Bu dokümanda terör örgütü PKK'nın destek gördüğü ülkelerin vedesteklerin somut verilerinin bir bölümü mevcuttur.Bu bilgiler bizzatörgütün lideri ABDULLAH ÖCALAN!a aittir, Alaettin Parmaksız'ınraporları ile birlikte aşağıda verilmiştir.
NOT:Burada ki bilgileri E.Tümgeneral Alaettin Parmaksız'ın ''KomutanımBen Şehit Miyim?'' adlı kitabından alıntı yaptım.Sizlerinde okumanızıtavsiye ederim, örgütün gerçek yüzünü ve bağlantılarını daha kapsamlıgörebilirsiniz.
BULGARİSTAN
ofya'nın merkezinde bir büromuz var,100 kadar aile ile ilgileniliyor(NATO'ya girmesini hararetle destekledik.)SIRBİSTAN:Ellerinde bol miktarda strella füzesi var.Bana birmiktarda yardım amacı ile verdiler.20 adet de satın aldım.Füzeeğitimlerini de Sırbistan’da yaptırıyordum.
ROMANYA:Bizim açımızdan önemlidir.5 bin civarında bir esnafkitlemiz var.Bükreş'te evlerimiz ve derneklerimiz var.Romanya örgüteTürkiye'den katılanların siyasi eğitim yeridir.Bu ülkeden daha çokteknik malzeme gelmektedir.(NATO'ya girmesini destekliyoruz,Türişadamlarının en çok yatırım yaptığı ülkelerden biridir.)
GÜNEY KIBRIS RUM YÖNETİMİ:Burada 150 civarında bir aile var.Kadro yoktur.Ekonomik ilişkiler birkaç milyon dolarlık olup,örgütsel ilişkiler daha önemlidir.
ALMANYA
uriye'deyken Almanya gizli servisinden Lummer benimlegörüştü.Almanya üzerindeki eylemlerinin durdurulmasını istedi.Bizdebunun karşılığında Almanya'nın bize karşı daha yumuşak davranmasınıistedik.(Aslında Almanya potansiyel olarak en çok mali desteksağlanan-vatandaşlardan yardım haraç vs. olarak toplanır-Avrupa’nındiğer ülkelerini harekete geçiren yazılı medyanın yaygın olarakkullanıldığı ve organize edildiği yerdir.)Almanya sözde 1993 yılında PKK’yı yasaklamıştır.Bu yasağa rağmen örgütfaaliyetlerini Almanya Kürt Federasyonu merkeziDuesseldorf’tadır.PKK’nın yayın organı Özgür Politika Gazetesi 1995yılından bu yana yayındadır.Bir çok gösteri,miting ve toplantıda terörörgütünün bir çok sembol ve flamaları açıkça taşınır.Sormak lazım bunasıl yasak?
BELÇİKA:MED TV.Stüdyo ve binaların bulunduğu yerdir.Avrupa nederse bize karşı onu uygular.Ayrıca Kürt Derneklerinin üst organınınmerkezi Belçika’dır.11 dernek,2 birlik ve bir spor kulübü ilefaaliyetlerini yürütüyor.Bazı siyasi partilerde parlamento düzeyindedestek veriyor.
HOLLANDA:Üslenme ve eğitim alanımızdır.Bizi Alman belasındankurtardı.En fazla destek ve para aldığımız yerdir.Örgütün Avrupa’dakieğitim merkezidir.Eğitim kamplarına yapılan baskınlarda eğitim görenbir çok militan ve çok miktarda malzeme ele geçirilmiştir.Eğitimkampları genelde çiftlik evi ve spor merkezi maskesi altında icraetmektedir.Ayrıca örgüt mensuplarının Avrupa ülkelerinde dolaşmaları dabu ülkeden organize edilmektedir.Bu ülkede de 11 dernek,4 birlik ve 3merkez aracılığı ile faaliyetlerini yürütmektedir.
İSVİÇRE:20 dernek, 5 birlik ve Lozan Kürt Enstitüsü aracılığı ile faaliyetlerini yürütüyor.Hükümetten de mali destek sağlıyor.
İTALYA
ropaganda faaliyetlerini dernek birlik ve merkezlerikullanarak yapmaktadır.Çeşitli sivil toplum örgütleri faaliyetlerinedestek vermektedir.Sürgünde Kürt Parlamentosu toplantısı bu ülkedeyapılmıştır.FRANSA:Bu ülkede geniş bir halk kitlemiz vardır.Bu kitleden büyük maddi gelir sağlamaktayız.
AVUSTURYA:Kürt Dernekleri Federasyonu kontrolünde 9 dernekvardır.Zorla para toplama, afiş asma,bildiri dağıtma eylemlerinimilitanları ve sempatizanları vasıtası ile sürdürmektedir.Sosyalistparti,yeşiller ve komünist parti ile ilişkisi vardır.
