Her nefis ölümü tadacaktır. Sonunda bize döndürüleceksiniz. Ankebut-57
Bu dünya hayatı sadece bir eğlence ve oyundan ibarettir. Asıl hayat ahiret yurdundaki hayattır. Keşke bilseler! Ankebut-64
On Sahih Hadisi Şerif (231-240)
On Sahih Hadisi Şerif (231-240)
bu söz incelenmesi gereken bir sözdür, varsayalım ki doğru olsun;
dinde koyulmuş olan resimin ve heykelin haramlığı hükmü cahiliyye ile sınırlanmamıştır. cahiliyye toplumu yok edilip yerine islam devleti ve toplumu inşa edildiğinde de bu haramlar sürmekte idi. Allahın şeriatında "dönemsel olarak geçerli olabilecek" şeylerin ne olduğunu bildirmesi gerekirdi ki biz onlara "bazı dönemlerde geçerliydi, şimdi geçerli olmayabilir" diyebilelim.
![[Resim: ny4qc.gif]](http://s1306.hizliresim.com/1b/9/ny4qc.gif)
hani hadisler kurana ters olmadığı sürece kabul ediliyordu? Kuranda çokça yerde Rasulden gelen ne ise alınması gerektiği geçer ki siz de bunları bilirsiniz.
SubHane RabbiyeL aLa...
Bu tür tartışmalara çok şahit oldum.. Asıl konu nedir biliyormusunuz?. Hadisleri yok saymak, geçersiz görmek, göstermek.
size çok açık seçik söyleyebilirim. hadisler olmadan islamı koruyamayız. bu muhteşem dinimizi yahudilerin eline bırakırız. istedikleri gibi şekil verirler...
çok fazla hadis var ama bizler "sahih" olarak büyük ulemalar tarafından akredite olmuş hadisleri dikkate alacağız...
bugün için "ben hadislere inanmıyorum" diyen bir adam, bana göre münafıktır..
bu olay günümüz münafıklarının en öncelikli kullandıkları silah... bu silaha sahip olduğun zaman, ne baş örtüsü kalıyo, ne namaz kalıyo, ne oruç nede diğer ibadetler.. yani kalbin temiz olsun yeter
Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi