You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

ÖZGÜR DÜŞÜNCE üzerine düşünceler...

Forumcu
[/b]

Bu yazımda özgür düşünceyi biraz sorgulamak istiyorum.Ancak
daha önce bu SORGULAMA kelimesine, yanlış anlamalara meydan vermemek için kısa bir tarif vermeliyim.

Bu yazımda sorgulama kelimesini hukuki anlamındaki savcının bir suçluyu sorgulaması anlamında değil, bilimsel anlamında ,yani
herhangi bir şeyi iyi tanımak,fiziksel,maddi ve manevi özelliklerini araştırmak, öğrenmeye çalışmak anlamında kullanacağım.

Özgür düşünce denildiğinde benim aklıma gelen ilk şey:
ÖZGÜR SORGULAMAKTIR...
Bunun anlamı bize sunulan her fikir, her düşünce, her KAVRAM ,hiçbir kısıtlamaya girmeksizin sorgulanmalıdır.

Bir insan özgür bir düşünceye sahip olabilmek için, etrafındaki her şeyden önce kendisini sorgulayarak başlamalıdır. Yani bir büyüğümüzün dediği gibi
'' Sen seni bil, sen seni'' önce kişi kendini bilmelidir. Bu durumda ilk sorumuz şu olacaktır:

BEN NEYİM ..? BEN KİMİM..?

Önce Ben neyim.? Ne olduğumu anlamak için müracaat edeceğim en sağlam kaynak Kur'an-ı Kerimdir. Yüce Allah kur'anda benim bir su damlası ve bir hücreden nasıl ve ne olarak yaratıldığımı detaylı olarak anlatır..

Neymişim ben..??

Yüce Allahın bir damla su ve bir hücreden yarattığı İNSAN.......

Sorgulamaya devam edelim:

Nasıl bir insan ?
Özellikleri nedir bu insanın..?? Yüce Allah yine Kur'an-ı Kerimde İNSAN 'ı inanlara tanıtmış .:

MAHLUKAT-I EŞREF bir insan, Yani tüm yaratılmışların EN ŞEREFLİSİ. EN MÜKEMMELİ.
Yer yüzüne Yüce Allahın halifesi olarak gönderilen İNSAN...
Tüm meleklerin önünde secde ettiği İNSAN....
Böylece bir insan kendisinin ne kadar değerli bir varlık olduğunu bilmelidir..

Ve sonra İNSAN ' IN ÖZELLİKLERİNİ de anlatmış..

Allaha inanacak, Kur'ana inanacak, Allahın emrettiği ibadetleri yapacak...Yalan söylemeyecek, Allahın tüm diğer yarattıklarının hakkını yemeyecek, onlara zarar vermeyecek, onları rahatsız etmeyecek....

İNSAN önce bunları öğrenecek, bunları öğrendikten sonra Yani KENDİSİNİ BİLDİKTEN SONRA İNSAN olacak, bir başka ifade ile bunları bilecek ki İNSAN olabilsin..Kişi önce İNSAN olacak sonra MÜSLÜMAN, yani İNSAN olabilsin ki MÜSLÜMAN olabilsin..

Şimdi gelelim Yüce Allahın İNSAN 'a verdiği EN ÖNEMLİ emre:
Yalnız bana kulluk edeceksin. Başka hiçbir kula kulluk etmeyeceksin.....!!!

Nedir bunun anlamı.?

Kusursuz, hatasız ve yanlışsız olan sadece YÜCE ALLAHTIR. Ondan başka her kul hatalı veya kusurlu veya yanlışlıdır, bu sebeple her kul hesaba çekilecektir.

Nedir bunun anlamı ?

Yüce Allahın sözleri Kur'an-ı Kerim dışında size getirilen söz kusurlu, hatalı ve yanlış olabilir...
Ne yapmak gerekir ?

Kur'an-ı Kerim dışında size getirilecek her sözü...
Yüce Allahın size verdiği ve kullanmanızı emrettiği AKIL ve ZEKA ile SORGULAYACAKINIZ.
Aklınızı ve zekanızı başka hiçbir kula bağlamayacakınız, kiraya vermeyeceksiniz.

DÜŞÜNCENİZİN BAĞLI VE TABİ OLDUĞU HİÇBİR MAKAM YOKTUR...

YÜCE ALLAH SİZE ,KENDİSİNİ BİLE İNKAR EDEBİLECEK KADAR
DÜŞÜNCE HÜRRİYETİ VERMİŞTİR...

YÜCE ALLAHIN SİZE VERDİĞİ DÜŞÜNME GÜCÜNÜN SINIRLARI YOKTUR.
ONU KUR'ANI KERİM ÖNDERLİĞİNDE EN İYİ YOLDA KULLANALIM....

Selam ve dua ile

[b]
Bunu ilk beğenen sen ol.
Göğe Bakma Durağı.
RE: ÖZGÜR DÜŞÜNCE üzerine düşünceler...
Harfi harfine katildim.

"Ezanı duyunca müziğin sesini kısmaması normaldir,
        Ben ezanı duyunca namaz kılmayan insanlar gördüm..!!"

"Ezana hürmetin esaslısı davete icabetle olur şarkıyı kapatmakla değil -dedi biri, haklıydı."
H
Bunu ilk beğenen sen ol.
Forumun Uykucu Ninesi
Yüce Allahın size verdiği ve kullanmanızı emrettiği AKIL ve ZEKA ile SORGULAYACAKINIZ.
Aklınızı ve zekanızı başka hiçbir kula bağlamayacakınız, kiraya vermeyeceksiniz.

işte bunu yapamıyoruz...
[Resim: sems-i-tebrizi-sozleri-ii.jpg]

"Kalk, silkelen, kendine gel. Umutsuzluğa sarılma.
Umutsuzluk şeytandan, ümit etmek ise Allah'tandır."
Bunu ilk beğenen sen ol.
Forumun Uykucu Ninesi
demek istediğim şu ki
insanlar akıllarını doğru şekilde kullanamıyor...
ya da kolaylarına öyle geliyor.
[Resim: sems-i-tebrizi-sozleri-ii.jpg]

"Kalk, silkelen, kendine gel. Umutsuzluğa sarılma.
Umutsuzluk şeytandan, ümit etmek ise Allah'tandır."
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.