You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

oruç ile alakalı bir soru acilll!!

oruç ile alakalı bir soru acilll!!

köyün delisi
RE: oruç ile alakalı bir soru acilll!!
evet ondan :D
PEAH!

“Somali'de, 90 günde, 29.000'den fazla çocuk açlıktan öldü. Mübarek Ramazan ayında son altmış yılın en büyük kuraklığını yaşayan Afrika ülkelerine 5 TL. yardım etmek için bir kısa mesaj atabilirsiniz:

Afrika yaz 5601 (Türkiye Diyanet Vakfı)
Afrika yaz 2868 (Türk Kızılayı)
Afrika yaz 3072 (İHH- İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı)..
Bunu ilk beğenen sen ol.
Acemi Üye
saolun ztn tutmadı orucu hemeen gitmiş peynir yemiş :D aç insan :D ikinizdee iyisiniz kavga etmeyin :D
-/-Bugünü Düşünürüm,Dün Geçti,Yarınım var mı? Gençliğeme de Güvenmem Ölen Hep İhtiyar Mı?-/-
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
Mesele yıllar önce sorulmuş.Ama çok sorulan sorulardan olduğu için izah etmek gereği duydum.Meseleyi "6" Mezhep açısından inceleyelim.Hem bildiklerimi tekrar etmiş olurum.ifade

Hanefi Mezhebi:Ramazan orucuna,nafile oruçlara ve günü belirli olan adak oruçlara imsak vaktinden sonra zeval vaktine kadar niyet edilebilir.Zeval vakti öğle ezanından yaklaşık 1 saat kadar öncedir.Kaza orucuna ve günü belli olmayan adak oruçlarına imsaktan sonra niyet edilemez.Öğle ezanı okunduktan sonra ise hiçbir oruca niyet edilemez.

Şafi Mezhebi:Ramazan orucuna,günü belli olan adak oruçlarına,günü belli olmayan adak oruçlarına,kaza oruçlarına imsaktan sonra niyet edilemez.Nafile oruca ise zeval vaktine kadar ,bir diğer görüşe göre ise akşam ezanından kısa süre önceye kadar niyet edilebilir.

Hanbeli Mezhebi:Ramazan orucuna,günü belli olan adak oruçlarına,günü belli olmayan adak oruçlarına,kaza oruçlarına imsaktan sonra niyet edilemez.Nafile oruca ise zeval vaktine kadar niyet edilebilir.Şafi Mezhebindeki bir görüşe göre nafile oruca akşama kadar niyet edilebilir.Şafi Mezhebinden tek farkı da budur.Zeval vaktinden sonra hiçbir oruca niyet edilemez.

Maliki Mezhebi:Ramazan orucu,kaza orucu,nafile oruç,günü belli olan adak oruçları,günü belli olmayan adak oruçlarına imsak vaktinden sonra niyet edilemez.Yani Maliki Mezhebinde imsak vaktinden sonra hiçbir oruca niyet edilemez.

Zahiri Mezhebi:Zahiri Mezhebinin görüşü de Maliki Mezhebinin görüşüyle tamamen aynıdır.Hiçbir oruca imsak vaktinden sonra niyet edilemez.

Caferi Mezhebi:Nafile oruçlara bir şey yeyip-içilmediği taktirde akşama kadar niyet edilebilir.Ramazan orucuna ise,öğleye kadar niyet edilebilir.

Sorunuzun cevabına gelince:Ramazan orucu için ve Hanefi Mezhebine göre sorduğunuzu varsayarak cevaplıyacağım.Hayır öğle ezanından sonra Hanefi Mezhebine göre hiçbir oruç için niyet edilemez.
Camide bile sünneti ihya edemeyen bir toplumdan siz ne bekliyorsunuz bilmem; ama benim hiçbir beklentim yok!
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
Konuyu okudunuz mu bilmiyorum.Dün gece o kadar yazdım tek tek.En azından okunduğunu bilirsem,emeğime üzelmeyeceğim.gülücük
Camide bile sünneti ihya edemeyen bir toplumdan siz ne bekliyorsunuz bilmem; ama benim hiçbir beklentim yok!
Bunu ilk beğenen sen ol.
( لا تَحْزَنْ إِنَّ اللَّهَ مَعَنَا )
Birsey sorabilir miyim ?
Ey Fukara Yüreğimin,

Rahmeti Sonsuz SevgiLisi...!
Beni Sana Sürünerek DeğiL...

Koşarak Ulaştır Ya Rabb...

Görüyorsun...
Kırık Döküğüm...
Boynu Büküğüm...

Yüreğim!
Kör düğüm ...
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 30-10-2014, Saat:02:42 PM, Düzenleyen: ibni-mesud.
( لا تَحْزَنْ إِنَّ اللَّهَ مَعَنَا )
Neden 4 hak mezhep disindaki iki mezhebinde aciklamasini yaptin Saskin
Ey Fukara Yüreğimin,

Rahmeti Sonsuz SevgiLisi...!
Beni Sana Sürünerek DeğiL...

Koşarak Ulaştır Ya Rabb...

Görüyorsun...
Kırık Döküğüm...
Boynu Büküğüm...

Yüreğim!
Kör düğüm ...
Bunu ilk beğenen sen ol.
R4BİA
Bende ramazan dışında oruca niyetlendim aksam fazla birsey yememistim ama öğlende çok açıktım dayanamadım ve orucumu bozdum bunu. Hükmü nedir ?
Kaza gerekir mi?
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.