You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

PKK bugünde bir müslümanı şehid etti

PKK bugünde bir müslümanı şehid etti

Forumcu
RE: PKK bugünde bir müslümanı şehid etti
Ben zalimlerin yönetimini savunmuyorum. Bunu nereden çıkardınız?

Ancak, mevcut sistemdeki herhangi bir partiyi, Hz Yusuf (a.s.) kıssası ile karşılaştırmak hatadır.

Ne bu partilerin o yüce Peygamber ile ilişikleri vardır. Ve ne de, Hz Yusuf'a (a.s)'a tanınan sınırsız haklar onlara tanınır.

Mevcut T.C. sisteminde demokrasi dedikleri, her kılıfa giren bir sistem vardır ki, İslamcı geçinen partiler bir konuda oy toplayamadıklarında, kafir geçinen partilerin kararlarına uymak zorunda kalırlar. Ki, bu yanlıştır.

Ancak, Hz Yusuf'un (a.s.) Firavun'un devletinde yönetimi farklıydı. Demokrasi denen safsata yoktu vs.

Yani mantıktaki malum kıyas metodu için önermelerde benzerlik gerekir, şartlar aynı olmalıdır, ki değildir.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
Hz.Yusuf'un durumu neden kıyas olmasın?
Senin dediğine göre;
Lübnan Hizbullahı
Mısır İhvan-ı Müslimi
Filistinin Haması
vb... hepisi yanlış yolda mı ?
Geldi üzerime üç keder bir anda,
Yalnızlık,esaret ve sevgilinin hasreti,
Yalnızlığın ve esaretin çaresi var,
Ama sevgilinin hasreti,
Sevgilinin hasreti..
Bunu ilk beğenen sen ol.
Forumcu
Bahsettiklerinin hepsi, Hz Yusuf'un (a.s.) sahip olduğu şartlar tanınmadığı için, haklarını istemiş ancak hakları verilmeyince siyasetten men edilmişlerdir. Hamas, Filistin'de 2005'te; Hizbullah, Lübnan'da 2006'da; İhvan ise son dönemde darbe ile kısıtlanmış, bu yüzden hareketlerini, Üstad Said Nursi'nin (r.a.) deyimiyle, "Sırren Tenevveret" (gizli şekilde aydınlatma) boyutuna daha çok yönlendirmişlerdir. Bu hareketler, ne haklarını almak için iç savaş çıkarıp kan dökmüşler, ne de sistemlerin yağında erimişlerdir. Sadece siyasetten uzaklaşıp, insanları farklı şekilde aydınlatma boyutuna geçmişlerdir. Ki, Müslüman halkımızın da aynı çizgiden gitmesi gerektiğini düşünüyorum. Selametle.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 27-10-2014, Saat:04:53 PM, Düzenleyen: kodoo.
Profesör
Ama sevgilinin hasreti,
Sevgilinin hasreti..
Bunu ilk beğenen sen ol.
Forumcu
Bilmiyorsanız söyleyim, Hüda Par, 90'larda kan döken jitem kuruluşu hizbulkontranın uzantılarından biridir. Sisteme karşıt olan her Müslümanı sisteme hizmet ederek hedef almış, savaşmışlardır. Ve daha önceleri, bu ekip, sistemin emekli(?) mit üyeleri tarafından yönlendirilirken, şimdi ise, direkt sistemin ayrılmaz bir parçası-partisi olmuştur.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 27-10-2014, Saat:06:56 PM, Düzenleyen: kodoo.
Üye
İran'ın yönetim elit kadrosu, demek nerede olduklarını biliyorlar ki, son günlerde Amerikan'ın kucağından hiç inmiyorlar, müslümanlara vurmak için sırtlarını sıvazlatıyorlar Amerikalılara...

Esed rejimine muhalif olan ve onlara karşı mücadele eden tevhid ehli müslümanları da, Hizbullah müntesipleriyle öldüttürüyorlar Esed'e destek için...

İran Şiası, Hz Ali'nin Sıffin'inden itibaren yeryüzünde oynadığı tek oyun olmuştur henüz ikinci oyuna geçememişlerdir o da:

"Fitne" olmuştur...

Elbetteki tarihteki savaşlarda kılıçtan geçirilmişlerdir...

Çünkü fitne adam öldürmekten bile beterdir...
Misafirim bu dünyada, bekliyorum ölümü,
Rabb'im rızasına matuf kılsın bana ölümü.
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
sen yanlış anlıyorsun kardeş medyada da öyle bir ayrım yok
AKLI YETEN GÖRDÜGÜNE İNANIR
YÜREGİ YETEN GÖRMEDİGİNE

Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
Ama sevgilinin hasreti,
Sevgilinin hasreti..
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.