Her nefis ölümü tadacaktır. Sonunda bize döndürüleceksiniz. Ankebut-57
Bu dünya hayatı sadece bir eğlence ve oyundan ibarettir. Asıl hayat ahiret yurdundaki hayattır. Keşke bilseler! Ankebut-64
Oruç hakkında
Oruç hakkında
Eğer okul sınavı için çok daha önemli olan ilahi sınavı boş verirsen elbette günah kazanırsın.
Kaza, bilmeden-istemeden gerçekleşen şeye denir. Seninki kaza değil bilinçli olacaktır. Telafi(sınavı) de yoktur.
Herkes aynı fikirdeyse,
hiç kimse yeterince
düşünmüyor demektir.
Mevlana
Bilgi bana doğru olanı ve yanlış olanı seçebilmem için hizmet ediyor. Ben ona hizmet etmem. Sınavım nedir biliyor musun? Hayat içinde bunları biliyor olarak attığım adımlar. Einstein'ı bunca bilgi içinde bilgisizliğin kuşatmasının nedeni şüphesiz yanlış zikirler edinmiş olmasıdır. Hayatını biliyorum. Bunu biliyor olmam bir uyarıdır. Biri size dört taş alırken, "İnsanların hakkını gözet ve iki taş al" dediği zaman çok önemli bir aşamaya girersiniz değil mi? Ya devam edersiniz, ya etmezsiniz ya da insanların hakkını gözetmenizi gerektirecek olan düşünceden ayrılırsınız. Einstein da böylesi bir ayrıma girmiş, ancak yanlış olanı seçmiştir.
Ramazan öncesi arkadaşlarla konuştuk ve gündüz araştırma veya sunum yapmamaya karar verdik. Daha hayırlı bir işle değiştirdik. Ben hayır olan birşey gördüğüm zaman bununla ilgili karar verebileceğim bir hayat yaşıyorum. Bilgi benim içindir, ben ona tutsak olamam.
Sevmediğim halde çok fazla kendimden bahsettim. Ancak seni eleştirmek istemediğim için yaptım bunu.
Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi