You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Önce Yoldaş Sonra Yol

Önce Yoldaş Sonra Yol

KaLBiM UnuT Bu ŞiiRi
Önce Yoldaş Sonra Yol
Adamın biri,kötü yoldan kazandığı paraylabir inek almış

sonra yaptığına pişman olmuş,iyi bir şey yapmak için,ineği Hacı Bektaş Veli nin degahına bağşlamak istemiş.

o zaman dergahlar aşevi işlevi de görüyormuş.gitmiş hacı bektaş veli ye danışmış.
hacı bektaş veli helal değil diyerek bu ineği geri çevirmiş
bunun üzerine mevlevi dergahına gitmiş....mevlana bu hediyeyi kabul etmiş...

adam daha önce bu ineği hacı bektaş veli nin kabul etmediğini söylemiş..mevlanaya bunun sebebini sormuş.
Mevlana -biz bir karga isek hacı bektaş veli bir şahin gibidir..öyle her leşe konmaz ..o yüzden senin bu hediyeni biz kabul ederiz ama o kabul etmeyebilir demiş...
adam üşenmemiş kalkmış,Hacı Bektaş dergahına gitmiş..Hacıbektaş veli ye Mevlananın kurbanı kabul ettiğini söylemiş - bunun sebebini açıklarmısınız diye sormuş

Hacı Bektaş Veli de şöyle dedmiş- bizim gönlümüz bir su birikintisi ise,mevlanın gönlü okyanus gibiidr.bu yüzden,bir damlayla bizim gönlümüz kirlenebilir.ama onun engin gönlü kirlenmez .onun için hediyeni kabul etmiştir ...
"Eğer günün birinde aşık olursan,birini çok seversen Kardelen gibi cesaretli ol."
Bunu ilk beğenen sen ol.
Cvp: Önce Yoldaş Sonra Yol
ee böyle büyük insna olabilmek için ewela en küçük olabilmeyi kendine nefsine yedirebilmek gerekiyor muhakkak...

biz de birgün zerrece ehemmiyetimiz olamdığını kavrarız inşaallah...
"rosegul giderayak işlerim var bitirilecek,
giderayak.
ceylanı kurtardım avcının elinden
ama daha baygın yatar ayılamadı.
kopardım portakalı dalından
ama kabuğu soyulamadı.
oldum yıldızlarla haşır neşir
ama sayısı bir tamam sayılamadı.
SEVDALARA DOYULAMADI...rosegul
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.