You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Orhan Gencebay - Aklım Takıldı

Karmakarışıklaşmaktayım
Zaten inancımız olmasa, var olmanın anlamı, anlamsızlıktan başka bir anlama gelir miydi?

Dünyada dost ister isen Hazreti Allah yeter,
Mürşid-i kâmil ister isen Hazreti Kur’an yeter,
Delil ister isen Hazreti Muhammed yeter,
Meşgul olmak ister isen ibadet yeter,
İbret almak ister isen ölüm yeter,
Bunlar da yetmez der isen Nâr-ı Cehennem yeter.

[Resim: ny4qc.gif]

Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
RE: Orhan Gencebay - Aklım Takıldı
teşekkürler sad gülücük
Göz sayesinde görüyor olsaydın gece uyurken rüya göremezdin.
Demek ki görmüyorsun, sana gösteriliyor.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Karmakarışıklaşmaktayım
Ricalar gülücük
Zaten inancımız olmasa, var olmanın anlamı, anlamsızlıktan başka bir anlama gelir miydi?

Bunu ilk beğenen sen ol.
Acemi Üye
Gencebay, Türk Deneysel Müziği'nde gerçekten sağlam yer edinmiş bir sanatçıdır. Ki 68'den bu yana sarsılmaz bir biçimde popüler olmasından da anlaşılır. Gençliğimde plâklarını kapış kapış almışlığım vardır. Evde pikap/gramofon türü plâkçalarlar olmadığından arkadaşların evine sırf bunlar için gitmişliğim de vakidir. Merhûm babam pek müsamahakâr değildi bu nevi şeylere: Müzik falan. O yüzden, bir klasik olarak, ana-babalarınızın kıymetini bilin diyeceğim. Gizli gizli para biriktirerek aldığım plâkları gizli gizli dinlemek...

Deneysel müziğimizde yer edinmiş (hususen deneysel diyorum, kendisinin tarzını "Arabesk" olarak nitelendirmek doğru olmaz) Gencebay'ın nasıl bir müzik adamı olduğunu göstermesi bakımından "Aklım Takıldı" önemli bir parçadır. Teşekkürler Sâd kardeş, sağ olun.

Gerçi, benim favori Gencebay parçam "Ben Topraktan Bir Canım"dır.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Karmakarışıklaşmaktayım

Bunu ilk beğenen sen ol.
Acemi Üye
Emin ol, istemezdin Sâd kardeşim gülücük En fazla nostalji babında hürmete haiz şeyler plâklar. Hele hele LP'lerden öncesi, 45'likler tam eziyetti. Zaten pahalı, zaten geçim sıkıntısı var. Alıyorsun plâğı. A yüzünde bir şarkı, B yüzünde bir şarkı. 8-10 dakikada bitiyor. Yeter mi hiç? gülücük Allah'tan sonra Longplayler geldi, ikiden fazla şarkı da duyabildi kulaklarımız. Sonra şükür kasetler... Sonra şükür "İnternet" derdim de, pek çok sanatçımızın yitip gitmesine ve pek çok hakiki ses sanatçısının bir türlü öne çıkamamasına sebep olduğundan ötürü demeyeceğim.
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
gencebayı arabeskçi diye tasnif etmeyen insanları görmek güzel gülücük
Irkçılık ideolojik bir düşünce değil, aksine psikolojik bir hastalıktır.(Şehid İnşaAllah Malcolm x-Malik El Şahbaz)

Sizi rahatsız etmeye geldim!
Bunu ilk beğenen sen ol.
Acemi Üye
Öyle yer edindi vakt-i zamanında. Gerçi kendisi de seksenlerde arabesk pek popüler olduğu için "Ben arabeskçi değilim!" demedi ama... Doksanlardan itibaren bu söylevi pek yaygınlaştırdı. Gencebay'a arabesk demek yetersiz olur. Arabeski hor gördüğüm falan zannedilmesin, Gencebay'dan çok Ferdi Tayfur sever, dinlerdim. Hâlâ da dinlerim, laf aramızda gülücük Ama Gencebay daha serbest bir müzik adamı. Yani "düm düm teke tek düm teke tek" değil. Arabesk parçaları da var, "Çilekeş" gibi.
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
gencebayın parçalarında jazz, country, blues tarzı batı denemeleri ve hint müziği denemeleri dahi vardır, üstelik bunları da türk müziği ile sentezlemiştir.
Irkçılık ideolojik bir düşünce değil, aksine psikolojik bir hastalıktır.(Şehid İnşaAllah Malcolm x-Malik El Şahbaz)

Sizi rahatsız etmeye geldim!
Bunu ilk beğenen sen ol.
Acemi Üye
Kesinlikle. Zaten, son albümü -sondan bir/iki önceki de olabilir- albümündeki "Etrüksler/Diriliş" adlı enstrümantal parçayı dinlediyseniz ne çapta bir müzik adamı olduğunu anlarsınız.
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.