You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Resim çizmenin bir de bu yönüne bakın!!

Resim çizmenin bir de bu yönüne bakın!!

Acemi Üye
RE: Resim çizmenin bir de bu yönüne bakın!!
Peki aynı şeyler bilgisayar destekli oyun veya animasyon çizimleri için de geçerli mi? Örneğin bilgisayarda animasyon programlarında insan karakterleri çiziliyor bu da bir nevi kalem kullanmasak bile yine günah sayılabilir mi?
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
oyunlar ayrı bir şekilde tutulabilir,çocuklar için yapılacak çizgi filmleri de aynı şekilde sayabiliriz.onun dışında çizim sadece dediğim sebeplerle serbest kılınmıştır,geri kalan durumlarda haramdır.cansız resimler çizmek için ebruya yönelebilirsin aslında yeteneğin varsa
Irkçılık ideolojik bir düşünce değil, aksine psikolojik bir hastalıktır.(Şehid İnşaAllah Malcolm x-Malik El Şahbaz)

Sizi rahatsız etmeye geldim!
Bunu ilk beğenen sen ol.
Acemi Üye
ebruyu da severim ama ben dediğim gibi masumane bir şekilde akşam 5 te işimden eve geldiğimde o gün aklıma gelen dini ya da sosyal herhangi bir durumu ya da karakteri aklımdakinin aynısını kağıda çizim yaparak dökmek istiyorum o kadar .. Yani sadece sıradan bir hobi olarak.. Öyle abartılacak derecede değil zaten bu çizim işinde uzman olmak falan istemiyorum sadece aklımdaki canlı/cansız tüm nesneleri kağıda dökmek istiyorum bir nevi şiir yazmak gibi.. yine mi olmaz gülücük
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
yani benim evet hayır dememin bir önemi yoktur gülücük ,cansız resimde sıkıntı yok illaki çizim yapmak istiyorsan bitki ve doğa manzaraları çiz gülücük
Irkçılık ideolojik bir düşünce değil, aksine psikolojik bir hastalıktır.(Şehid İnşaAllah Malcolm x-Malik El Şahbaz)

Bunu ilk beğenen sen ol.
Acemi Üye
Neyse bu böyle devam eder kardeşim :D:D Verdiğin cevaplar için teşekkür ederim sorun çözülmüştür.. Şimdilik tabii .. gülücük
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
ben sana teşekkür ederim,Allah bizleri bağışlasın gülücük

Bunu ilk beğenen sen ol.
Acemi Üye
konuya birde şu açıdan bakınız.
Şimdi Heykel traş,put,insan resmi çizmek Bunun nesi zararlı olabilir ki ? dimi
+Hayır efendim öyle değil,
-Peki Nasıl ?
+Sen şimdi Kalkıp bir insanın Hayranlık duyduğun insanın veya bir önderin bir liderin,bir peygamberin ve ya çok değerli bir insanı çizersen şu olur;
Örnek 1 - Hz. Musa Döneminde İnsanlarda kendi yapmış oldukları putlara yani neydi o put ?? Altından yapılmış bir Geyik.Tapıyorlarmıydı ?? Evet
Geyik Nedir ? Hayvan. Demek ki neymiş,pek iyi birşey değilmiş.
Örnek 2 - Hz. İsa Döneminde İsa Peygamber öldükten sonra onun bir portlerini yaptırlar.Yaptılar mı ?? evet yaptılar.Peki nerde bu portre ? Kiliselerde.
Peki Tapıyorlar mı ?? evet.Veya Hristiyan dünyasının ALLAH c.c. İmanlarında Zayıflık yaşandı mı ?? evet.eee sonuç ? İyi birşey değilmiş...
Örnek 3 - Budizm Kurucu,Konfiçyus gibi düşünürler, v.s v.s Şahısların heylel traşları var.İnsanlar tapıyor mu? evet.Demek ki neymiş iyi birşey değilmiş.En basit örnek olarak Davinci fotosu.Foto ya bile tapıyorlar mı ? tapıyorlar.
Örnek 4 - Muhammed S.a.v. Fotosunu düşünsenize olduğunu,İnsanlar nasıl bir çelişkiye düşerdi.Oysa İsa Peygamberin portleri var ve herkes Tanrının o olduğuna veya Tanrının oğlu olduğuna inanıyor gülücük ehehe Sanki Tanrı Güzel bir hatun bulmuşta evlenmiş çocuk yapmış ! Tövbe Haşa öyle bir saçmalık olamaz.Bu da zararlı
Örnek 5 - En Önemlisi Bu örnektir.Mustafa Kemal ATATÜRK.Bir insan Bir komutan,bir Lider ve Muhteşem savaş sanatı olan bir üstad Başımız tacı atamızdır.dimi ? Peki Atatürk'ün Heykelleri dikildi ülkemin her yerine,Tapın diye mi ??? Asla.Ama insanlar naptı Kemalizm deyip Tapar oldular.Onun görüşlerini Tanrının buyruğu gibi gözetmeye,hayatlarını onun görüşlerine adadılar.Bu Tehlikeli durum mudur ? Elbette.
Demek ki Neymiş,Zararlı bir Davranışmış.. Sakınmamız gerekiyor.
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
asıl yasaklanma sebebi Allah'ın tek yaratıcı olmasına ortak koşmaya götürebilmesi diye biliyorum.dediğiniz ince sonuçlar da var.bugün şianın elinde,hıristiyanların elinde onların kutsal saydıkları kişilere ait olduğu iddia edilen resimler var ve bunlara saygı gösteriyorlar,şirke götürebiliyor bu şekliyle de.

Bunu ilk beğenen sen ol.
Yeni Üye
Resim günah değildir. Kuranda resmin yahut heykelin günah olduğundan bahsetmez. O hadisler ya yanlış yorumlanlmıştır ya da sahih değildir. Gösterilecek hadisleri ezberledim artık. Resim çizmek günah değildir ki günah olsaydı eski devletler neden resim çizdiklerinden dolayı helak olmadılar neden mağara resimleri, eski heykeller yok edilmedi, neden minyatür yapıldı, hangi devirde yaşıyoruz yobazlık devrinde mi akıl çağında mı. Eğer bir resme bakıpta aaaa bu Tanrı'dır korkusuyla yaşayacaksınız siz müslüman olmayı hak etmiyorsunuz demektir. Aklıllarınızı kullanmıyor musunuz. O zaman şiir yazmayı bırakın çünkü Allah şiir yazanların en Güzelidir ve Büyüğüdür. Rabbimize ortak koşmayın. Çizgi film serbestse atölyeye gidip neden resim çizemiyormuşuz. Anamızın karnından öğrenmedik çizgi film yapmayı ayrıca çizgi film sadece çocuklarviçin değil yetişkinler içindir de.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 26-11-2014, Saat:01:21 AM, Düzenleyen: Selinbozkurt.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.