You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

ÖSYM'de şok eden skandal iddiası!

ölüm değilse bizi ayıran yazık olmuş

[Resim: osymm-skandal.jpg]

Bu yıl üniversite sınavlarında aldığı puanla Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik ile Okul Öncesi Öğretmenliği bölümlerini tercih eden 22 yaşındaki Nezahat Çobanoğlu, gelen sonuç karşısında...

Hakkari'nin Yüksekova İlçesi'nde bu yıl üniversite sınavlarında aldığı puanla hayalindeki Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik ile Okul Öncesi Öğretmenliği bölümlerini tercih eden 22 yaşındaki Nezahat Çobanoğlu, gelen sonuç karşısında şoke oldu. Yazdığı tercihlerle ilgisi olmayan Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi İktisat Fakültesi'ne yerleştiğini görünce hayalleri yıkılan Çobanoğlu, sanal ortamda birilerinin tercihlerine müdahale ettiğini iddia ederek, Cumhuriyet Savclığına suç duyurusunda bulundu.

Yüksekovalı Nezahat Çobanoğlu, bu yıl dersaneye giderek hazırlandığı üniversite sınavında istediği puanı almayı başardı. LYS TM 3 puan türünde 428 puan alan Çobanoğlu, öğretmen olan dayısı ve dersane öğretmenleriyle birlikte tercihlerini doldurdu. Çobanoğlu, çeşitli üniversitelerin Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik ile Okul Öncesi Öğretmenliği bölümlerini tercih etti. Ancak LYS sonuçları açıklanınca Çobanoğlu, tercih sırasına hiç yazmadığı Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat Bölümü’ne yerleştiğini görünce şaşkına döndü.

Neye uğradığını şaşıran Nezahat Çobanoğlu, ÖSYM’nin internet sitesindeki açıklamada birinci tercihinin Van YYÜ İktisat Bölümü olduğunu gördü. Kendi yaptığı tercihlerin çıktısını da alan Çobanoğlu, kendi tercihleriin arasında Van YYÜ olmadığını belirtti. Çobanoğlu, hayalindeki bölümlerin Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik ile Okul Öncesi Öğretmenliği olduğunu belirterek, “Benim hep hayalimdeki bölümler bunlardı. Ben de tercihlerimi bu yönde yaptım. Ancak gelen sonuçta tercih yapmadığım Van YYÜ İktisat Fakültesi'ne yerleştiğimi görünce şaşırdım. Ancak, birileri benim şifremle tercihlerimi değiştirmiş. Buna anlam veremedim. Savcılığa suç duyurusunda bulundum. Benim hayallerimle oynayanların bulunmasını istiyorum” dedi.

[Resim: ts_atki2.gif]
Dev gibi kestane ağaçları altında çıplak ayak dolaştığımız buz gibi sularında dudaklarımız mosmor olana kadar balık tuttuğumuz fırtınanın cocuklarıyız biliyoruz ki hırçınlığımız, asiliğimiz, ondandır.

[Resim: tb43nr.gif]

Şampiyon Trabzonspor

Kuşkusuz çocuğuna ''tabağını bitir'' diye bağıramayan tek anne, afrikalı ANNE'dir...
Ölmesinler Artık ..!

AFRİKA yaz 5601'e gönder...
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
RE: ÖSYM'de şok eden skandal iddiası!
Yok artık burası Türkiye dedirtecek bir olay olmuş.Sonuçta mutlaka haklı çıkacaktır ama malum hukuk sistemininde ne kadar agır çalıştığını biliyoruz umarım bir yılını kaybetmez.
Bunu ilk beğenen sen ol.
kimya-yı saadet
ösym bu ara iyice tozuttu hee.. inş bnide takakuliye getirmez gülücük
"Arsadaki odun yığınının gizli bir köşesinde tek bir kıvılcım noktasıyız biz."

elhmdülillah anladin
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
su durumun mahkemelık bı durumu yok aslında..evrkları bulunp kontrol edılıp gereklı duzelmeler hızlı bır sekılde yapılabılır ama bılenanın da dedgı gıbı burası turkıye...
ulkeyı bu hale getırenlere haka dansı...
.
Bunu ilk beğenen sen ol.
kimya-yı saadet
kızın çok bedbaht bi hali var ya.. hayattan bezmiş.. çok çalıştığı nede belli garibimin yav gülücük
"Arsadaki odun yığınının gizli bir köşesinde tek bir kıvılcım noktasıyız biz."

elhmdülillah anladin
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
ösym ıyıce sasırdı kendını.radıkal degısıklıkler ve radıkal kararlar alınması lazım.yoksa bu tur olayların ardı arkadası kesılmez..
.
Bunu ilk beğenen sen ol.
özel üye :)
yanlışlıkla tıp ı kazanmış olaydı yine itiraz edermiydi çok merak ettim gülücük
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.