You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Peygamber ve Sünnete Olan İhtiyaç

Peygamber ve Sünnete Olan İhtiyaç

Profesör
RE: Peygamber ve Sünnete Olan İhtiyaç
sedat ben çıkıyorum
seni seviyorum gerçektengülücük kendine çeki düzen ver biraz bu ne halin böyle gülücük
Geldi üzerime üç keder bir anda,
Yalnızlık,esaret ve sevgilinin hasreti,
Yalnızlığın ve esaretin çaresi var,
Ama sevgilinin hasreti,
Sevgilinin hasreti..
Bunu ilk beğenen sen ol.
...Revan...
İmam Vehbe ez-Zühayli, el-Fıkhul-İslami ve Edilletuhu, adlı eserinde dört mezhebin görüşlerini zikrettikten sonra şöyle der: "Bu konuda tercihe şayan görüş Hanefi mezhebinin görüşüdür." çünkü, kelime-i şehadet getirdikten sonra bir Müslüman'ın cehennemde ebedi olarak kalmayacağına dair kesin deliller vardır. Hz. Peygamber (a.s.) şöyle buyuruyor: "La ilahe illallah" deyip Allah'tan başka tapılanları inkar edenin malı ve kanı korunmuştur; dökülmesi ve alınması haramdır. Bu kimsenin hesabı Allah'a aittir."
İki kişilik duânın adıysa saadet.
Ya Rabbi beni onunla beraber affet!
Bunu ilk beğenen sen ol.
Cezalı Üye
4 hak diyordun ne oldu , şimdide hanefiye kaydın gülücük 3 ü gitti ; kişileirn görüşleri yerine birazda ALlah ın söylediğine baksan ya , kuranda bu konuyla ilgili ne diyor diye kurana sorsanya . ayetleri incelesen ya .
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 26-06-2014, Saat:11:35 PM, Düzenleyen: sedatsedat.
...Revan...
Dostum ben hanifiyim unuttun mu? gülücük
Ona kalırsa Kur'an'da hırsızlık yapılanların cezası
"Hırsızlık yapan erkek ve kadının ellerini kesiniz." (Maide, 5/38).
Eeee ne olacak şimdiii... Tongue
Sence Bu öldürme emri namazı bırakmamaları için olabilir mi?
Çünkü bu ceza hükmü de hırsızlığa engeldi...
Bunu ilk beğenen sen ol.
Cezalı Üye
kuranda namaz kılmayanı öldürün diye bişeymi var revan ?

hırsızlık yapanların cezası el kesmeyse o hırsızlık içindir , namaz kılmayanı öldür nerden çıktı ?

hırsızlıkta diğer bir insanın malının çalınması var , diğer insana zarar veriliyor , fakat namaz kılmamakta kişisel düşünce hakim , diğer insandan bir şey çalınmıyor . kendi kendisine zarar veriyor . bide namazı istemeyerek kılmak kuranda yerilmiyormu , üşünerek namaza kalkanlara laf söylenmiyormu kuranda ? kişi istemediği bir ibadete zorlanabilirmi ? istemeyerek kıldığı namazda ne hayır olur ?

allah birisini öldüreni bile bazı şartlarda affederken , kısas düşüyor , namaz kılmayanı öldürme emri vermek insanoğlunun ne haddine ? kişi münafık olarak namaz kılarsa bu daha kötü değilmi ?namaz kılmayanı kafir diye öldürüyorlar , fakat bu seferde kafirden daha kötü olan olan münafık oluyor o şahıs , belkide namaz kılıyor gibi görünüp cemaate karışıyor , insanları kafir etmeyim derken münafık ediyorlar daha kötü değilmi ?
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 26-06-2014, Saat:11:49 PM, Düzenleyen: sedatsedat.
...Revan...
Ve bende diyorum ki kişi namazı istemiyerek dahi kılsa o namazı terketmemeli... Allah'tanda umudu kesmemeli.. Elbet bir gün o namazı huşu içinde eda edecek.. Eğer müslüman şuurlu bir müslümansa zaten namazı terketmez vesselam...
Bunu ilk beğenen sen ol.
Cezalı Üye
namaz kılmyanı öldürün diye islam dininde bişey yok , mezheblerin her söylediği doğru diye bir kaidede yok , delillere bakılır , araştırılır , kuranla karşılaştırılır , kurana aykırı herşey yanlıştır , körükörüne bir şeylere inanmam , gerisi sizin sorununuz ben size anlatacağımı anlattım , benimde hatalarım var dır elbette , herkesin inancı kendine , ben delilsiz hiç bir şeye inanmam , aleykümselam ,
Bunu ilk beğenen sen ol.
Cezalı Üye
Ben sadece Kurana bakarim. Bunu yaptigim icin bana sapitmis yoldan cikmis vs diyenlere Allah islah eylesin diyorum . Bunun akilla mantikla alakasi yoktur. Bir insan Kurandan konusuyor Ondan deliller ayetler getiriyor diye bazilari gocunuyorsa durum ortadadir. Hadisler celiskisi icinde bogulmuslardir bunlar. Bakin Kuran ne diyor bunlar hakkinda:

Bunları Kuran’da türlü türlü şekillerde (sarf) açıkladık ki öğüt alıp hatırlasınlar. Fakat bu sadece kaçışlarını artırıyor.

17-İsra Suresi 41

Kurandan bahsettikce saldiri basliyor burda. Hemen alimler hadisler mezhepler filan devreye girigor. Mezhep demisken bakin yine Kuran ne diyor:

Dinlerini parça parça edip hiziplere bölünenler var ya, senin onlarla hiçbir ilişiğin yoktur. Onların işi Allah’a kalmıştır. Allah onlara yapıp ettiklerini haber verecektir.

6-Enam Suresi 159

Kendilerine apaçık deliller geldikten sonra çekişmeye girip fırkalar (mezhepler) halinde parçalananlar gibi olmayın.

3- Ali İmran Suresi 105

Kendilerine apaçık deliller geldikten sonra çekişmeye girip fırkalar (mezhepler) halinde parçalananlar gibi olmayın.

3- Ali İmran Suresi 105

Allah mezhepcilere akil versin. Peygamberin mezhebi varmiydi? Mezhepcilik bu ayetlere ters degilmidir?

Kurani anlamayiz diyorlar. Allah insanlari anlayamacagi Kitaptan sorumlu tutarmi?

Ey Rabbim! Benim toplumum bu Kuran’ı devre dışı tuttular.

25- Furkan Suresi 30

Hadis diyenlere yine Kuran cevabi veriyor:

17- Şüphesiz onu toplamak ve okutmak bize düşer.

18- O halde Biz onu okuduğumuzda, sen de onun okunuşunu izle.

19- Sonra onu açıklamak da bize düşer.

75-Kıyamet

Kuran kendi kendini aciklamaktadir. Bazi konular birden fazla ayette anlatilmaktadir. Namazda Kuranda acikca belirtilmistir. Arapca musikisi icin Kuran okuyanlar bunu bilmezler tabi. Allah Kuranda herseyi detaylandirmistir.
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.