YUNANİSTAN:Yunanistan’ı anlatmaya gerek yok, her türlüeğitim,kamp,malzeme,siyasi destek,mali destek sağlandığı gibi özeleğitilmiş militanlarla Türkiye’de özellikle metropollerde eylemyaptırmaktadır.Terörist başının Büyükelçiliklerinde yakalanmasıdesteğin derecesini yeterince ifade eder.1990 yılında Körfez savaşındanönce Kuzey Irak’ta altyapısını kurmuş olan PKK,bu savaştan sonra SAM6ve SAM7 füzelerini satın aldı.Bu füzeler Yunanistan yardımı ile KuzeyIrak’a geçirildi.
BARZANİ ve TALABANİ:Barzani ve Talabani’nin PKK ile mücadeleettiğine dair milleti uyutmaya yönelik kampanyalar yapılır.Eğer Barzanive Talabani zaman zaman Türkiye ile işbirliği yapar gibi göründüyse buo zaman içinde bulundukları olumsuz durumdan başka çıkış yolubulamadıkları içindir.Terör örgütü Türkiye’ye girişte dayanabileceği üsbölgeleri oluşturmak maksadı ile Irak ve İran’a elemanlarını yollamış,Barzani ile 1982 ‘de başlayan iş birliği 1983 yılında imzalananişbirliği protokolü ile resmiyet kazanmıştır.(Bu anlaşma Ağustos 1983tarihinde Serxwebun gazetesinin 16’cı sayfasında yayınlanmıştır.)Buiznin alınmasında Hafız Esat’ın baskıları önemli roloynamıştır.Ogünlerde Saddam henüz resmin içinde değildir.
FİLİSTİN:1979 yılında Adalet Partisi Milletvekili Celal Bucak’ınevine silahlı saldırı düzenleyen örgüt partileştiğini ilanetmiştir.Yurt içinde yeterli eğitim olanağı bulamayan içlerinde üstdüzey yöneticilerinde bulunduğu 60 kadar terörist illegal olarakSuriye’ye geçmiş ve FKÖ içinde en etkin grup olan EL FETİH kamplarınaaktarılmıştır.Buradaki askeri ve siyasi eğitimler Filistinlilerceverilmiştir.Bu dönem aynı zamanda örgütün ASALA ile eylem ve işbirliğiiçin anlaştığı dönemdir.Ayrıca PKK terör örgütü 1’nci kongresini ozamanki ismi Helvi olan daha sonra Mahsun Korkmaz Akademisi olarakdeğiştirilen Filistin Demokratik Halk Cephesine ait kampta yapmış veteröristleri burada senelerce eğitmiştir.Türkiye’nin Barzani ileilişkilerinin gelişmesi üzerine 1998 yılında Saddam PKK ile yoğunilişkiler kurmuş ve destek vermeye başlamıştır.
İNGİLTERE
ebepleri birbirinden farlı da olsa tarihteki Kürtisyanlarının çoğunun arkasında İngiltere vardır.Kürtleri gerekOsmanlı’ya gerekse Türkiye’ye karşı kullanmıştır.Bu isyanlara kısacagöz attığımızda bunlarının çoğunun devleti bir başka gaile ileuğraştığı döneme rastlar.Bu isyanların bir diğer özelliği deçoğunluğunda Ermeni’lerle işbirliği yapılmış olmasıdır.Oysa 2’nciAbdülhamit’in emriyle 1981 yılında Hamidiye Alayları kurulmuştur.Bualayların kurulma nedeni tamamen Doğu Anadolu’nunsavunulmasıydı.Nitekim hem bölgedeki Rus nüfusunun azaltılmasında hemde Ermeni komitelerinin cinayetlerinin önlenmesinde bu alayların önemlirolleri olmuştur.Bunun en önemli örnekleri 1893 tarihinde başlayan 1894yılı ortalarına kadar süren SASON ve 1986 yılında Van’daki Ermeniisyanlarıdır.NATO:Şimdi bu nereden çıktı,bu çok ciddi bir suçlamadenilebilir.Görüntü olarak öyledir.Çünkü NATO’nun ana amacı üyeülkelerin toprak bütünlüğünü garanti etmektir.Hatta bir maddesine görede üye ülkelerden birine yapılan saldırı hepsine yapılmış sayılır.Kimsezannetmesin ki NATO’dan yardım falan isteyelim diyorum.Zaten istesek dene cevap alacağımız herhalde milletin malumu değilse de bazı insanlarbazı olayları hatırlamak zorundadır.Mesela Birinci Körfez Savaşı’ndaAlman pilotların nasıl ülkemize gelmeyi reddettiğini,Irak savaşında dahava savunma unsurlarının Türkiye’ye yerleştirilmesini Almanya veFransa’nın nasıl bloke ettiğini hatırlarlar.Ayrıca o dönemde Irak’akarşı o silahları istemek hangi değerlendirilmenin ürünüanlamıyorum.Diyeceksiniz ki bunların PKK ile ilişkisi ne?Daha 2005yılında Kara Kuvvetleri Komutanı Amerika ziyaretinden dönerken NATO’nunPKK’yı terörist örgütler listesine almadığını bunun mücadelesininverildiğini açıklamadı mı?Bundan daha büyük manevi destek olabilirmi?Bizim 20 yıldır mücadele ettiğimiz ve binlerce şehide mal olan birörgütü terör listesine aldırmak için 55 yıldır üyesi olduğum bir askeriörgüt içinde mücadele ediyorsam önce onun varlığını sorgularım.
