You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

osmanlıda ki zarafet...

osmanlıda ki zarafet...

.
RE: osmanlıda ki zarafet...
bunu öngörmek yada varsaymak çok zor birşey değil..etrafınıza bakın..yeterli olacaktır. Asıl sizin bunu kabul etmiyor olmanız çok tuhaf..
Bunu ilk beğenen sen ol.
Forumcu
Feminizmin doğuş sebebi ise sizin savunduğunuz görüşlerdir. Ha feminizmi destekliyorum gibi bir anlam çıkmasın ben eşitlikçiyim herkes eşittir ne kadın ne erkek günahkar yaratılmamıştır.Benim yorumumumdan bu kadar savunmalarımdan sonra kadına hakaret ettiğimi nasıl çıkarabildiniz? Büyük yetenek. Yoksa itham mı demeliyim?
Bunu ilk beğenen sen ol.
.
ya kardeşim hala çarpıtıyorsun heee..kim kadınlar günahkar yaratıldı diye bir şey ima ya da ifade etti?!! söylemlere, ifAdelere, hareketlere, eylemlere, yapılanlara, edilenlere, (giyilenlere (((misal))) ) bakılırsa pek çok kadının bu anlamda günahkar olduğunu/ olduğumuzu ifade edebiliriz..hakkıyla islamı yaşamışlara/ yaşatanlara elbette söz yok..konuyu çarpıtmayın
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
Allah dileseydi, insanı, kendisine vahyedilenden başkasını yapamayan diğer canlılar gibi yaratır, fikir ayrılığı da olmazdı ! (HUD-118)
Bunu ilk beğenen sen ol.
Çalıkuşu
....
"Her şey kaderle takdir edilmiştir, kısmetine razı ol ki rahat edesin...”
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 09-05-2016, Saat:04:57 PM, Düzenleyen: sitare.
Forumcu
ÖZETLE: bu konu risklidir. Zaten İslam kadına değer vermiyor algısı yaratılmaya çalışılırken herhangi bir ayrımdan bahsetmek doğru olmaz. Ellerini ovusturanlara destekten başka birşey olmaz.
Bunu ilk beğenen sen ol.
.
açıkçası islam dininin "günümüz laik kadınlarının dinin gerekleri hakkında ne düşündüğü hususunda bir endişesi, merakı yok. Belli başlı hükümler var ve bu hükümler Allah'ın hükümleridir.Kimse bu hükümleri sırf birilerinin nabzına şerbet olsun diye bir tarafından eğip bükemez. Siz kadınlar dinden soğur derken neye dayanarak bunu ifade ediyorsunuz anlayamadım. islam gıybet etme der, komşunu çekiştirme der, tesettüre riayet et etmezsen şöyle şöyle olur değersizleşirsin, horlanırsın, başka amaçlara malzeme olursun der, dikkat çekecek tarzda kendini ifşa etme der, bunları halihazırda kim çiğnemiş durumda?! müslüman kadınların çoğu malesef bu vaziyette.. ha ben bunu eleştiriyorum diye vallahi bu konularda harika olduğum iddiasında hiç değilim eksiklerle, olamamışlıklarla bezeliyim, ama müslüman kadınlara yöneltilen eleştiriler beni rahatsız etmiyor çünkü sonuna kadar haklılar, bir başka kadın yüzünden yıkılan yuvalar, laf taşımalar etmeler, birbirinin eksiği ile dalga geçmeler, çekememezlikler, para para para ve daha çok para isteği malesef kadınların sınıfta kaldığı baş meseleler..İslam bu anlamda nefsini terbiye edeceksin diyor..üstüne bAşına dikkat edeceksin diyor "igünümüz laik kadını" bunu hazmedemez diye, ehli kitap kadınlar tepki gösterecek diye hangi ilahi kuralı kırpabilirsiniz? ha kabul eder yeterince donanımlı olmadığını, ben indirilene, emredilene iman ediyorum ancak yapabildiğim şu an için budur" diyen birini kınamak elbette bize düşmüyor. ama ortada birde yapılanlar, durum vaziyetler var gözünüze sokulan..asilikte sınır tanımayan insanlıktan çıkmışlar var arkadaşlar..yeri gelince bunları eleştiriyorsunuz, ama dik duruşlu olmayı beceremiyorsunuz malesef..ne çabuk unuttunuz " benim bedenim, benim vücudum, ister yatar ister kalkarım" vs vs (yazamıyorum daha fazlasını) iğrençliğinde aleme pankart açan kadınları..resimlerini paylaşmam uygun olsaydı emin olun paylaşırdım..bu insanların şu halde iken cennetlik olamayacaklarını bilebiliyorum en azından ..şimdi sorsan bunlarda müslüman.. bunlar kendilerini ikaz niteliğinde olan ayet ve hadislerden gücenip kırılcaklar diye saklanmalı mı?! kardeşim Allah bizi razı etti zaten verdiği nimetlerle, şimdi sen O'nu razı edeceksin ve dik duruşlu olacaksın.
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.