You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

PAZARTESİ HAFİFLEYEN AZAB

Forumcu

Mevahib-i Ledünniye de anlatılır ki:

Resul-i Ekrem efendimiz doğumunda onu ilk defa Ebu Leheb’in cariyesi Süveybe emzirmiştir.Suveyde efendisi Ebu Leheb’e Resulullah Efendimizin doğumunu müjdelediğinde Ebu leheb’de onu azad eylemişti…

-Yâ Ebâ Leheb halin nasıldır?”dediler.Cevaben:

-Cehennemdeyim,ama pazartesi geceleri geldiğinde azabım hafifletilir.Parmaklarımın arasını emerim,su çıkar ve onu içerim,dedi.Sebebi şu ki bir pazartesi gecesi Resulullah dünyaya teşrif etmiş,Süveybe gelib bana haber vermiş,ben de onu azad wetmiştim…Hak Taala o ihsanıma karşılık olarak pazartesi geceleri azabımı hafifletip bana bu ihsanda bulunuyor…

İbnül Cezeri der ki.

-Ebu Leheb gibi bir kâfir,Resulullah hazretlerinin doğduğu gece bu kadarcık ihsanda bulunmakla,cehennemde onun faydasını görünce kıyas eyle ki,bir kimse mümin ve muvahhid olarak o gecelere tazim edip,Resulullah hürmetine in’am ve ihsanlar eyleye.Hak katından ne kadar lutuf vekeremlere müstehak olur!...

Mü’minlere layık olan odur ki,Mevlid ayında Resulullah hürmetine Mevlid-i Şerif okutalar,hayrat yapıp fukaraya vereler…
(M.Sami Ramazanoğlu)teşekkürler...

SEYYİD KEMERKAYA
"Rahman'ın has kulları onlardır ki, yeryüzünde tevazu ile yürürler ve kendini bilmez kimseler onlara laf attığında (incitmeksizin) "Selam!" derler geçerler..."
furkan 63
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.