Her nefis ölümü tadacaktır. Sonunda bize döndürüleceksiniz. Ankebut-57
Bu dünya hayatı sadece bir eğlence ve oyundan ibarettir. Asıl hayat ahiret yurdundaki hayattır. Keşke bilseler! Ankebut-64
Peygamber ve Sünnete Olan İhtiyaç
Peygamber ve Sünnete Olan İhtiyaç
kurana bakalım salat ikame nedir ey kuran sordum ;
namazda huşu içinde olmak lazım , arapça bu kelime araştırılırsa huşunun anlamını bulabilirsin .
2:43 - Hem namazı dosdoğru kılın, zekatı verin, rükû edenlerle birlikte siz de rükû edin.
rüku edenlerle birlikte ruku etmemiz isteniyor ,
buraya kadar anladıkki ; namazda huşu olmalı ; secde olmalı , topluca kılınabilir , birisi kıldırabiliyor , rüku edenlerle beraber rüku edin diyor , namaz doğru kılmayla ilgili ayette ruku etmemizde isteniyor .
rekat sayısı , elleri kaldırma , bağlama , oturma , duaların okunuş şekli , okunacak şeylerde mezhebin zorlamaları v.s. bu tür şeyler dışında bide secdenin yapılışı biraz değişik , bunlar dışında fazla bir fark yok , 4 mezheb arasındada bunlarda fark var bir çoğunda .
Yalnızlık,esaret ve sevgilinin hasreti,
Yalnızlığın ve esaretin çaresi var,
Ama sevgilinin hasreti,
Sevgilinin hasreti..
2:45 - Bir de sabırla, namazla yardım isteyin. Şüphesiz bu saygılı olanlardan başkasına ağır gelir.
anlamadan tekerleme gibi ayet tekrarlayarak ne yardımı istiyorsunuz Allah tan ?
107- De ki: «Siz ister ona inanın, ister inanmayın. Şu bir gerçektir ki ondan önce kendilerine ilim verilenlere o okununca, onlar derhal çeneleriüstüne secdeye kapanırlar».
109- Ağlayarak çeneleri üstüne yere kapanırlar. O (Kur'an) onların korkusunu (saygısını) artırır.
secde çene üzerine yapılıyor , alınla secde yapıldığına dair bana tek kuran ayeti verebilirmisin ?
bir vakit namazı yazdıklarmı toplarla çıkar işte , anlayamadınmı hala ?
Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi