Abdullah b Mes,ud babasından rivayetle şöyle demiştir; Rasülullah sallallahu aleyhi ve sellem şöyle buyurdu; Kim bile bile benim adıma yalan hadis uydurursa cehennemdeki yerine hazırlansın. Şeyh el-Elbani dedi ki Sahih,tir; Sahihu ve Daifu Süneni İbn Mace 30 Silsiletul-Ehâdîs es-Sahîha 1383
Ali radıyallahu anh,den rivayete göre şöyle demiştir; Rasülullah sallallahu aleyhi ve sellem şöyle buyurdu; Benim adıma yalan hadis uydurmayın Çünkü benim adıma yalan hadis uydurmak kişiyi cehenneme sokar.Şeyh el-Elbani dedi ki, Sahih,tir; Sahihu ve Daifu Süneni İbn Mace 31
Enes b Malik radıyallahu anh,den rivayete göre şöyle demiştir; Rasülullah sallallahu aleyhi ve sellem şöyle buyurdu; Kim benim adıma -ravi diyor ki- zannedersem bile bile demiştir- yalan hadis uydurursa cehennemdeki yerine hazırlansın.Şeyh el-Elbani dedi ki, Sahih,tir; Sahihu ve Daifu Süneni İbn Mace 32
Cabir radıyallahu anh,den rivayete göre şöyle demiştir; Rasülullah sallallahu aleyhi ve sellem şöyle buyurdu; Kim bile bile benim adıma yalan hadis uydurursa cehennemdeki yerine hazırlansın.Şeyh el-Elbani dedi ki, Sahih,tir; Sahihu ve Daifu Süneni İbn Mace 33
Ebu Hüreyre radıyallahu anh,den rivayete göre şöyle demiştir; Rasülullah sallallahu aleyhi ve sellem şöyle buyurdu; Benim söylemediğim bir şeyi kim Benim adıma hadis olarak söylerse cehennemdeki yerine hazırlansın.Şeyh el-Elbani dedi ki; Hasen Sahih,tir Sahihu ve Daifu Süneni İbn Mace 34 Mişkâtul-Mesâbîh 5940
Ebu Katade radıyallahu anh,den rivayete göre şöyle demiştir; Rasülullah sallallahu aleyhi ve sellem,den işittim şu minber üzerinde şöyle buyurmuştu; Benden çok hadis rivayet etmekten sakının Kim benim adıma bir şey söyleyecekse gerçek ve doğru olanı söylesin Kim söylemediğim bir şeyi benim adıma söylerse ateşteki yerine hazırlansın.Şeyh el-Elbani dedi ki; Hasen,dir Sahihu ve Daifu Süneni İbn Mace 35 Silsiletul-Ehâdîs es-Sahîha 1753
Abdullah b. Zübeyr radıyallahu anh babasından rivayet ederek şöyle demiştir; Zübeyr b. Avvam,a şöyle dedim: İbn Mes,ud falan ve sahabeler gibi senden niçin hadis işitmiyorum Zübeyr de şöyle cevap verdi: İyi bil ki Müslüman olduğum andan itibaren Rasülullah sallallahu aleyhi ve sellem,in yanından hiç ayrılmadım. Fakat ben Rasülullah sallallahu aleyhi ve sellem,den şu hadisi işittim o hadis şudur: Kim benim adıma bile bile hadis uydurursa cehennemdeki yerine hazırlansın.Şeyh el-Elbani dedi ki; Sahih,tir Sahihu ve Daifu Süneni İbn Mace 36
Ebu Said radıyallahu anh,den rivayete göre şöyle demiştir; Rasülullah sallallahu aleyhi ve sellem şöyle buyurdu; Kim bile bile Benim adıma yalan uydurursa cehennemdeki yerine hazırlansın.Şeyh el-Elbani dedi ki; Sahih,tir Sahihu ve Daifu Süneni İbn Mace 37