You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

ramazanda medineden mekkeye hangi vasıta ile gitsem aceba ?

Forumcu
merhabalar,

bu ramazan ayında inşallah 2. umre programımı gerçekleştireceğim. Amin. biraz zorlanacağımı düşünüyorum çünkü hızlı tren seferleri ramazanda en erken 11.30 da başlıyor ve şuanda önemli bir kısım bilet satılmış olacak ki şuan economy class ta en uygun bilet 290 riyal küsür.

yalnız uçuşuma göre ben gece saat 4.00 sularında medinede olacağım. medineden mekkeyede beklemeden gitmem gerekli çünkü otel planlamam böyle. 

şu üç yoldan üçünü da kullanma imkanına sahibim medineden mekkeye ;

1)hava yolu ile 
2)hızlı tren ile
3)taxi ile. 

yani hava yolu en rahat olacak yol fakat eğer bunu seçersem medineye gelmeden yani evimde ihrama girmem gerekecek. Ancak böyle bir durumda örneğin havayolu şirketi eğer biletiniz 2 gün ertelenmiştir derse ben 2 gün ihramlı naparım bilmiyorum. 

Aslında evden ihramlı gitmek her türlü bazı zorluklara katlanmak demek. Çünkü ilk umremde farkettim ki normalde caiz olan pek çok şey ihrama girdikten sonra yasaklanıyor. (Dikkat çekici gelenlerden  bazısı: kalp kırmak yasak, bir ağacın yaprağını koparmak yasak, bir hayvanı korkutmak yasak. Ama birçok yasak var bunlar nedense sadece benim dikkatimi çekti)

hızlı tren bileti ni şimdiden satın alırsam bu medinede 6 ila 8 saat beklemek demek en az.  yinede en konforlusu bu olduğundan bunu tercih etmeyi planlıyorum.

taksiyle tek bir kez böyle bir yolculuk yaptım ve ihramlı da olmamama rağmen tam bir işkence idi o gün. Çünkü taksiyle mekkeden medineye gelmiştim ve 5 saat felan sürmüştü ama 5 satten az değildi kesinlikle. ihramlı ve oruçlu daha zor olacaktır. Yinede mutluluğum zorluğa galebe geleceğini umuyorum yani inşallah öyle olacaktır amin amin amin.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 08-01-2026, Saat:07:37 PM, Düzenleyen: blue.
هل أنا حقاً أنا ؟
RE: ramazanda medineden mekkeye hangi vasıta ile gitsem aceba ?
bunu istihza kabilinden değil, şayet senin yerinde olsaydım ne yapardım sualine verilen, naçiz bir cevab mahiyetinde kabul edelim zira manevi bir iklim derin bir ambiyans taşıyan o toprakları bisikletle katetmeyi tercih ederdim, zira seyahatin bu keyfiyeti mekana daha fazla nüfuz etmeye ve temaşaya imkan tanıması hasebiyle senin için anılarında müstesna bir tecrübe sunar
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.