You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Rasulullah Bizim Gibi Bir İnsandır

Acemi Üye
"De ki: Ben size 'Allah'ın hazineleri bana aittir' demiyorum. Ben gaybı da bilmiyorum. Size 'Ben bir meleğim' demiyorum. Ben sadece bana vahy edilene (Kur'an'a) uyarım. De ki: "Hiç görmeyenle gören bir olur mu? Siz hiç düşünmez misiniz?" (En'am 50)

"De ki: "Allah'ın dilediği dışında benim kendime bile zarar ya da fayda vermeye gücüm yetmez. Her ümmetin belirli bir eceli vardır. Onların ecelleri gelince, artık ne bir saat ertelenebilirler, ne öne alınabilirler." (Yunus 49)

"De ki: 'Ben peygamberlerin ilki değilim. Bana ve size ne yapılacağını da bilmiyorum. Sadece bana vahy olunana uyuyorum ve ben apaçık bir uyarıcıdan başkası değilim." (Ahkaf 9)

"De ki: "Ben sadece sizin gibi bir insanım. Fakat bana ilâhınızın yalnızca bir tek ilâh olduğu vahyediliyor. Artık O’na yönelin ve O’ndan bağışlanma dileyin. Allah'a şirk koşanlara yazıklar olsun." (Fussilet 6)

"Sana kıyametin ne zaman geleceğini soruyorlar. De ki: "Bu bilgi Rabbimin katındadır; onun vaktini Ondan başkası açıklayamaz. Gökler ve yer için o çok büyük birşeydir. Size ansızın geliverir." Sanki sen onu biliyormuşsun gibi sana soruyorlar. De ki: Bu bilgi Allah katındadır; lâkin insanların çoğu bunu bilmiyor." (Araf 187)
Bunu ilk beğenen sen ol.
Acemi Üye
RE: Rasulullah Bizim Gibi Bir İnsandır
"Ömer b. Hattab, "Rasûlullah'ı şöyle derken işitmiştim" demiş ve şu rivâyeti aktarmıştır: "Hristiyanların Meryem'in oğlu Îsâ'yı aşırı biçimde övdükleri gibi sakın siz de beni överken aşırı övmeyin. Kuşkusuz ben yalnızca Allah'ın kuluyum. Bana sâdece "Allah'ın kulu ve rasûlu" deyin." (Buhârî, 48)
Bunu ilk beğenen sen ol.
Acemi Üye
"Ey insanlar! Allah'tan korkun. Sakın şeytan sizi aldatmasın. Ben Abdullah'ın oğlu Muhammed'im. Allah'ın kulu ve elçisiyim. Allah'a yemîn ederim ki beni Allah'ın bana verdiği makâmın üstüne çıkarmanızı sevmiyorum." (Ahmed b. Hanbel, 3/153, 241, 4/25, 40. Benzer bir hadis için bkz.: Ebû Dâvûd, Edeb, 9.)
Bunu ilk beğenen sen ol.
Acemi Üye
Rasûlullah'ın insanları hidâyete erdiremeyeceğini, kişileri hidâyete erdirmek gibi bir görevinin olmadığını, Bakara Sûresi'nin 272. âyetinden öğreniyoruz.

"Onları hidâyete erdirmek senin işin değil. Allah dilediğini hidâyete erdirir..." (Bakara 272)

Rasûlullah'ın sevdiği kişileri hidâyete erdiremeyeceğini, Kasas Sûresi'nin 56. âyetinden öğreniyoruz.

"Gerçek şu ki, sen sevdiğin kişiyi hidâyete erdiremezsin. Ancak Allah dilediğini hidâyete erdirir..." (Kasas 56)
Bunu ilk beğenen sen ol.
Acemi Üye
Rasûlullah'ın kendiliğinden konuşmak gibi bir yetkisinin olmadığını, sâdece kendisine vahyedileni (Kur'an'ı) tebliğ etmekle görevli olduğunu, tek misyonunun Allah'ın âyetlerini insanlara aktarmak olduğunu ve Allah'ın vahyi (Kur'an) hâricinde birtakım sözler söylemek gibi bir yetkisinin olmadığını; Hakka Sûresi'nin 44, 45 ve 46. âyetlerinden öğreniyoruz.

"Eğer (Peygamber) söylemediğimiz sözler uydurarak bize isnâd etseydi, onu sağ kolundan şiddetle yakalardık ve onun şah damarını keserdik." (Hakka 44, 45, 46)

Rasûlullah'ın sözlerinin yalnızca Allah'tan aldığı vahiyle (Kur'an'la) sınırlı olduğunu ise, Necm Sûresi'nin 3. ve 4. âyetlerinden öğreniyoruz.

"O (peygamber) hevâdan (kendi istek, düşünce ve tutkularına göre) konuşmaz. O ancak kendisine vahyolunanı (Kur'an'ı) söyler." (Necm 3, 4)
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
paylaştığınız ayetlerin müfessiri kim acaba?
Göz sayesinde görüyor olsaydın gece uyurken rüya göremezdin.
Demek ki görmüyorsun, sana gösteriliyor.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Forumcu
Video paylaşmaktan Kuran okumaya fırsat bulamamış reklamcı, bak Kuran ne buyuruyor;

Resulümün verdiğini alın, yasakladığından da sakının!
Haşr 7

O, (Resulüm) vahiyden başkasını söylemez.
Necm 3,4

Resule itaat eden, Allah ’a itaat etmiş olur.
Nisa 80

Allah ve Resulüne itaat eden Cennete, isyan eden Cehenneme gider.
Nisa 13,14

Aralarında hüküm verilmek üzere Allah ’a ve Peygambere çağrıldıkları vakit: “İşittik, itaat ettik” demek, ancak müminlerin sözüdür, işte kurtuluşa erenler onlardır.
Nur 51

Allah ’a ve Resulüne karşı gelen, bilsin ki, Allah ’ın azabı çok şiddetlidir.
Enfâl 13

De ki: "Eğer Allah'ı seviyorsanız bana uyun ki Allah da sizi sevsin ve günahlarınızı bağışlasın. Allah bağışlayandır, esirgeyendir."
Al-i İmran 31

De ki: "Allah 'a ve Elçiye itaat edin!" Eğer dönerlerse muhakkak ki Allah, kafirleri sevmez.
Al-i İmran 32

Bunu ilk beğenen sen ol.
Forumcu
Mutezile ve Vehhabiler.. Bu iki güruh için, hem peygamberin kendisi, hem sünnetleri, hem de hadisleri yok hükmündedir.

Allah ıslah etsin...

Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.