AVRUPA PARLAMENTOSU:Şimdi bu nereden çıktı bu Avrupakarşıtlığıdır,bir bölünme paranoyasıdır diyenler çıkacaktır.Onlar kendiinandıklarını söyleyebilirler.Kitabın sonundaki EKA ve EK-B incelendiğizaman AB üyelerinin PKK ve onun uzantısı siyasi partilere nasılbaktıkları görülecektir.Özetle Avrupa Parlamentosu’nun 1993 yılı ile2001 yılı arasında aldığı 36 Karardan 19’u ülkemizde etnik ve diniazınlık yaratmaya yöneliktir.Avrupa Parlamentosu’nun kararlarıbağlayıcı değildir diye ortalıkta dolaşanlar ilerleme raporundaAvrupa’nın müktesebatı içinde Avrupa Parlamentosu kararlarının daolduğunu ve müktesebata uyma zorunluluğumuzu görmezdengeliyorlar.Bakalım daha bu hikaye ne kadar sürecek yaşayıp görüceğiz.
RUSYA
oğuk savaş esnasında Türkiye’ye yönelik bir çok teröristharekette olduğu gibi PKK terör örgütü de desteklenmiştir.Çünkü odönemde bu tür yıkıcı ve bölücü hareketleri desteklemek Rusya’nınpolitikasının bir parçası olmuştur.Rusya her türlü lojistik desteğinyanında politik destek de sağlamıştır.Bunun en bariz misali teröristbaşının Suriye’den çıktıktan sonra nereye gittiği ve Duma’nın altkanadının aldığı kararlardır.‘’1989 Tarihinde Rusya tarafından Ermenistan sınırında 2000 adetkaleşnikof, 250RPG ,1000 adet el bombası ve çok miktarda C3 ve C4plastik patlayıcı Rusya tarafından PKK’ya hibe edilmişti.1992 ve 1993yılllarında Yunanistan’ın aracılık yapması sonucu Suriye üzerindenKuzey Irak’a Katyuşa Roketleri ve Sarin Gazı gönderilmişti.
AMERİKA BİRLEŞİK DEVLETLERİ:Destek verenler listesinde en sonaalmam verdiği desteğin önemsizliğinden değildir.Aksine daha iyi dikkatçekmek maksadı ile sona bırakılmıştır.
ABD Türkiye’nin müttefikidir.Bizi yönetenlere göre sadece müttefikdeğil,stratejik müttefiktir.Acaba müttefik mi?Yoksa BOP kapsamındakullandığı bir ülke mi?Bazı kısa örnekler verelim ve kararı sizebırakalım.
Türkiye Irak kuzeyinde bir Kürt Devletinin kurulmasını kendi bekasıaçısından tehdit sayar,en azından 2002 yılına kadar böyleydi.Peki,KürtDevletinin temelini atan kim?ABD
Barzani ve Talabani kime güvenerek kafa tutar Musul’da Demografi değişikliği yapar?ABD
PKK Kandil Dağı ve benzeri kamplarda nasıl ve kimin sayesinde kendini güvencede hisseder?ADD
PKK kimin kontrolündeki bir bölgede 2004 yılında kongre toplar?ABD
PKK kimin denetimindeki topraklardan(Irak Kuzeyi) lojistik destek sağlar?ABD
PKK hangi devletin görevlileri ile ilişki halindedir .ABD
PKK’nın önemli ismi Osman Öcalan hangi ülke ile iyi ilişkiler içinde olduğunu açıkladı?ABD
PKK ile her fırsatta edeceğini her seviyede her seferinde açıklayıp da kılını kıpırdatmayan kim?ABD
PKK ile mücadele edeceğini yüzlerce kez açıklayıp ta sonra bunu Irak Hükümeti ile görüşün diye topu taca atan kim?ABD
PKK sorununu Irak hükümeti ile çözün diye tavsiye edip de bu ülkeye giremezsiniz diyen kim?ABD
PKK sorununu siyasi yollarla çözümünü öneren bunun için sürekli af tezini öneren kim?ABD
PKK’yı hem teröristler listesine alıp hem de PKK ile daha iyi mücadeleetmemiz için İran ve Suriye’ye yapılacak operasyonlarda bizimle dahaiyi işbirliği yapmalısınız,diye bir terör örgütünü şantaj vasıtasıolarak kullanan hangi ülkenin sözcüsü?ABD
PKK terör örgütüne karşı başarılı görevler yapmış,Özel Timleri misafir hukukunu kötüye kullanarak tutuklayanlar kim?ABD
Omuz omuza çarpıştığı 50 yıllık müttefiklerine Irak’ta yakaladığı teröriste layık gördüğü muameleyi layık gören kim?ABD
Seyyid KEMERKAYA