You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Peygamberimiz'i (s.a.s) çocuklara nasıl anlatmalı?

Peygamberimiz'i (s.a.s) çocuklara nasıl anlatmalı?

Uzman
RE: Peygamberimiz'i (s.a.s) çocuklara nasıl anlatmalı?
hmm evet anne karnından başlamasının önemli olduğunu duymuştum ablamdan yapıyordu kuran okuyordu doğduktan sonrda hafızların kayıtlarını dinletiyordu her gün..
ben sınavdan dolayı giremiyordum ama sen de kayıplardaydın sanırımgülücük
Bunu ilk beğenen sen ol.
Allame
<span style="color: #1C1C1C"><strong>Kayıtsız</strong></span>
bana amca diyen hani şu bazı arkadaşlarımızın heidi olarak tanımladıkları kişi. Wink

aramızda büyük bi yaş farkı olsa gam yemeyecem 7 sene büyüğüm diye amcası oluyorum. ama kendileri 20 yaşındaki gençlerle abla-kardeş oluyor. Smile

nasıl iş anlamadım ya. gerçi bayan olmak öyle bir şey olsa gerek. tabi ben kendilerinden 7 yaş büyük olduğuma göre bayan mantığına göre ben kendisinden 7x2=14 yaş büyüğüm gibi düşünüyor olmalı. Kendisi de sizler gibi gençlerden 10 yaş büyük ama bayan mantığına göre 10/2 = 5 yaş fark var gibi düşünüyor. haliyle ben 14 yaş farktan dolayı amcası oluyorum, sizler 5 yaş farkla birlikte abla kardeş durumundasınız. Smile

konuya dönersek doğumdan sonraki okumaların etkisinin giderek azaldığını düşünüyorum. Anne karnında oluşan düşünceler bilinçaltı oluyor. artık doğundan sonrakiler bence bilincin kendisini oluşturuyor. Faydalı tabiyki o da faydalı. Ama , bu eğitim doğumdan önce olursa, o kişi ileride yanlışa düşse bile kendi kendine doğruyu bulabilir, çünkü bilinç altı islam sevgisiyle doludur. Ama doğumdan sonra yapılırsa , kişi ileride sapıtma ihtimali vardır çünkü bilinç altının nereye gideceği belli değildir.

Yani bilinç altı, denizin ortasına düşmüş bir gemi kaptanına yol gösteren yıldız gibidir. Kaybolduğunuzda yönünüzü size o gösterir. Doğru verilerle doldurmuşsanız sizi doğruya götürür, boş bırakmışsanız denizin ortasında boş boş döner durursunuz. Wink
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
beni tarif etti )) leyf ben daha kestirmeden söyleyeyim ) düşünmeye çalışma ablası
[Resim: urjn1.jpg]

Gaflet içinde gördüm, nice canlı cesedi ;
Câhillerden beterdi, âlimlerin hasedi..
Bunu ilk beğenen sen ol.
Allame
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
bulmuştur eminim )

Bunu ilk beğenen sen ol.
Allame
tabi bulacak. leyf kardeşim hepinizden zekidir bi kere.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
öyledir kardeşim)

Bunu ilk beğenen sen ol.
Allame
evet ya.
akşam olsa da görüşsek. gülücük
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
çok sık gelmiyor kii sınavları var nadir geliyor biraz daha özlemen gerekecek

Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.