You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Peygamber Efendimiz ve Hz.Ayse

Peygamber Efendimiz ve Hz.Ayse

Forumcu
RE: Peygamber Efendimiz ve Hz.Ayse
Bismillâhirrahmânirrahîm
''Allâhu lâ ilâhe illâ huvel Hayyul Kayyûm''
Allah ki, O’ndan başka ilâh yoktur (Sadece O vardır),Hayy’dır Kayyum’dur.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Cezalı Üye
Hz Aişe, Hz.Muhammed ile evlendiginde 6 yaşında idi. Aişe'nin kendi ağzindan anlatimi var.Ayrica Buhari ve Muslim hadislerinde geçer.Neden Aişenin yaşını 13 14 15 16 17'e ćekmeye çalışıyorsunuz?
Bunu ilk beğenen sen ol.
Cezalı Üye
Biz asagi cekmeye calismiyoruz,dogruyu soyluyoruz. Asaga cekmeye calisan yok. Siz neden yasini yukari çekmeye calisiyorsunuz? İşinize gelmiyor degil mi? Siz suudi arablardan daha iyi mi biliyorsunuz? Buhari ve muslim hadislerini reddediyorsunuz ! Talak4 zaten buna ruhsat veriyor. Islami guzel reformize ediyorsunuz.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 31-08-2016, Saat:03:48 PM, Düzenleyen: Panteist.
Profesör
elhamdülillah sağolun kardeşlerim artık bunlara tahammülüm kalmamıştı RABBİM iyiliğe ruhsatları varsa versin yok iyiliğe ruhsatları yoksa ALLAHA havale ediyorum böylelerini ne diyelim ALLAH her şeye KAADİRDİR.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Forumcu
Kendimi küçükken Kuran kursuna gönderdiler. Kuran'ı bitirdik, bir sürü dua, sure vs sarı bir ilmihal kitabından ezberlettiler.Büyük bir şölen eşliğinde hatim ettim. Altın, para, eşya filan verdiler, saçmalık! Her neyse Kuran kursunda hiç rahat durmazdım. İbretlik hikayeler anlatırlardı, çok saçma gelirdi ve onlara öyle sorular sorardım, öylece kalırlardı yani cevaplayamazlardı. Sonra ergenlik dönemine geldiğimde şu bahsettiğin mesele ne ki, bütün dinleri yerden yere vururdum. Bu mevzu burada kalsın. Tasavvuf büyüklerinin cezbesi sülukundan önce başlamıştır. Yine Hazreti Ömer'in ise imanı duyduğu Kuran'ın tesiri ile kalbindeki değişiklikten gerçekleşmiştir, sonra nefs terbiyesine girmiştir. Hazreti Peygamberi görmeyen Veysel Karani Hazretleri de ilave mana ile iman etmiştir. Buradaki meseleyi iyi anlamak gerekiyor. Bakın pilot kalemle Yaratıcıyı kabul ettirmeye çalışmıyor kimse. Bahsettiğim şey direkt olarak tahkiki imana kavuşmak meselesi, istisnalar tümü bozmaz. Bütün bunları neden anlattım? Taklidi iman mevzusu bir hayalden ve doğmadan ibarettir. Alacağın cennet mükafatı da bir inançtır. Dolayısı ile Peygamber dönemindeki inanç sistemi kaybolmuş, zan ile hüküm verenler piyasada çoğalmıştır. Şimdi soruyorum ey Peygamberi savunan kişi! Bu konu hakkında zanlar bulunmakta. Adetten itibaren sayıldı diyorsun eyvallah, diğer hadislerden on yedi çıktı diyorsun eyvallah, o günkü şartlar ile bugünkü şartlar aynı değil diyorsun eyvallah. Şimdi sana soruyorum ey sofist! Bütün ömrünce bu konuyu tartışsan, yaratıcı hakkında bilgi elde edebiliyor musun? O zaman iki taraf da kapasın o ağzını. Ölmeden evvel ölmeyen, ölüm ötesi hakkında hiçbir bilgi edinmeyen, aşkdan gafil olan nasıl konuşabilir ki? Bu şüphe bahsini elinizde iyi tutabilirseniz merağınız sizi hakikate kadar ulaştırabilir. Aksi takdirde din hadisden de Kuran'dan da öğrenilmiyor. Aynı şekilde felsefe ile de zanlara bir çözüm bulunmuyor. Öyleyse meydanı her kişiye değil er kişiye bırakın. Tasavvuf yolunda yürürken Hazreti Peygambere muhabbet duymadım uzun zaman. İbn arabi'yi ise çok severdim. Sonralarda kavradım ki İbn Arabi Hazreti Peygamberin sunucu ve hatta belki ayağının tozu. Velhasıl en büyük insan-ı kâmilden perdelenmemek gerekmekte. Bu da veliye uymak ile olur.
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.