You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Yeni Üye
Oruç Tutmuyorum
Merhaba,
Arkadaşlar önümde çok önemli bir sınav var (biliyorum diğer dünya benim için çok daha önemli) ve bundan dolayı oruç tutmayıp ders çalışıyorum.
Bir kaç kez denedim ama oruç halsizlik verdiği için tembellik edip dersin başına dahi oturamıyorum.
Önerileriniz nelerdir merak ediyorum? Birde seneye kazasını tutsam günahım affolur mu?
Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.
Bunu ilk beğenen sen ol.
.
RE: Oruç Tutmuyorum
İllaki halsizlik olacak tabiki..Nefsimiz sınanıyor sonuçta..Güllük gülistanlık geçse idi ne ehemmiyeti kalırdı imtihanın gülücük Biraz zorlanacağız...çok çok önemli bir sağlık sorunumuz yok ise tutmalıyız..üstümüze farzdır kaldıki islamın 5 şartından biri..şeytan bizim için pek çok bahane üretir durur gülücükdiğer arkadaşlarımında daha açıklayıcı yorumları olacaktır ..
Bunu ilk beğenen sen ol.
Üye
Merhaba sizede , Sınavım var oruç tutamıyorum işim yoğun namaz kılamıyorum okulum var örtünemiyorum hacca gidicem ama şimdi vakti değil gibi düşüncelerden arınmadıkca allah azze ve celle için bir sınavı bile feda edemedikten sonra diğer dünya bizim için okadarda önemli değilmiş dil zikreder ama kalp tastik etmez sevgi ispat ister eyer gerçekten Allahı seviyorsak ispat edeceğiz
İnsanlar, imtihandan geçirilmeden, sadece "İman ettik" demeleriyle bırakılıvereceklerini mi sandılar? ankebut suresi 2
Allah hiç kimseye gücünün yeteceğinden başka yük yüklemez. Herkesin kazandığı hayır kendisine, yaptığı kötülüğün zararı yine kendisinedir. Ey Rabbimiz, eğer unuttuk ya da yanıldıysak bizi tutup sorguya çekme! Ey Rabbimiz, bize bizden öncekilere yüklediğin gibi ağır yük yükleme! Ey Rabbimiz, bize gücümüzün yetmeyeceği yükü de yükleme! Bağışla bizi, mağfiret et bizi, rahmet et bize! Sensin bizim Mevlamız (bakar 286)
Bunu ilk beğenen sen ol.
( لا تَحْزَنْ إِنَّ اللَّهَ مَعَنَا )
Bu kadar zorlaniyosan iftardan sonra sahura kadar bekle o arada calis .
Tutmamak en kolay yol .
Ey Fukara Yüreğimin,

Rahmeti Sonsuz SevgiLisi...!
Beni Sana Sürünerek DeğiL...

Koşarak Ulaştır Ya Rabb...

Görüyorsun...
Kırık Döküğüm...
Boynu Büküğüm...

Yüreğim!
Kör düğüm ...
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
Ramazan ayının kıymetini bilseydik bütün bir senenin ramazan olmasını isterdik.

Kendini sartlarsan ben acken ders yapamıyorum diye aklın derste değil midende olur

Dünyada müslümanlar savaş ortasında oruç tutarken basit sebeplerle oruç tutamiyorum bahanesine siginmamak gerekir.
Sen niyet et Allah sana yardım eder merak etme
"Ey Sevgili!..
Bir geceliğine değiş tokuş etseydik yüreğimizi,
Taşıyabilir miydin acaba bendeki seni!..
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
Rabbimiz ayette buyuruyor: ...Oruç tutmanız, -eğer bilirseniz- sizin için daha hayırlıdır...
Geldi üzerime üç keder bir anda,
Yalnızlık,esaret ve sevgilinin hasreti,
Yalnızlığın ve esaretin çaresi var,
Ama sevgilinin hasreti,
Sevgilinin hasreti..
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.