You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Peygamber Efendimizin Hadisleri Bu Başlık Altında

Peygamber Efendimizin Hadisleri Bu Başlık Altında

...
RE: HER GÜNE BİR HADİS
Cihad Kıyamete Kadar Devam Edecektir!!!

Cabir bin Abdullah radiyallahu anhuma şöyle dedi:

Nebi sallallahu aleyhi ve sellem şöyle buyurdu:

“Ümmetimden bir taife kıyamet gününe kadar hak üzere savaşarak (Allah’ın yolunda cihad ederek) muzaffer olmakta devam edecektir! Nihayet Meryem’in oğlu İsa aleyhisselam (yeryüzüne) iner ve Müslümanların emiri (Mehdi aleyhisselam) ona:

−Gel bize namaz kıldır, der.

Bunun üzerine İsa aleyhisselam:

−Hayır, Allah’ın bu ümmete bir ikramı olarak sizin bir kısmınız diğerleriniz üzerine emirlersiniz, buyurur.”

Ahmed bin Hanbel Müsned 14726, 15129, Müslim 1923/173, Ebu Davud 2484, Hâkim 4/480, Albani Silsiletu’l-Ehadîsi’s-Sahiha 1959

“Hayat tiyatro gibidir, en kötü insanlar, en iyi yerlerde otururlar.”
Aristofanes
Bunu ilk beğenen sen ol.
...
Ukb bin Amir (Radiyallahu Anh) şöyle dedi:

“Rasulullah (Sallallahu Aleyhi ve Sellem):

‘Kıyamet günü insanlar arasında hüküm verilinceye kadar her kez, sadakasının gölgesinde olacaktır’ buyurdu.”

İbni Hibban 3310, İbni Huzeyme 2431, Hakim 1517, Ahmed bin Hanbel 17335

Aristofanes
Bunu ilk beğenen sen ol.
...
Dul ve fakirlere yardım eden kimse, Allah yolunda cihad eden veya gündüzleri nafile oruç tutup, gecelerini nafile ibadetle geçiren kimse gibidir.
Buhârî, Nafakât, 1; Müslim, Zühd, 41; Tirmizî, Birr, 44; Nesâî, Zekât, 78

Aristofanes
Bunu ilk beğenen sen ol.
...
Misver İbnu Mahreme'nin anlattığına göre: "Ömer İbnu'I-Hattab radıyallahu anh'ın hançerlendiği gece huzuruna girdi ve Ömer'i sabah namazı için uyandırdı. Ömer radıyallahu anh:
"Namazı terk edenin İslam'dan nasibi yoktur!'' buyurdu. Sonra Ömer, yarasından kan aktığı halde namaz kıldı.''
Muvatta, Tahâret 51, (1, 3 9-40).

Aristofanes
Bunu ilk beğenen sen ol.
Acemi Üye
Ey kızım Fatıma. Babam Peygamber diye sakın güvenme. Rabbine karşı kulluk vazifeni yap. Eğer Allah'tan nefsini satın alamazsan vallahi ben bile seni kurtaramam. (Müslim, İman 89, Hadis no:351)
Bunu ilk beğenen sen ol.
Acemi Üye
Ey Kureyş topluluğu! Kendinizi kurtarmaya bakın; Allah’ın yanında size bir faydam olmaz. Ey Abdumenaf oğulları; Allah’ın yanında size faydam olmaz. Amcam Abdulmuttalib oğlu Abbâs; Allah’ın katında sana faydam olmaz. Halam Safiyye; Allah’ın yanında sana faydam olmaz. Ey kızım Fatıma; Benim malımdan dilediğini iste. Fakat Allah’ın yanında sana hiçbir faydam olmaz." (Buhârî, Vesâyâ, 11)
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
Rasulullah sallallahu aleyhi vessellem şöyle buyurmuştur,
Bir erkeğin başına demir bir şişin batması,
nâmahrem bir kadına dokunmasından daha hafif kalır.

Hadîs-i Şerîf, Taberânî, Beyhakî
Göz sayesinde görüyor olsaydın gece uyurken rüya göremezdin.
Demek ki görmüyorsun, sana gösteriliyor.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Acemi Üye
Hristiyanların Meryem'in oğlu İsa'yı aşırı övdükleri gibi sakın siz de beni aşırı övmeyin. Şüphesiz ki ben sadece bir kulum. Bana "Allah’ın kulu ve rasulü" deyin.” (Buhari)
Bunu ilk beğenen sen ol.
Uzman
Artık sen Allah’ın yolunda savaş! Sen yalnızca kendinden sorumlusun! Mü’minleri de (Allah’ın yolunda CİHAD etmeye) teşvik et! Umulur ki Allah, kafirlerin gücünü kırar. Allah, kuvvetçe daha üstün, cezalandırmada daha güçlüdür.”
ruhumun bedenimden sıyrıldıgı gün bedenim toprakla birleşecek.
sen yardım eyle Allah 'ım
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.