You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Yeni Üye
Oruç hakkında
Herkese hayırlı ramazanlar benim önemli bir sınavım var üniversite sınavına gireceğim bu ay çok çalışıyorum ama açken hiçbir şey yapamıyorum ve oruç tutamıyorum bu yüzden dikkat ilacı da kullanıyorum ben sınavımdan sonra kaza etsem oruçlarımı kabul olur mu acaba yoksa sınav için tutmamam günah olur mu?
Bunu ilk beğenen sen ol.
Yönetici
RE: Oruç hakkında
Senin daha önemli bir ilahi sınavın var, ona yönelmelisin.

Eğer okul sınavı için çok daha önemli olan ilahi sınavı boş verirsen elbette günah kazanırsın.
Kaza, bilmeden-istemeden gerçekleşen şeye denir. Seninki kaza değil bilinçli olacaktır. Telafi(sınavı) de yoktur.
Diğerleri iyi vatandaş, İslam iyi insan yetiştirmeyi amaçlar.

Herkes aynı fikirdeyse,
hiç kimse yeterince
düşünmüyor demektir.
Mevlana
Bunu ilk beğenen sen ol.
هل أنا حقاً أنا ؟
Dünyalık sınav için oruç terk edilmez eğer terk edersen masiyet sahibi olursun. Oruç tutmak ancak seferilik hastalık ya da adet görmek gibi durumlarda düşer.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Üye
Sınav için onun emrettiği ayda oruç tutmamanın nedenini Rabbine nasıl açıklarsın? Bu ayda sadece yemeyi, içmeyi feda etmemelisin. Benim hayatımda sınav falan yok mesela. Gerçek başarı nedir biliyorum. Bohr, Kaos, Ekoloji, Psikoloji falan filan çalışıyorum. Hatta fizik konusuna abartılı bir hayranlığım var. Ancak ben bunları dosdoğru salat edebilmek, Rabbin tavsiyelerini (inanıyorsan kurallarını) herhangi bir dünyevi istisnaya değişmemek için çalışıyorum.

Bilgi bana doğru olanı ve yanlış olanı seçebilmem için hizmet ediyor. Ben ona hizmet etmem. Sınavım nedir biliyor musun? Hayat içinde bunları biliyor olarak attığım adımlar. Einstein'ı bunca bilgi içinde bilgisizliğin kuşatmasının nedeni şüphesiz yanlış zikirler edinmiş olmasıdır. Hayatını biliyorum. Bunu biliyor olmam bir uyarıdır. Biri size dört taş alırken, "İnsanların hakkını gözet ve iki taş al" dediği zaman çok önemli bir aşamaya girersiniz değil mi? Ya devam edersiniz, ya etmezsiniz ya da insanların hakkını gözetmenizi gerektirecek olan düşünceden ayrılırsınız. Einstein da böylesi bir ayrıma girmiş, ancak yanlış olanı seçmiştir.

Ramazan öncesi arkadaşlarla konuştuk ve gündüz araştırma veya sunum yapmamaya karar verdik. Daha hayırlı bir işle değiştirdik. Ben hayır olan birşey gördüğüm zaman bununla ilgili karar verebileceğim bir hayat yaşıyorum. Bilgi benim içindir, ben ona tutsak olamam.

Sevmediğim halde çok fazla kendimden bahsettim. Ancak seni eleştirmek istemediğim için yaptım bunu.
Ben mesela, uçarım mesela...
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.