You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Osmanlıca öğrenmek için uğraşıyorkene :)

Osmanlıca öğrenmek için uğraşıyorkene :)

General
RE: Osmanlıca öğrenmek için uğraşıyorkene :)
Arapçam iyi mi gülücük Arapçam 0 desek daha doğru olur :D İmam hatip lisesi olmadığından biz almanca ve ingilizce görüyoruz gülücük Diğer türlü bi ara niyt ettim öğrenmeye gülücük Veledün veledeni evledün bitün bnteni benetür racilün filan öğrendim gülücük Erracülü yeşrabüne (adam içecek içiyo) el bintü te külüne (kız çocuğu yiyo) falan az buçuk öğrendim sonrası bayağı bi sıktı bıraktım gülücük
Bunu ilk beğenen sen ol.
Çalıkuşu
Allah daim etsingülücük
"Her şey kaderle takdir edilmiştir, kısmetine razı ol ki rahat edesin...”
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
Bu da benim yorumladığım gazelin gerçek yorumuymuş gülücük Yorumumda benzerlik varmı gülücük

ÖRNEK GAZEL1

me fâ ‘i lün / me fâ ‘i lün / me fâ ‘i lün / me fâ ‘i lün . — . — / . — . — / . — . — / . — . — -a -a
-b -a -c -a -d -a -e -a -f -a -g -a

Meni cândan usandurdı cefâdan yâr usanmaz mı
Felekler yandı âhumdan murâdum şem’i yanmaz mı (matla beyit)
Kamu bîmârına cânân devâ-yı derd ider ihsân
Niçün kılmaz mana dermân meni bîmâr sanmaz mı (hüsn-i matla beyit)
Gamum pinhân dutardum men didiler yâra kıl rûşen
Disem ol bî-vefâ bilmen inanur mı inanmaz mı
Şeb-i hicrân yanar cânum töker kan çeşm-i giryânum
Uyadur halkı efgânum kara bahtum uyanmaz mı
Gül-i ruhsârına karşu gözümden kanlu ahar su
Habîbüm fasl-ı güldür bu ahar sular bulanmaz mı
Degüldüm men sana mâ’il sen itdün aklumı zâ’il
Mana ta’n eyleyen gâfil seni görgeç utanmaz mı (hüsn-i makta beyit)
Fuzûlî rind-i şeydâdur hemîşe halka rüsvâdur
Sorun kim bu ne sevdâdur bu sevdâdan usanmaz mı (makta beyit) (mahlas beyti)
GÜNÜMÜZ DİLİYLE2

Sevgili, cefası ile beni candan usandırdı, cefa etmekten kendisi usanmaz mı? Ahımın ateşinden gökler yandı, muradımın mumu hâlâ yanmaz mı?
Bütün aşk hastalarının derdine deva ihsan eden sevgili Bana niçin çare bulmuyor, yoksa beni hasta sanmaz mı?
Gamımı, sıkıntımı gizli tutardım, yâre açıkla dediler Bilmiyorum, söylesem , o vefasız inanır mı inanmaz mı?
Ayrılık gecesinde canım yanar, ağlayan gözüm kanlı göz yaşı döker. İniltilirim halkı uyandırır, kara talihim uyanmaz mı?
Gül yanağına karşı gözümden kanlı göz yaşı akar. Sevgilim! Gülmevsimidir, akar sular bulanmaz mı?
Ben sana gönül vermemiştim, aklımı çeldin. Beni ayıplayan şaşkın, seni görüp utanmaz mı?
Fuzûlî, halka daima rezil olmuş bir rinttir, tutkundur.Bunun nasıl bir sevda olduğunu kendisine sorun, bu sevdadan usanmaz mı?
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
Şu cefâlar ki sen bana kılursan,
Aceb kâfir müselmâna kıla mı?

(Senin bana yaptığın bu cefaları, acaba, Kâfir müslümana yapar mı?)
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
"Ne beyân-ı hâle cür'et, ne figâna tâkatim var. Ne recâ-yı vasla gayret, ne firâka kudretim var."...
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.