You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Rasülullah sallallahu aleyhi ve sellem,e Yalan Hadis uydurmanın Ağır Sorumluluğu

Rasülullah sallallahu aleyhi ve sellem,e Yalan Hadis uydurmanın Ağır Sorumluluğu

Forumcu

Abdullah b Mes,ud babasından rivayetle şöyle demiştir; Rasülullah sallallahu aleyhi ve sellem şöyle buyurdu; Kim bile bile benim adıma yalan hadis uydurursa cehennemdeki yerine hazırlansın. Şeyh el-Elbani dedi ki Sahih,tir; Sahihu ve Daifu Süneni İbn Mace 30 Silsiletul-Ehâdîs es-Sahîha 1383

Ali radıyallahu anh,den rivayete göre şöyle demiştir; Rasülullah sallallahu aleyhi ve sellem şöyle buyurdu; Benim adıma yalan hadis uydurmayın Çünkü benim adıma yalan hadis uydurmak kişiyi cehenneme sokar.Şeyh el-Elbani dedi ki, Sahih,tir; Sahihu ve Daifu Süneni İbn Mace 31

Enes b Malik radıyallahu anh,den rivayete göre şöyle demiştir; Rasülullah sallallahu aleyhi ve sellem şöyle buyurdu; Kim benim adıma -ravi diyor ki- zannedersem bile bile demiştir- yalan hadis uydurursa cehennemdeki yerine hazırlansın.Şeyh el-Elbani dedi ki, Sahih,tir; Sahihu ve Daifu Süneni İbn Mace 32

Cabir radıyallahu anh,den rivayete göre şöyle demiştir; Rasülullah sallallahu aleyhi ve sellem şöyle buyurdu; Kim bile bile benim adıma yalan hadis uydurursa cehennemdeki yerine hazırlansın.Şeyh el-Elbani dedi ki, Sahih,tir; Sahihu ve Daifu Süneni İbn Mace 33

Ebu Hüreyre radıyallahu anh,den rivayete göre şöyle demiştir; Rasülullah sallallahu aleyhi ve sellem şöyle buyurdu; Benim söylemediğim bir şeyi kim Benim adıma hadis olarak söylerse cehennemdeki yerine hazırlansın.Şeyh el-Elbani dedi ki; Hasen Sahih,tir Sahihu ve Daifu Süneni İbn Mace 34 Mişkâtul-Mesâbîh 5940

Ebu Katade radıyallahu anh,den rivayete göre şöyle demiştir; Rasülullah sallallahu aleyhi ve sellem,den işittim şu minber üzerinde şöyle buyurmuştu; Benden çok hadis rivayet etmekten sakının Kim benim adıma bir şey söyleyecekse gerçek ve doğru olanı söylesin Kim söylemediğim bir şeyi benim adıma söylerse ateşteki yerine hazırlansın.Şeyh el-Elbani dedi ki; Hasen,dir Sahihu ve Daifu Süneni İbn Mace 35 Silsiletul-Ehâdîs es-Sahîha 1753

Abdullah b. Zübeyr radıyallahu anh babasından rivayet ederek şöyle demiştir; Zübeyr b. Avvam,a şöyle dedim: İbn Mes,ud falan ve sahabeler gibi senden niçin hadis işitmiyorum Zübeyr de şöyle cevap verdi: İyi bil ki Müslüman olduğum andan itibaren Rasülullah sallallahu aleyhi ve sellem,in yanından hiç ayrılmadım. Fakat ben Rasülullah sallallahu aleyhi ve sellem,den şu hadisi işittim o hadis şudur: Kim benim adıma bile bile hadis uydurursa cehennemdeki yerine hazırlansın.Şeyh el-Elbani dedi ki; Sahih,tir Sahihu ve Daifu Süneni İbn Mace 36

Ebu Said radıyallahu anh,den rivayete göre şöyle demiştir; Rasülullah sallallahu aleyhi ve sellem şöyle buyurdu; Kim bile bile Benim adıma yalan uydurursa cehennemdeki yerine hazırlansın.Şeyh el-Elbani dedi ki; Sahih,tir Sahihu ve Daifu Süneni İbn Mace 37
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
RE: Rasülullah sallallahu aleyhi ve sellem,e Yalan Hadis uydurmanın Ağır Sorumluluğu
Rasülüllah (s.a.v) e söylemediği bir sözü isnat etmek , o söylüyromuş gibi hadis nakletmek , O nebiye yapılmış en büyük haksızlık ve vefasızlıktır. O şöyle buyurmuştu:
" Kim bile bile Benim adıma yalan uydurursa cehennemdeki yerine hazırlansın."Şeyh el-Elbani dedi ki; Sahih,tir Sahihu ve Daifu Süneni İbn Mace 37
buda işin ilahi azap cehennem boyutu..Ondan dolayı, mütevatir yolu ile olmaksızın yada tüm sika ravilerin yolu ile , muhaddis imamların sahih olarak nakletmedikleri bir hadise mesafeli yaklaşabiliyorum, çünkü ucunda epeyce büyük bir vebal var... tşk ederim kardeşim..

[Resim: avatar_1657.gif]

Bırak ey biçare feryadı belâdan kıl tevekkül
Zira feryat belâ ender hatâ ender belâdır bil
Eğer belâ vereni buldunsa, safâ ender atâ ender belâdır bil
Eğer bulmazsan bütün dünya cefâ ender fenâ ender belâdır bil
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 07-04-2014, Saat:07:11 PM, Düzenleyen: Gül-i Cennet.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.