You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Peygamber Efendimizin Hadisleri Bu Başlık Altında

Peygamber Efendimizin Hadisleri Bu Başlık Altında

" HACI "
RE: HER GÜNE BİR HADİS
Vesîle-i rahmet olan Peygamberimiz (asm) buyurdular ki: “Gençlik taşkınlıklarına kapılmadan, kendisini tamamen ibâdete verip hiç isyan etmeyen genci Allah sever.” Taberânî
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
Allah Rasulü Hazret-i Muhammed (Sallallahu Aleyhi ve Sellem)buyurduLar ki;

"Allah'ım sen affedicisin cömertsin affetmeyi seversin beni de affet. "

Tirmizî "Deavât" 89
"Ey Sevgili!..
Bir geceliğine değiş tokuş etseydik yüreğimizi,
Taşıyabilir miydin acaba bendeki seni!..
Bunu ilk beğenen sen ol.
Kıdemli Üye
Nafaka için harcananın hepsi Allah yolunda harcanmış gibidir, bina için harcanan müstesna, bunda hayır yoktur.
(Tirmizi, Kıyamet 41)

HZ.MUHAMMED (sav)
[Resim: 65897398.gif]
Bunu ilk beğenen sen ol.
" HACI "
İbni Abbas'ın rivayet ettigine göre; bir gün Peygamber'imiz ensarın yanına girerek:

«Siz, mü'min misiniz?» diye sorar. Ensar susar, Hz. Ömer :«Evet, yâ Rasûlàllah» diye cevap verir. Peygamber'imiz : «imâninizin alâmeti nedir?» diye sorar. Ensâr; «Bolluğa karşı Allah'a şükrederiz, belâya katlanır ve ilâhî hükme rızâ gösteririz.» diye cevap verirler. Bunun üzerine Peygamber'imiz : «Kabe'nin Rabb'i adina yemin ederek söylüyorum ki, sizler mü'minlersiniz» buyurur.
Bunu ilk beğenen sen ol.
© 9492.698875 ©
Ebu Hureyre radiyallahu anh şöyle dedi:

“Rasulullah sallallahu aleyhi ve sellem: ‘Herkim imanla ve ecrini Allah’tan umarak ramazan orucunu tutarsa, onun geçmiş günahları bağışlanır’ buyurdu.”

(Buhari 190, Müslim 760/175)
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 28-08-2009, Saat:06:43 AM, Düzenleyen: © CESSES ©.
Profesör
Biri diğerine ihanet etmediği müddetçe iki ortağın üçüncüsü ben olurum. Biri arkadaşına ihanet etti mi ben aralarından çekilirim.
(Ebu Davud, Büyu 27)
.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Kıdemli Üye
Müslümanlar arasında en hayırlı ev, içinde yetime iyilik ve ikram edilen evdir. Yine müslümanlar arasında en şerli ev de, içinde yetime fenalık yapılan evdir.

Ravi: Ebu Hureyre (R.A.)
[Resim: 65897398.gif]
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
Ka’b bin Malik’ten (Radiyallahu Anh):

Resulullah Aleyhissâlatü Vesselâm buyurdular ki:

"Mü’min kılıcıyla olduğu gibi, diliyle de cihad eder."

(Müsned)
"Ey Sevgili!..
Bir geceliğine değiş tokuş etseydik yüreğimizi,
Taşıyabilir miydin acaba bendeki seni!..
Bunu ilk beğenen sen ol.
" HACI "
Peygamber'imiz (S.A.S.) söyle buyuruyor:

"Sizin hesabiniza en çok su iki seyden korkuyorum: Asiri emeller beslemek ve nefsinizin ezgin ihtiraslarina kapilmak. Çünkü asin emeller beslemek. Ahireti unutturur, nefsin doyumsuz ihtiraslarina kapilmak ise insanlari haktan saptirir."

Peygamber'imiz (S.A.S.) buyuruyor ki:

«— Su üç seyin üç seye yol açacagina kefilim:

1 — Bütün benligi ile dünyaya sarilan

2 — Dünya'ya hirslanan.

3 — Dünya için cimrilik eden kimse;

1 — Ötesinde zenginlik olmayan bir fakirlikle,

2 — Bitip tükenmez mesguliyetle

3 — Beraberinde hiç zenginlik olmayan hüzünle, karsilasirlar.»
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.