You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Politika veya siyaset ne fark eder ki?

Politika veya siyaset ne fark eder ki?

Uzman
RE: Politika veya siyaset ne fark eder ki?
aramızdan birisi birşey paylaşıyor diger bir kişi onay veriyor,,,

bir düşünün ne diyor ya...ben bu konu için söylemiorum...genel olarak diyorum...çogumuz böyleyiz bende başta olmak üzere...en üzücüsü ise buradaki yöneticilerin hiçbir şey yapmaması...

çok üzgünüm...
ruhumun bedenimden sıyrıldıgı gün bedenim toprakla birleşecek.
sen yardım eyle Allah 'ım
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
sende haklısın..
... fakat burası daha çok islami konuların paylaşıldığı bir yer olmalı.. bu paylaşımlar bizi birbirimizden ayrıştırıcı yanlış anlamalara, anlaşılmalara açık, süistimal edilebilir konular olmamalı..birbirimizin hassasiyetlerine , özellikle insani vasıflarımızın rencide edilmemesine dikkat etmemiz gerekiyor.. dönem itibari ile hassas bir süreçten geçiyoruz...bu tür yerler karşılıklı olmadığı için genelde yanlış anlaşılmalar ve süistimallere açık oluyor.. gerçek muhataplar bulununcaya kadar SÜKÜT en iyi altarnatif çözümdür..

[Resim: avatar_1657.gif]

Bırak ey biçare feryadı belâdan kıl tevekkül
Zira feryat belâ ender hatâ ender belâdır bil
Eğer belâ vereni buldunsa, safâ ender atâ ender belâdır bil
Eğer bulmazsan bütün dünya cefâ ender fenâ ender belâdır bil
Bunu ilk beğenen sen ol.
Acemi Üye
elbette ne ben sizleri ne siz beni tanıyorsunuz. yıllar boyu siyaseten konuştum, siyasetin içine girdim görevler yaptım. hala da siyaset ile içiçeyim. fakat demek istediğim susmak değil, Allah cc için konuşmak. A B C partisi mensuplarına bakıyorum. o seni kötülüyor sen onu. o hata kabul etmiyor sen de. eee nerede Allah'ın cc rızası. bakarsın Kuran Sünnet İcma Kıyas ona göre davranırsın. demek istediğim o idi. susmak değil, sadece hayır konuşmak vesselam.

bu arada Gül-i Cennet ve Muratcan ben de iyiyimgülücük))
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör

[Resim: avatar_1657.gif]

Bırak ey biçare feryadı belâdan kıl tevekkül
Zira feryat belâ ender hatâ ender belâdır bil
Eğer belâ vereni buldunsa, safâ ender atâ ender belâdır bil
Eğer bulmazsan bütün dünya cefâ ender fenâ ender belâdır bil
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 11-09-2015, Saat:11:23 AM, Düzenleyen: Gül-i Cennet.
Uzman
burada ben bir abimle ablamla tartışıyorsam ve haklı yada haksızı dogruyu yada yalnısı birisi bize açıklayamıyorsa nerde sizlerin dini bilgisi

nerde sizin ebu kasım abi siyasi bilginiz...yıllardır siyasettesiniz...ben ömrüm boyumca oy kullanmadım ehli beytimiz bizlerin islam ahlakı ile yönetilmemiz gerektigini söylüyor...

yönetimimizde islam ahlakını savunan bir arkadaş varsa ise tartışmak istiyorum...ben abc siyasi partisi iyi kötü demiyorum...

sizlerin yazdıgının yalnış oldugu kanaatındaydım kendi bencil düşüncemle hala da öyle ben fikrimi belirtiyorum...
Bunu ilk beğenen sen ol.
Forumcu
Siyaset dedikleri şunlardan ibaret değil midir?
Aşağıda sayacağımız ''kötü ahlaka'' örnek davranışlar milyonlarca Müslümanın gözü önünde yaşanmıyor mu?

1-) haset
2-) inat
3-) mücadele
4-) tartışma
5-) gıybet
6-) dedikodu
7-) kin
8-) gizli öfke
9-) kıskançlık
10-) fitne
11-) vs. vs.

O halde siyasetin iyi tarafı nerede?
Nerede kaldı Kuran'a bağlı yönetim anlayışı?
Allah'ım bizleri sadece senin rızanı düşünen kullardan eyle.
Allah'ım sen kimlerden razıysan, kimleri seviyorsan, bizleri onlarla dost eyle.
Dinimizi yanlış öğrenmekten bizi koru. Amin.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 11-09-2015, Saat:11:20 AM, Düzenleyen: Arkadaş.
Uzman
inanın ki bu forma da uzun zamandır varım...

bazı arkadaşların ayrılmak istiyorum konusunu açtıklarında nasıl olur da bilgi edindigi bir yerden ayrılmak ister düşüncesindeydim...

ne yazık ki ben de artık istiyorum katılım gösteremeyecem pek...
Bunu ilk beğenen sen ol.
Acemi Üye
muratcan kardeşim tam olarak ne idtediğini anlasam yazmaya çalışacağım bir takım şeyler acizane ama anlayamıyorum... ortada yapılan iyi-kötü şeyler elbette var... bu insanın doğasında var, ilk insanda da vardı... tekrar yazıyorum "MÜSLÜMAN SUSMAMALI VE DAİMA HAK İÇİN MÜCADELE ETMELİ... BU ZAMANINDA KILIÇ İLE, SONRASINDA TÜFEK İLE, SONRA UÇAKLAR GEMİLER VS, AMA ŞU AN PARA İLE... DEMEK Kİ HER DÖNEMDE MÜCADELE FARKLI VE FARKLILAŞMAYA DEVAM EDEBİLİR... MÜSLÜMAN OLARAK BİZE DÜŞEN MÜCADELE AMA ALLAH CC İÇİN MÜCADELE... KENDİ NEFSİMİZ, KOLTUĞUMUZ, CEBİMİZ İÇİN DEĞİL... FAKAT GELDİĞİMİZ NOKTADA HERKES BEN HAKLIYIM DİYOR AMA DÖNÜP KAYNAĞINA BAKMIYOR... DEMEK İSTEDİĞİM BU... ÖRNEK VERECEK OLURSAK ADAM AK PARTİ YE VERİYOR MÜSLÜMAN DİYE, DİĞERİ HAYIR O KAFİR DİYOR... DİĞERİ HDP YE VERİYOR ÖZGÜRLÜK DİYE, AMA ÖBÜRÜ TERÖRİST DİYOR... VE CHP MHP SP BBP VE DİĞERLERİ..." bu cümleler uzar gider... dedim ya beni tanımıyorsunuz, ben de sizi... sadece fitne zamanı ile ilgili hadislere bakarsanız anlarsınız...

vesselam...
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.