You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Rabbimin selamı hepinizin üzerine olsun

Yeni Üye
Bende yeniyim bir şeyi merak ediyorum allah aynı anda nasıl bir şeyi engellerken bir şeyin de olmaması için yardımcı oluyor bir şeyler yaratarak kuluna?Allah aynı anda kullarının iyiliği için nasıl yapıyor işleri?Allah aynı anda kullarının işlerini nasıl hallediyor ve onlar için iyi şeyleri nasıl yaratıyor?Ve kullarının işlerini hallederken kullarının başlarına gelecek şeyleri nasıl engelliyor aynı anda yani?
Bunu ilk beğenen sen ol.
Üye
RE: Rabbimin selamı hepinizin üzerine olsun
Öncelikle yaratıcı nedir onu bilmek Lazım yaratıcı yaratan kavramını bilirsek bu sorduklarını nasıl yapıyor ortaya çıkmış olur o sıfatlar yaratmak kontrol etmek görmek engellemek yaratılmamış olmak herşeyi bilmek vs vs bu Sıfatları olmasa yaratıcı (Allah ) olmaz insan olurdu
Bunu ilk beğenen sen ol.
Forumcu
Ve aleyküm selam kardeşim hoşgeldin

Öncelikle haddim değil ama
Allah'ın gazabından Allah'a sığınarak, sorunu akla yakınlaştırmak için şöyle cevap vermek isterim ki:

Şimdi bir bilgisayar dahi birden fazla işi aynı anda görebiliyor,yani bir program açıkken aynı anda birden fazla programı çalıştırıp hesap yapabiliyor ya da counter strike oynadıysan:-)

Orada sen 4 kişilik counter timinde bir askersin diyelim, karşıda da 4 kişilik 2 rehineyi tutsak almış terorist gurubu olsun, bilgisayar aynı anda senin karakterinin hareketlerini hesaplıyorken diğer yandan da botların:-)oyun içinde ki stratejisini ve sanal olan mekanın grafiklerini ,seslerini kontrol edip veriye dönüştürebiliyor hedef alıp ateş ettiğin zaman anında teroristi etkisiz hale getiriyor,ya da bot seni etkisiz hale getirebiliyor...Bir computer bile bunları aynı anda yapabiliyorken
Her türlü noksan sıfattan münezzeh olan Rabbimize anlattığın bu işler pek kolaydır.
Bismillâhirrahmânirrahîm
''Allâhu lâ ilâhe illâ huvel Hayyul Kayyûm''
Allah ki, O’ndan başka ilâh yoktur (Sadece O vardır),Hayy’dır Kayyum’dur.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Forumcu
Ben yaratılanım O ise yaratan O'nu anlatmaya benim gücüm yetmez,O'nu en iyi yine kendi anlatır.Zira anlatmıştırda anlamak için akıl ve gönül(aşk) ile etrafına bakıp okuman yeterli kainattaki düzeni,ihtişamı,tasarımı,rahmeti,gazabı,azabı,şefkati,ilmi,ikramı,hayatı,dirilişi(bahar),ölümü(kış),çiceği,böceği,dokunsan eritir seni güneşi.....esmalarının tecellisini görebilirsin O Batın O Zahir telofandan bu kadar yazabildim hakkın helal et kardeşim

O tek,bir,tekin de teki,bir tek.
Sadece O var O Allah(c.c)
Bismillâhirrahmânirrahîm
''Allâhu lâ ilâhe illâ huvel Hayyul Kayyûm''
Allah ki, O’ndan başka ilâh yoktur (Sadece O vardır),Hayy’dır Kayyum’dur.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 18-04-2015, Saat:12:38 AM, Düzenleyen: Yar!!!HârVar.
Profesör
ben kısaca şunu yazacağım RABBİM herşeye kaadirdir O ne dilerde o olur zaten samimi müminin aklında bu konularda asla soru işareti asla olmaz
Kuranı Kerimi ve ayetleri okursanız aydınlanırsınız.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Yeni Üye
Okudum da lütfen yanlış anlamayın beni rabbimin gücüne gitmesin ben bunu dün bütün gün düşündüm dedim ki kendi kendime allah aynı anda kulları için işleri nasıl yapıyor diye düşündüm aklıma şöyle bişi geldi allahın sıfatları gerçekleşiyormuş ve allah öyle bütün kullarının işlerini aynı anda yapıyormuş.

Şey allah bir kuluna zarar verebilecek bir şeyi engellerken bir kulu için bir şey zararlı bir şeye sebebiyet vericek iken allah o kulu için bir kuluna zarar verebilecek bir şeyi engellerken o kulu için iyi bir şey veya yardım yaratırken nasıl aynı anda bir kulu için bir şeyi engellerken diğer kulu için iyi bir şey veya yardımı yaratıyor?
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
dedik ya RABBİM her şeye kaadirdir ne dilerse olur bu kadar bu konuyu fazla düşünme RABBİM bilir de yeter
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.