You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

PaNToloN ÜSTü TüRBaN"""" PiLaV ÜSTü KuRuYa BeNZeR

PaNToloN ÜSTü TüRBaN"""" PiLaV ÜSTü KuRuYa BeNZeR

Profesör
RE: PaNToloN ÜSTü TüRBaN"""" PiLaV ÜSTü KuRuYa BeNZeR
yine söylüyorum. bu islam karşıtı insanların islamı karalamak ve türban adı altında dinle yaptıkları savaşta kullandıkları bir kalkandır. simayın dediği gibi zekeriya beyazda profesör, ayrıca sen kendine onları örnek seçtiysende ne mutlu sana
Bunu ilk beğenen sen ol.
Forumcu
ben kıyafetten çok insanın kendisine bakılmasından yanayım sonuçta bence kıyafet insanın dışa yansımasıdır insanın düşüncesi inancı nasılsa öyle giyinir bunn için de insanlara tabi ki bu şuuru vermek lazım bu giyimde de pantalon çok kötüdür denemez çünkü bnm pardesü giyen bazı arkadaşlarımın hatları pardesüye rağmen gayert de belli oluyo bu düşünüldüğünde onun yanında pantalon gayetde masum kalıyo ki yeri geldimi uygun pantalon giyimi bayanlar için etekten daha rahat oluyo ayrıca ben bana zıt görüşü olan birinin yazısını yorumunu okuyorum diye ben onun yolunda gidiyorum demek değildir sonuçta böyle eleştiriler yorumlar alıyoruz bi müslüman olarak bence bu yorumları da okumalı kendimizi o eleştirilere göre geliştirmeliyiz bilgi bakımından biri bana öle bi eleştiride bulundumu ben ona cevabını verebilmeliyim bunun için de o yorumlardan haberdar olmalıyım ve herkese saygı göstermem gerekir bnm de saygı görmem için

SELAMETLE..
Degerli -turkuaz- Kullanicisi May 2009 Tarihinden Beri İmam Hatip, İslami Forum, Dini Forum, Genel Forum Üyesidir.
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
Onlar zıt görüşlü olsalar renklerini belli etseler canım kurban İslami yozlaştırmaya çalışan kaypak İslam adı altında bazı çevrelere şirin gözükmeye çalışan şarlatanlar bir grup azınlık elit kesimin pohpohladığı onların işine geldiği gibi cevap veren hoca kılıklı insancıklar..lütfen bu ayrımı yapalım bu kişilere de prim verenlere prim vermeyelim hakikatli hocalar varken bu şahıslara ilahiyatçı,hoca demeye dilim varmıyor k.bakmasınlar..benim kitaplığım da aykırı düşünen kişilerin de kitapları her daim bulunur ama bunlar arafta insanlar ki en tehlikelisi de bunlardır münafıklık tabiri caizse yanlış fetva vermenin hükmü açıktır bu ve bunun gibilerin fetvalarına tamah ediliyorsa büyük sıkıntı var demektir
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 02-02-2010, Saat:01:29 PM, Düzenleyen: Emekli Üye.
Forumcu
halkın çoğuna bakıldığında mesela zekeriya beyazı pek de ciddiye almıyolar bunun yanında alanlarda var tabiki işte bu yüzden bizim bu konuda yeterli eğitimi alıp insanları bilnçlendirmemiz gerekir böle bi durumu bile bile yerizimde oturuyosak o zaman biz de sorun vardır sonuçta dinimizde öğrenin ve öğretin emredilir herkes bilgisini öğtetmekle sorumludur çünkü toplumumuzda maaledef bizim çok basit gördüğümüz bişeyi bile bilmeyen o kadar çok insan var ki-bunun için imam hatiin en kötü öğrencisi diğer okulların en iyisidir derler- o yüzden az da olsa madem bi takım şeyler biliyoruz bizim onları çevremizde bilmeyenlere iletmemiz bizim görevimizdir
Degerli -turkuaz- Kullanicisi May 2009 Tarihinden Beri İmam Hatip, İslami Forum, Dini Forum, Genel Forum Üyesidir.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Forumcu
SEVGİLİ ARKADAŞLAR,

Yüce Yaratan Kur'an-ı Kerimi insanlara,bizlere göndermiştir.
Yüce Yaratan Kur'anı Kerimi bizim okuyup ,anlamamızı ister...

Bizim yapacağımız şey Kur'anı Kerimi okumak,ve kur'an-ı Kerim yorumu yapan dim adamlarının yorumlarını da okuyup,onlardan da istifade ederek Kur'an-ı Kerimi anlamaya çalışmaktır.

Kur'anı Kerim tamamı ŞİİRSEL NAZIM özelliği taşıyan,bütünüyle MECAZİ
özelliği olan bir mucizedir. Şiirsel özelliği ,kur'anın okunurken bile
bir ritim ve makamı olan bir müziğe sahip olmasıdır.Hatta Batıni gibi
bazı mezhepler Kur'anın bir zahiri,birde gizli batıni manası olduğunu
iddia etmişlerdir ki belli bir açıdan doğruluk payı vardır....

Kur'andaki tüm olatlar,tüm anlatımlar MECAZİ dir, anlatılan diğer peygamberlerin yaşamları ve olayları MİSAL olarak bildirilmiş bu
anlatımların yorumlanarak, ders çıkarılması istenmiştir.
Bu nedenledir ki farklı din adamları tarafından ,farklı ayetlerin farklı
yorumları farklı ,farklı mezheplerin doğmasına yol açmıştır.

Unutmayalım ki HAK MEZHEPLER dediğimiz 4 mezhepte namazların
rekat adetleri bile farklıdır.....

Bu nedenlerle mesela başörtüsü konusunda bazı din bilginleri bunun dini bir emir olduğu yorumunda bulunurken, diğer bazı din bilginlerinin
bir emir olmadığı,bir adet veya annane olarak yorumlamaları da NORMAL
VE DOĞRUDUR....

Burada bir noktayı tekrar etmek gereğini duyuyorum.....

Kendi düşündüğümüzden farklı yorumlarda bulunan din adamlarını
eleştirmek,yorumlarını YANLIŞ VEYA HATALI bulmak,ve o yorumları
REDDETMEK en tabii ve doğal hakkımızdır.

ANCAK HAKARET HAKKIMIZ OLMADIĞI GİBİ HADDİMİZ DE DEĞİLDİR,
diye düşünürüm.
Çünkü bir ATASÖZÜMÜZ VAR:

KEM SÖZ SAHİBİNE AİTTİR....

Dikkatli olalım derim...
Selam ve sevgilerimle.....
Degerli SEYİTHAN Kullanicisi Jan 2010 Tarihinden Beri İmam Hatip, İslami Forum
Bunu ilk beğenen sen ol.
köyün delisi
yani kuranı kerim bir hamurdur ve istediğimiz yöne çekebiliriz ve her çekilen yol mübah mıdır seyithan!!!!!!!!!!
kuran da öylesine alın kullarım kim ne anlarsa diye bi kitap değildir..yavşamaya gerek yok din konusunda..prensipler gayet açık ve nettir. müteşabih ayetler elbette ki vardır bunları da peygamberimizin hadisleri doğrultusunda yorumlarız..bunun yanında ekserisi muhkemdir ve yorum geerktirmez..
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.