benden/benim yazdığımdan bahsediyor" diyemez, Allah kendisi hakkında delilsizce bir şeyler uyduranların azabının büyüklüğünü anlatırken Kuranda bizler en azından biraz hassas olup her söylenenin peşinden gitmemeliyiz.
Irkçılık ideolojik bir düşünce değil, aksine psikolojik bir hastalıktır.(Şehid İnşaAllah Malcolm x-Malik El Şahbaz)

Bunu ilk beğenen sen ol.
Karmakarışıklaşmaktayım
Said Nursi'nin dokunulmazlığı mı var la? Hatası yok mu bu adamın? Eleştirilemez mi?
Zaten inancımız olmasa, var olmanın anlamı, anlamsızlıktan başka bir anlama gelir miydi?

Dünyada dost ister isen Hazreti Allah yeter,
Mürşid-i kâmil ister isen Hazreti Kur’an yeter,
Delil ister isen Hazreti Muhammed yeter,
Meşgul olmak ister isen ibadet yeter,
İbret almak ister isen ölüm yeter,
Bunlar da yetmez der isen Nâr-ı Cehennem yeter.

[Resim: ny4qc.gif]

Bunu ilk beğenen sen ol.
General
dayanak vardır larla iş olmaz kardeş, islam alimleri "din isnaddır" demişler. isnadsız senedsiz bir lafı kabul etmek islama kurana saygısızlıktır bunu da yine Kuran söylediği gibi alimler de tekrar etmişler.

Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.