You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Organ Nakli Caiz Değildir

Organ Nakli Caiz Değildir

Acemi Üye
RE: Organ Nakli Caiz Değildir
Bayağı uzun yazılar olmuş ama iyi bir şey olmuyor mu organ nakli?Ben bu konulara hakim değilim kazara helâle haram demekten korkuyorum.
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
RE: Organ Nakli Caiz Değildir
yazılan cevapların çoğu uzundu detaylı okuyamadım..hakkınızı helal edin..şuan yazacaklarıma cevap yazılmıştır muhakkak

ben bu konu da konturpiye de kaldım..içim tam anlamı ile mütmain olmuyor...organ bağışlarım da diyemiyorum bağışlamam da diyemiyorum..

birinin gözgöre göre ölmesine izin vermek imkansız..empati yapıyorum yaşarken benim sevdiğim birine eşime,çocuğuma böbrek lazım olacak benim böbreğim uyacak nasıl vermem..nasıl ölmesine izin veririm Sad

diğer taraftan kıyamette hesap zamanı tüm uzuvlarımızdan hesaba çekileceğiz deniliyor..ölünce ne işimize yarayacak toprak olacak diyoruz ama..sonuçta dirildiğimizde ALLAH ın bize bahşettiği şekilde dirileceğiz..öldükten sonra nasıl birine organım verilecek bilemeyiz ki...ya kafir birine verilirse ..onun günahkar bedenine ortakmı olacağım..

mesela benim eniştem şuan 60 yaşlarında ..bundan 10-15 sene önce trafik kazasında bir genç ölüyor ablası hemşire organlarını bağışlıyor(hatta anne babası kızlarına dava açmış nasıl bize sormadan oğlumuzun organlarını bağışlarsın diye)
kalbi bir kıza takılıyor ..eniştemde o zaman sırada ...kızın vücudu kabul etmiyor 2 gün çıkarılıp..enişteme takılıyor..

şuan eniştem o kalp ile yaşıyor...ama bakıyorum..alkol var vazgeçmiyor.inanç çelişkili..namaz yok..hac yok.. dünyayı seven bir zihniyet Saskin

gelde için mütmain olsun .
Bizi sen sevgisiz,susuz,havasız;
Ve vatansız bırakma Allah'ım!
Müslümanlıkla yoğrulan yurdu,
Müslümansız bırakma Allah'ım!
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.