You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Ramazan anılarınız

Ramazan anılarınız

Acemi Üye
RE: Ramazan anılarınız
Yıllar önce İlk defa oruç tuttuğum gün fırının önünde pide kuyruğunda bekliyordum.Beklerken ezan okunmaya başladı.Çok da acıkmıştım.Sıra çok uzundu.Elimi yakan pideyi alır almaz Bakkala koştum.Bakkaldan biraz peynir aldım.İlk orucumu sıcacık pide ve peynir ile açmıştım. gülücük
[Resim: dZLmt.jpg]
Bunu ilk beğenen sen ol.
Üye
Ohh efiyet olsungülücük
benim anim yok hic yaSad
İnsanın her nefeste iki defa şükretmesi lazım..
Biri nefes aldığı için, diğeri verdiği için...
Çünkü; verip alamamak, alıp verememek var ...
Bunu ilk beğenen sen ol.
Göğe Bakma Durağı.
Hic unutmam.
İlkokul 3e gidiyordum. Ogretmen oruc tutmamizi istrmezdi. Gizli gizli tutardim.
O zamanlar oglenciydik, ezan son dersin sonuna dogru okunuyordu.
Neyse bigun birisi altin kaplamali duran cikolatalar vardir, yuvarlak eminim cogunuz bilirsiniz, ondan vermisti.
E tabi orucluyum ama kime bilmiyor hilse ogretmen duyacak diye korkuyorum falan.
Ezana da az kalmisti karnim agriyor deyip o anlik yemeyim dedim.
Sinif baskani ogretmenin sag kolu bi kiz vardi. Dikkatini cekmis olmaliyim ki geldi yanima dedi sen niye yemedin cikolatayi oruc tutuyorsun dimi seni ogretmenime sikayet(!) edicem dedi. Tabi cocugum daha, yok diyorum oruclu drgilim karnim agriyor ondan yemicem sonra yicem falan. Yok diyo o zaman simdi at agzina gorcem yoksa ogretmene derim dedi.
Oruclu drgilim kidiyerek atmistim agzima sakliyorum ama.
Aptal kiz ac agzini bakym demisti galiba, hayatimda ilk ve son drfa o an cikolatadan o kadar tiksinmistim ki..
Kucuktuk falan ama Allah affetsin.
Eski ramazanlar lafi gecince aklima hep gelir bu anim, sonucta nr yazik ki bu da benim eski ramazanim..

"Ezanı duyunca müziğin sesini kısmaması normaldir,
        Ben ezanı duyunca namaz kılmayan insanlar gördüm..!!"

"Ezana hürmetin esaslısı davete icabetle olur şarkıyı kapatmakla değil -dedi biri, haklıydı."
H
Bunu ilk beğenen sen ol.
Forumun Uykucu Ninesi
bizde 3 kız kardeş sabırla ezanı beklerdik.
kardeşim küçüktü ablamla bizde sahura uyanırdık.
annem daha küçüğüz diye tutmamızı istemezdi.
bizde tutardık.öğle vakti acıkırdık.annem yemeği getirirdi önümüze çocukların orucu böyle oluyor hadi yiyin derdi.
öğle yemeği yemek serbest çocuklara yemeğinizi yiyin suyunuzu içinakşama kadar bişi yemek yok derdi.
bizde inanırdıkçgüzel karnımızı doyurup akşamı beklerdik gülücük

sonra babam sahura uyandığında bizi uyandırmak için televizyonun sesini açardı.
annem babama bağırırdı uyandırma çocukları diye.ozaman kıştı ve annem çayı sobanın üstünde demlerdi.
yufka ekmeğini sobanın üstünde kızartır sonra arasına bi güzel yağından peynirinden bi dürüm yapardı bize.çıtır çıtır ekmek.
çayımızıda verirdi.bu dürümler bitmezse oruç yok derdi.
ama nasıl yerdik ablamlagülücük
iftarı da nöbetleşe beklerdik ablamla...
kış olduğu için hava soğuk olurdu.üşümemek için dışarda kendi kendimize oyunlar bulurduk...
içerde ezanı duyamazdık gülücük
hey gidi günler hey...
okadar çok ki anım Sad gözlerim doldu be Sad
[Resim: sems-i-tebrizi-sozleri-ii.jpg]

"Kalk, silkelen, kendine gel. Umutsuzluğa sarılma.
Umutsuzluk şeytandan, ümit etmek ise Allah'tandır."
Bunu ilk beğenen sen ol.
Ruhumuz Yeter...
çocukken teravih diye evden çıkar atari salonuna kaçardıkgülücük
&& Ağlamak istiyorsanız sakın yapmayın. Çünkü bir yerlerde sadece sizin bir gülüşünüz için, Yaşayan birileri mutlaka vardır !!! &&
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
çocukken camide teravih namazı kılarken diğer çocuklar gülünce bende tutamazdım,
içinden öyle bir gülmek geliyor ki mani olamazdım. gülücük
Göz sayesinde görüyor olsaydın gece uyurken rüya göremezdin.
Demek ki görmüyorsun, sana gösteriliyor.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Administrator
Annem ikizimle beni büyükbabamda bırakmıştı küçüktük 12-13 yaşlarındaydık.O zamanlar akşam erken oluyordu.Zaman geçsin diye büyükbabamın evinde oynayacak vakit geçirecek şeyler arıyorduk.Ben mutfağa gittim büyükbabamın iftar için aldığı portakalları ve birkaç meyveyi alıp ikizimin yanına getirdim.Beraber güzelce yedik çok güzeldi ya anlatamam oruçlu olduğumu unutmuşuz taki son dilimi yiyene kadar gülücük Akşam oldu büyük babam meyveleri sordu nasıl kıvırdık orasını hatırlamıyorum gülücük
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 23-07-2013, Saat:01:17 PM, Düzenleyen: Sükut.
Forumun Uykucu Ninesi
afiyet olsun :D:D:D
[Resim: sems-i-tebrizi-sozleri-ii.jpg]

"Kalk, silkelen, kendine gel. Umutsuzluğa sarılma.
Umutsuzluk şeytandan, ümit etmek ise Allah'tandır."
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.