You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Platonik Aşk Mutlu Ediyor

.:: DeathLess ::.
Birine karşı koşulsuz sevgi beslemek vücutta insanın kendini mutlu hissetmesini sağlayan salgıyı artırıyormuş.

Kanada’da bulunan Montreal Üniversitesi’nde yapılan bir araştırmaya göre, koşulsuz sevgi, beyindeki 7 ayrı bölgenin birbiriyle etkileşim kurmasıyla gerçekleşiyor.

Sevdiği insanı hiçbir karşılık beklemeden, hiçbir koşul öne sürmeden seven kişilerin beyin aktivitesini inceleyen bilim adamları, bu kişilerin beyninde 7 farklı bölgenin aktif hale geldiğini belirledi.

Araştırma için öğrenme zorluğu yaşayan kişilere bakan ve düşük maaş alan asistanları seçen Prof. Mario Beauregard, MRI yoluyla bu kişilerin beyin aktivitelerini kaydetti. Aktif hale gelen beyindeki 7 bölgeden yalnızca 3’ünün romantik aşkın harekete geçirdiği bölgelerle eşleştiği, geri kalan bölgelerin ise farklı bir sevgiye işaret ettiği belirlendi.

Araştırmada, birine karşı koşulsuz sevgi duyan kişilerde mutluluğu artıran dopamin salgısının da fazlalaştığı ortaya çıktı. Prof. Beauregard, koşulsuz sevginin güçlü duygusal bağlar kurulmasını kolaylaştırdığını ve bu kuvvetli bağların insanlığın devamına katkı yapabileceğini kaydetti.
When you have Loved and you\'ve Lost SomeOne You know what it Feels like to Lose ! Nothing will Never Be The Same Again..And Life.. Has Betrayed me Once Again.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
RE: Platonik Aşk Mutlu Ediyor
ben şimdi buraya bişey yazarım ama birisi okur neyse yazmim ama doğru :D
"Ey Sevgili!..
Bir geceliğine değiş tokuş etseydik yüreğimizi,
Taşıyabilir miydin acaba bendeki seni!..
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
boşverrr :D sonra derim ben sana Wink
"Ey Sevgili!..
Bir geceliğine değiş tokuş etseydik yüreğimizi,
Taşıyabilir miydin acaba bendeki seni!..
Bunu ilk beğenen sen ol.
Uzman
ilginçmiş ama doğru olabilirSaskin

Yüzü Dost,Özü Düşmandan usandım,
Dili Mümin Kalbi Şeytandan usandım,
Dostum, Herkesin Kahrı Çekilirde Ben DAVASIZ MÜSLÜMAN dan usandım.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Üye
O kişiyi karşında görünce de değil 7 bölge tüm beyin duruyor ama :D anladin
Bazen insana tek gereken 20 saniyelik deli cesaretidir.
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.