You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

oruç ile alakalı bir soru acilll!!

oruç ile alakalı bir soru acilll!!

General
RE: oruç ile alakalı bir soru acilll!!
Şafi de olur diyor ama gülücük
Camide bile sünneti ihya edemeyen bir toplumdan siz ne bekliyorsunuz bilmem; ama benim hiçbir beklentim yok!
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
alınacak birşey yok genc gülücük

dort hak mezhep var derken bize gore gecerlılıgı olmayan mezheplerı de kaynakmıs gostermen dogru olmadı bana gore,hepsı bu gülücük

sen acıklamanı yap hele,karsılıklı yorumlarımızı yaparız elbet.
.
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
Tamam izah edeceğim;ama önce elisa ve size bir soru sormak istiyorum.Caferi ve Zahiri Mezhebinin görüşünü yazmam sizi tam olarak neden rahatsız etti?
Camide bile sünneti ihya edemeyen bir toplumdan siz ne bekliyorsunuz bilmem; ama benim hiçbir beklentim yok!
Bunu ilk beğenen sen ol.
( لا تَحْزَنْ إِنَّ اللَّهَ مَعَنَا )
Ama soruya soruyla cevap verilmez gülücük
Ey Fukara Yüreğimin,

Rahmeti Sonsuz SevgiLisi...!
Beni Sana Sürünerek DeğiL...

Koşarak Ulaştır Ya Rabb...

Görüyorsun...
Kırık Döküğüm...
Boynu Büküğüm...

Yüreğim!
Kör düğüm ...
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
Cidden soruyorum ben.Neden rahatsız oldunuz?Neden 4 Mezhep dışındaki bir görüşü yazmamı istemediniz?
Bunu ilk beğenen sen ol.
( لا تَحْزَنْ إِنَّ اللَّهَ مَعَنَا )
Tamam sen bana oyle geliyosan, bende sana boyle gelirim (:
Neden 4 hak mezhep disindaki ozellikle o iki mezhebi yazdin ?
Neden? Neden? Neden? (:
Ey Fukara Yüreğimin,

Rahmeti Sonsuz SevgiLisi...!
Beni Sana Sürünerek DeğiL...

Koşarak Ulaştır Ya Rabb...

Görüyorsun...
Kırık Döküğüm...
Boynu Büküğüm...

Yüreğim!
Kör düğüm ...
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
Senle de uğraşılmaz zaten Elisa.

Sana şunu diyeceğim.4 Hak Mezhep içinde olan Maliki Mezhebiyle neden yazdınki dediğin Zahiri Mezhebinin görüşü tıpatıp aynı olduğunu fark ettin mi?

Yine nedenki yazdın dediğin Caferi Mezhebinin bu görüşünün kısmen Hanefi,kısmen Şafi,kısmen Hanbeli Mezhebiyle aynı olduğunu fark ettin mi?

Neden isimlere takılıyorsunuz.İsimler önemli olmamalı bizim için.(Yani Mezhep isimleri.)Görüşler önemli olmalı.Ve bu konuda Caferi ve Zahiri Mezhebi nassa dayanmaktadır.Kabul edilemez bir görüş değildir yani.Delilleri var.

Ayrıca o iki Mezhebi neden yazdınız demişsiniz.O zaman şerh kitaplarını da tepki göstermelisiniz.Çünkü o kitaplarda, değil 6 Mezhep ,yeri geldiğinde 10 Mezhebin görüşünü yazar.(Bu Mezheplerden kastım Tavus,Zühri,Evzai vs.sistematik bir mezhep değil yani)

Şu olsaydı haklısınız derdim.Soru şu olsaydı.Seferiyken tutulan oruç sahih midir?Ben de Mezhep ismi belirtmeden hayır seferde tutulan oruç sahih değildir deseydim haklısınız derdim.Çünkü Dört Mezhebe göre de seferiyken tutulan oruç sahihtir.4 Mezhep kendi içlerinde seferiyken tutulan oruç sahih mi değil mi diye değil,tutmak mı iyi tutmamak mı iyi diye tartışmışlardır.

Ama bu soruda öyle bir durum yok.Yani Caferi ya da Zahiri Mezhebinin Dört Mezhebe muhalif olduğu bir konuda Mezhep ismi belirtmeden o iki Mezhepten birinin görüşünü yazmadım.

Ayrıca benim 6 Mezhebi yazmamdaki sebep şu:İnsanlar Sünni-Şii diye birbirlerini öldürüyorlar.Gayrimüslimle bile anlaşırken Şiilerle anlaşamıyoruz.Onlara tahammülümüz yok.Onların da bize yok.Birbirimizi dinlemiyoruz bile.Sen yanlışsın biz doğruyuz kafasında yaşıyoruz sürekli.

Biz istiyoruzki namazdayken herkes elini göbek altına bağlasın,herkes sübhaneke okusun.Böyle bir şey olamaz.Çünkü peygamberimizin gögüs hizasında ellerini bağladığı da hadislerde var,göbek altında bağladığı da var.Peygamberimizin sübhaneke okuduğu da hadislerde geçer,veccehtü okuduğu da var.

İnsanlar Hanefi Mezhebinin görüşlerini tek doğru olarak algılıyorlar.Başka Mezheplerdekiler onlara göre kötü bir iş yapıyorlar.Bunu kafadan atmıyorum.Başımdan geçmiş olay var bir Hanefinin Şafi Mezhepteki birini cahilce kötülediğine şahit oldum.

İnsanlar bu farklılıkları görürlerse,daha yaşanılır bir İslam olacağına inanıyorum.İnsanlara vermek istediğim mesaj şu:İhtilaflar çok normaldir,her zaman sadece bizim yaptıklarımız doğru olmaz.Bazen iki zıt bilgi vardır ortada.Ama ikisi de nasslar gereğince doğrudur.

Ayrıca,ben yazarken Caferileri de yazıyorumki,onlarla da ortak noktalarımızın olduğunu görün istiyorum.

Umarım derdimi anlatabilmişimdir.

Yordunuz beni hahýms
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.