You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Rahmetli Babam Hakkında

Rahmetli Babam Hakkında

Yeni Üye
Rahmetli Babam Hakkında
Herkese Selamün Aleyküm öncelikle , rahmetli babamı 3 ay önce kaybettim kendim 16 yaşındayım siz değerli ve bilgili abilerimden bilgi almak istiyorum , bu konu hakkında birçok kişi yazı yazmış ama herkes uzun uzun yazıları kopyalayıp yapıştırdım benim için sizin kendi yorumlarınız lazım , teşekkür ediyorum.

Babamı kaybedeli 3 ay oldu ve tabiki özlem duygusu arttı.Babamın mezarının başına gitsem benim geldiğimi hissedebilir mi hatta görebilir mi ? köye gittiğimde bir kişiden başında değil ayak kısmında dur boynu ağrır dedi.Babamın köye defnettik biz başka şehirdeyiz bizim üzüntülü olduğumuzu , sevinçli olduğumuzu hisseder mi yada ona bir şekilde iletilir mi ?

Son zamanlarda özlem arttıkça rüyalarıma girmeye başladı , hani bilimsel olarak bakıldığında bilinçaltında kalanları görüyorsun diyorlar ama dinimizde rüyaların bir anlamı ve yeri var mı ?

İçimde son zamanlarda bir korku oldu babam 44 yaşında vefaat etti ben 16 yaşındayım onun 44 yaşındaki halini hatırlıyorum.Allah ömür verirde bende 44 yaşına gelirsem yaşlılık halini bilmiyorum ahirette nasıl göreceğim onu ? arkadaşımmış gibi aynı yaştamı göreceğim yoksa nasıl olacak ?

Son olarak onun ruhu için elime geçtikçe yasin okuyorum , yasinin duasınımı okumalıyım yoksa uzun olan bölümünümü okulamalıyım.Birde onun ruhu için başka hangi duaları okuyabilir başka neler yapabilirim ?

Kişisel yorumlarınızı yazarsanız sevinirim birçok sitede kopyala yapıştır yapmışlar.

Allah Razı Olsun.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Çalıkuşu
RE: Rahmetli Babam Hakkında
Allah sabır versin öncelikle.. Yazdıkların çok uzun olduğu için cevab veremeyeceğim ama içtenliğini ve elinden bi Şeyler gelmesi için çabaladığını görmek beni çok mutlu etti.. Rabbim yardımcın olsun.. Hayırlı geceler..
"Her şey kaderle takdir edilmiştir, kısmetine razı ol ki rahat edesin...”
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
Bende Telefondan giriyorum uzun uzun cewap weremiycem ama içlmden gelenleri paylaşmak istiyorum ..Öncelikle Allah size we ailenize sabır wersin , babanızada Rabbim merhametlidir merhametiyle muamele etsin günahlarını bağışlasın inşallah .. Daha yaşın gençmiş , gerçekten baban için böyle çabalaman güzel birşey , demek ki babanız iyi bi insandı ki sizin gibi güzel bi ewlat bırakmış arkasından ne güzel gülücük temizliğinizi güzelliğinizi koruyun inşallah gülücük benim dedemde Rahmetli oldu .. Sebebini bilmiyorum ama bizde mezara ziyarete gittiğimizde ayak ucuna otururduk weya mezarın yanına , başına geçmezdik ama dedim ya sebebini bilmiyorum .. Ben her gün dedem için Yasin-i Şerif okurum bana Kur'an'ı Kerim okumayı o öğrettiği için , elimden gelirse senede 1 de hatim yaparım .. Benim yapabildiklerim bunlar.. Öbür sorularınıza pek bi bilgim olmadığı için cewap weremiycem ama yardımcı olucak arkadaşlarımız ilaki cewap yazar gülücük tekrar başınız sağolsun .. Rabbim'e babanız için dua edin ..
Ya Söylersem Kim Anlar ?
Söylemezsem Bağlar Gamlardan Ağlar Sad

Bunu ilk beğenen sen ol.
-İKRA-
Ve aleykum selam; Allah babanıza rahmet eylesin, sizlere de sabır versin.
Ben de babamı genç yaşta kaybettim; çok zor...
Bir büyüğüme sormuştum: o sizin bazı hallerinizi Allah'ın izniyle bilirmiş,
cennetliktir inşAllah, orada akrabalar birbirini tanıyacakmış, hepsi genç yaşta olacaklarmış, erkekler 33, hanımlar 18 yaşında Allahu alem..
Dua ediniz, dualarınız inşaAllah ulaşacaktır, buna dair çok rivayet var..
Allahümme salli alâ seyyidina Muhammedin ve alâ âli seyyidina Muhammed
Bunu ilk beğenen sen ol.
-İKRA-
Allahümme salli alâ seyyidina Muhammedin ve alâ âli seyyidina Muhammed
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 04-12-2014, Saat:10:56 AM, Düzenleyen: Zehan.
Forumcu
[quote]Son olarak onun ruhu için elime geçtikçe yasin okuyorum , yasinin duasınımı okumalıyım yoksa uzun olan bölümünümü okulamalıyım.Birde onun ruhu için başka hangi duaları okuyabilir başka neler yapabilirim ?/quote]

Öncelikle Allah babanıza rahmet etsin.
Demesi gereken şeylerin birçok kısmını ibn Mesud kardeşimiz dedi, yanlız ölüye sevap icin çok çok kuran okuma gibi şeyleri duyunca, moralim biraz bozuluyor. Ölü okuma karşıtı değilim ama diri tamamen bırakıp bir ölüler kitabı imiş gibi yapma karsitiyim. Kardeşim kuran cokca okuyun knie okuyun geç olmadan okuyup amel edin. Sevaplarin en güzelide dünyaliklardan tasadduk etmektir. Müslümanlar hangi ara bu kadar uyanık olup herşeyi beleşe getirmeye basladilar. ?

Selametle
Hep biryanım çok ızdırap ve özlem çekiyor...
eski yaşanmış ları özlüyor, hatırladıkçada SÜKUT ediyorum. .
Cahillik rolünü üstlendim... VESSELAM
. ..
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.