You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Ramazan ayında her gün namaz(teheccüd)

Ramazan ayında her gün namaz(teheccüd)

Profesör
RE: Ramazan ayında her gün namaz(teheccüd)
Kaynagını merak ediyorsanız, yazının sonunda kaynak yazıyor zaten
[Resim: urjn1.jpg]

Gaflet içinde gördüm, nice canlı cesedi ;
Câhillerden beterdi, âlimlerin hasedi..
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
görmemişim kusura bakmayın,bu kaynağa ulaşma imkanım yok.hadislerin delillerini merak etmiştim,ulaşabiliyorsanız yazabilir misiniz buraya?
Irkçılık ideolojik bir düşünce değil, aksine psikolojik bir hastalıktır.(Şehid İnşaAllah Malcolm x-Malik El Şahbaz)

Sizi rahatsız etmeye geldim!
Bunu ilk beğenen sen ol.
Yeni Üye
merhaba,

Ben bir şey sormak istiyorum. hiç namaz kılmayan biri için sadece akşamları iki rekat namaz kılsa bu geçerli olur mu ?
Bunu ilk beğenen sen ol.
Acemi Üye
Bir kişi ömrü boyunca bu namazları kılsa, bir vakit namazın tek rekatının sevabına erişemez. Nevafil ibadet, farz yoksa işe yaramaz; demiştir büyüklerimiz. Siz bunları kılacağınıza beş vakit namaz kılın bence gülücük
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
bu arada teravih ve teheccüd sünnette 2 ayrı şey değildir, Rasulullah aleyhisalatu vesselam ramazandaki gece namazını övmüş ve vitr de dahil olarak 11 rekattan fazla nafile kılmamıştır. bununla birlikte Ömer bin Hattab ın cemaatle 20 rekat kılmasına da Rasulullah şahid olmuş ve bunu da tasdik etmiştir. dolayısıyla nafile namazlar konusunda bir sınırlandırma ve dayatma mümkün değildir. 50 rekat kılan da batıl yolda değildir, hiç kılmayan da. fakat kılınması ramazan ayında yapmamız gereken takvalı bir iştir.
Irkçılık ideolojik bir düşünce değil, aksine psikolojik bir hastalıktır.(Şehid İnşaAllah Malcolm x-Malik El Şahbaz)

Sizi rahatsız etmeye geldim!
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.