You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

General
RE: önemli bilgiler
bu istişare değil..ben de sizin yazılarınızda tersleşme sezdim nedense

o zaman bize daha güzel şekilde yaklaşın gülücük

ılımlı ve uyumluyuz ...durduk yere tersleşmeyiz ki
Bizi sen sevgisiz,susuz,havasız;
Ve vatansız bırakma Allah'ım!
Müslümanlıkla yoğrulan yurdu,
Müslümansız bırakma Allah'ım!
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 04-03-2015, Saat:04:06 PM, Düzenleyen: Noyan.
Acemi Üye
Benim dinimi Allah ve peygamber dışında bir alim bu helaldir bu haramdır diye belirliyorsa bizim hristiyanlardan farkımız yok demektir Allah haram dememiş peygamber dememiş Şafiysen ye hanefi isen yeme bu ne demek be Allah sormaz mı kafanıza göre helal haram koydunuz diye

Dillerinizin uydurduğu yalana dayanarak, “Bu helâldir, şu da haramdır” demeyin! Çünkü Allah'a karşı yalan uydurmuş olursunuz. Şüphesiz Allah'a karşı yalan uyduranlar kurtuluşa eremezler.Nahl/116

Hz. Peygamber (s.a.v.), yağ, peynir ve yaban eşeğinin helâl olup olmadığı sorusunu şöyle yanıtlamıştır: "Helâl, Allah'ın, Kitâbında helâl kıldıklarıdır. Harâm da O'nun, Kitâbında harâm kıldıklarıdır. Hakkında bir şey söylemeyip sustuğu şeyler de affettiklerindendir (mübâh kıldığı şeylerdir)." Tirmizî, At‘ime: 60

Birini kurtarmak için Allahın ayeterini hiçe sayıyorsunuz bir şey hem helal hem haram olmaz işte ya helaldir ya haram ötesi yok
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
asla kimseyi kurtarmak için ayetler hiçe sayılmaz kardeşim yazdıklarına dikkat et Kuranı Kerim rehberimiz kitabımız,
RABBİMİZİN emirleri baş tacımız
ayetler hiçe sayılırmı? müslümanım elhamdülillah dedikten sonra böyle bir şey düşünülürmü?
eğer imanımızda samimiysek, teslimiyet varsa, RABBİMİZDEN inen ayetleri nasıl hiçe sayarız asla.
RABBİM cümlemize hidayet versin, yar ve yardımcımız olsun,yolundan ayırmasın.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Acemi Üye
iki mezhebte farklı şeyi savunuyor ama doğru tektir. Allah bizi mezheplerimize göre yargılayacağının garantisinimi vermiş yoksa ben mi bilmiyorum ? Anlayamıyorum.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Acemi Üye
o zaman bana efendim hanefi ise yeme şafi isen ye demeyin.
sadece bu değil bir çok konuda böyle islam alemi mezhepciliği din gibi algılıyor mezhep savaşları da bu yüzden cıkıyor zaten.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
size bu konuyla ilgili döneceğim merak etmeyin

şimdilik daha önce yazdığımı yazıyorum ben midye yemiyorum sizde yemeyin yemezsek kıyametmi kopacak kardeşim RABBİM yar ve yardımcımız olsun
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.