You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

PKK bugünde bir müslümanı şehid etti

Profesör
BİNGÖL - Edinilen bilgilere göre, Karlıova merkeze gitmek için saat 08.30 sıralarında ilçe dışında bulunan Kale Mahallesi`ndeki evinden çıkan HÜDA PAR üyesi Fethi Yalçın (35) plakası öğrenilemeyen bir araçtan açılan ateş sonucu ağır yaralandı.

Karlıova Devlet Hastanesi`ne kaldırılan Yalçın`ın, yapılan tüm müdahalelere rağmen şehid olduğu bildirildi.

HÜDA PAR üyesi olan Yalçın, 2 kız 2 erkek olmak üzere 4 çocuk babası olduğu öğrenildi.

Karlıova`nın Serpmekaya (Alpiran) köyünde evi basılarak taranan HÜDA PAR Cengiz Tiryaki de, ağır yaralanmış tedavi gördüğü hastanede şehid olmuştu.

[Resim: Resim_1413965599.jpg]
Geldi üzerime üç keder bir anda,
Yalnızlık,esaret ve sevgilinin hasreti,
Yalnızlığın ve esaretin çaresi var,
Ama sevgilinin hasreti,
Sevgilinin hasreti..
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
RE: PKK bugünde bir müslümanı şehid etti
Rabbim haklının sevabını , haksızın cezasını artırsın inşALLAH
Bizi sen sevgisiz,susuz,havasız;
Ve vatansız bırakma Allah'ım!
Müslümanlıkla yoğrulan yurdu,
Müslümansız bırakma Allah'ım!
Bunu ilk beğenen sen ol.
Forumcu
Allah rahmet etsin.

Ancak bu tür haber başlıkları çok ilginç. Laik rejim içinde erimiş Hüda Par taraftarları PKK'nın kurbanı olduğunda, "PKK, Hüda-Parlıları öldürdü-şehid etti" denmiyor da "PKK bir(çok) Müslümanı şehid etti" deniyor. Ancak, parti-purti-dernek taraftarı olmayan diğer hakiki Müslüman Türk-Kürt vatandaş ve askerler şehid edilince, "PKK bir(çok) Müslümanı şehid etti" denmiyor. Sanki, sadece Hüda-Par ekibi Müslüman, başkaları değilmiş gibi. Çok ilginç!
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 27-10-2014, Saat:02:33 AM, Düzenleyen: kodoo.
Üye
Öldürülen Müslüman "Hüda-Par"ın üyesi ise onu da söylemek kadar doğal ne vardır..?

Dolayısıyla, bu azılılar, İD'in müntesiplerine de düşmandırlar.
Misafirim bu dünyada, bekliyorum ölümü,
Rabb'im rızasına matuf kılsın bana ölümü.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
Ama sevgilinin hasreti,
Sevgilinin hasreti..
Bunu ilk beğenen sen ol.
Forumcu
Neden Müslümanlara karşı kin duyayım ki? Ben de Müslümanım inşaAllah.

Hüda-Par ve diğer parti-dernek-cemaat-kurum vs. gelince, yönetici kadrosu dışındaki tabanlarını samimi bulurum. Zaten öldürülen şehide dua etmem buna da işaret eder.

Yalnız, ben burada haber başlığının saçmalığına dikkat çektim. Neden, öldürülen Hüda-Parlı olunca "Müslüman şehid edildi" deniyor da, partici-purtici olmayan Müslüman halk ve asker şehid edildiğinde böyle bir başlık kullanılmıyor? Bu çifte standarda karşı çıktım.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 27-10-2014, Saat:03:57 PM, Düzenleyen: kodoo.
Profesör
Ama sevgilinin hasreti,
Sevgilinin hasreti..
Bunu ilk beğenen sen ol.
Forumcu
Önde gelen isimler, bilinçli olmalıdır. Halktan olan kişiler ise, hataları ile fazla kınanmazlar. Ahzab Suresi 30 ve 31. ayetlere bakın mesela. Hz. Peygamberin eşleri olan validelerimiz hakkındadır. Sıradan kadınlar gibi olmadıkları, daha çok sorumlu oldukları geçer. Çünkü, önde gelen isimlerdir, Peygamber'le nikah bağları vardır. vs.

Keza, aynı şey, İslami olduklarını iddia eden tüm oluşumlar için geçerlidir. Sıradan takipçileri o kadar sorumlu tutulmazlar. Ancak liderleri ayrı bir meseledir. Siyasi bilinçleri olması gerekir ve bu yönlendiriciliklerinde doğru ve yanlışları kat kat artırılarak değerlendirilir. Ve ben, laik sistemde parti kurup, insanları mevcut sisteme rızaya yönlendiren her oluşumu yanlış buluyorum. Samimi olsalar bile hatadadırlar. Ve lider kadroları, halkları yanlışa yönlendirdiği için çok çok mes'uldurlar.

Umarım anlatabiliyorumdur. Selametle.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Forumcu
Ayrıca, 90'larda Diyarbakır, İlim-Menzil gruplarının kendi aralarındaki savaşı ve birbirlerini satırlarla doğramasına ve bölgedeki katliamlarına şahit olmuş (ama katılmamış) birisi olarak konuşuyorum, bölgedeki çoğu dini(?) oluşum siyaset bilinci olmayan, birbirlerine ve halka karşı sistem tarafından kullanılan örgütlerdir. Uzak durmak gerekir.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 27-10-2014, Saat:04:32 PM, Düzenleyen: kodoo.
Profesör
Ama sevgilinin hasreti,
Sevgilinin hasreti..
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.