You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Ramazan Bayramı Sünnetleri

Ramazan Bayramı Sünnetleri

General
RE: Ramazan Bayramı Sünnetleri
"Güzel kokunun Özellikleri hakkında belli bi hadis olduğunu hatırlamıyorum. Günümüz güzel kokuları da parfüm olduğu için olabilir diye düşünüyorum.
Bayramda ve diğer zamanlarda bayanların dışarıda güzel koku kullanmaması gerekir."

Benim bu soruyu sormamdaki amaç; günümüz kokularının yani parfümlerin içeriğinin dinen caiz olup olmamasıydı.
Camide bile sünneti ihya edemeyen bir toplumdan siz ne bekliyorsunuz bilmem; ama benim hiçbir beklentim yok!
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
"Camiye farklı yollardan gidip gelmek bayramlara özel bir sünnet değil. Ama Allah kabul etsin yapmışsınız ya."

Kaynak sordum hala cevap yok???
Camide bile sünneti ihya edemeyen bir toplumdan siz ne bekliyorsunuz bilmem; ama benim hiçbir beklentim yok!
Bunu ilk beğenen sen ol.
Yönetici
Bu konuda bir kaynak gösteremeyeceğim. Okuduğum siyer kitaplarında geçmiş olmalı. Çünkü aklımda bu şekilde kalmış.

Siz sorduktan sonra araştırma yaptım ama bir kaynak bulamadım. Demek sadece bayramlara has bir sünnetmiş.

Sayenizde ben de öğrenmiş oldum Allah razı olsun.
Diğerleri iyi vatandaş, İslam iyi insan yetiştirmeyi amaçlar.

Herkes aynı fikirdeyse,
hiç kimse yeterince
düşünmüyor demektir.
Mevlana
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.