You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

-İKRA-
Özür dilemek
Özür Dilemek Herşeyi Halleder mi?

Kötü karakterli bir genç varmış. Bir gün babası ona çivilerle dolu bir torba vermiş. “Arkadaşların ile tartışıp kavga ettiğin zaman, her seferinde bu tahta perdeye bir çivi çak ” demiş .
Genç , birinci gün tahta perdeye 37 çivi çakmış. Sonraki haftalarda kendisini hata yapmamak konusunda kontrol etmeye çalışmış ve her geçen gün daha az çivi çakar olmuş.
Nihayet bir gün gelmiş ki hiç çivi çakmamış.Babasına gidip durumu anlatmış.
Babası onu yeniden tahta perdenin önüne götürmüş .
” Bugünden başlayarak, tartışmayıp kavga etmediğin her gün için tahta perdelerden bir çivi sök ” demiş.
Günler geçmiş. Bir gün gelmiş ki tahta perde de hiç çivi kalmamış...
Babası ona “Aferin, bütün çivileri sökmüşsün ama artık çok delik var. Artık geçmişteki gibi güzel olmayacak”
Arkadaşlarla tartışıp kavga edildiği zaman kötü kelimeler söylenilir.Her kötü kelime bir yara (delik) bırakır.Arkadaşınıza bin defa sizi affetmesini söyleyebilirsiniz, çoğunlukla af edilirsiniz de,
ama yaralar ilelebet kapanamaz. Hep bir iz kalır.
İyi bir arkadaş ender bir mücevher gibidir. Onların kıymetini bilelim.

Arkadaşlar, ben yine de özür diliyorum;
eğer mesajlarımla birinizin o değerli kalbini kırdımsa,
affediniz, hakkınızı helal ediniz lütfen...
Allahümme salli alâ seyyidina Muhammedin ve alâ âli seyyidina Muhammed
Bunu ilk beğenen sen ol.
pejmurde
RE: Özür dilemek
Helal Olsun...

Çok Kötu Bir Durum Birilerini Kırıp Onları İnciltip Daha Sonra Özür Dilemek...Yakın Bir Zamanda Yakın Bir Arkadaşımın Kalbini Kırdım Yapılmaması Gereken Birşey Yaptım Özür Dileyip Helallik İstedim Sorun Etmedi Fakat Bana Verdiği Rahatsızlık Tarif Edilemez ...Okadar Huzursuz Oluyorumki En Ufak Birşeyde Bile Vicdanım Sızlıyor..Kimine Göre Hiç KAALE Alınıp Önemsenmeyecek Birşey Ama Bana Maksimum Huzursuzluk Veriyor...Elimden Geldiği Kadar İnsanları Kırmamaya Çalışıyorum..Geçmişte Yaptığım Hatalar Şuan Yerini Keşkelere Bıraktı ...Karşıma Çok Kötü İnsanlar Çıktı Kötü Oldukları İçin Kırdım Onları Ama Kötüye Kötülükle Cevap Vermekte Canımı Fazlasıyla Acıtmaya Yetiyor..Keşke Böyle Olmasydım Birazcık Vurdum Duymaz Olup Canımı Acıtanlara Merhamet Duymasaydım..
Bunu ilk beğenen sen ol.
-İKRA-
@Sabır
Benziyoruz biraz,
yine de vurdumduymaz olmamak iyi,
çünkü o tür insanlar çok yıpranmıyor ama çevresini yıpratırsa da haberleri olmuyor.
Allahümme salli alâ seyyidina Muhammedin ve alâ âli seyyidina Muhammed
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
hem kır hem özür dile ve bunu ahlak haline getirmek doğru değildir.Yapmak zor bozmak kolay darb-ı meselince zor kurulan ilişkiler bir tek cümle ile yıkılabiliyor.Buna rağmen bir insan hatasını kabulleniyorsa bu bir erdemdir ve özürde diliyorsa bu daha güzel bir özelliktir.
Geldi üzerime üç keder bir anda,
Yalnızlık,esaret ve sevgilinin hasreti,
Yalnızlığın ve esaretin çaresi var,
Ama sevgilinin hasreti,
Sevgilinin hasreti..
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.