You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

On Sahih Hadisi Şerif (231-240)

On Sahih Hadisi Şerif (231-240)

General
RE: On Sahih Hadisi Şerif (231-240)
"Şu anda biz cahiliye devrinde yaşamıyoruz....."
bu söz incelenmesi gereken bir sözdür, varsayalım ki doğru olsun;
dinde koyulmuş olan resimin ve heykelin haramlığı hükmü cahiliyye ile sınırlanmamıştır. cahiliyye toplumu yok edilip yerine islam devleti ve toplumu inşa edildiğinde de bu haramlar sürmekte idi. Allahın şeriatında "dönemsel olarak geçerli olabilecek" şeylerin ne olduğunu bildirmesi gerekirdi ki biz onlara "bazı dönemlerde geçerliydi, şimdi geçerli olmayabilir" diyebilelim.
Irkçılık ideolojik bir düşünce değil, aksine psikolojik bir hastalıktır.(Şehid İnşaAllah Malcolm x-Malik El Şahbaz)

Sizi rahatsız etmeye geldim!
Bunu ilk beğenen sen ol.
Karmakarışıklaşmaktayım
Zaten inancımız olmasa, var olmanın anlamı, anlamsızlıktan başka bir anlama gelir miydi?

Dünyada dost ister isen Hazreti Allah yeter,
Mürşid-i kâmil ister isen Hazreti Kur’an yeter,
Delil ister isen Hazreti Muhammed yeter,
Meşgul olmak ister isen ibadet yeter,
İbret almak ister isen ölüm yeter,
Bunlar da yetmez der isen Nâr-ı Cehennem yeter.

[Resim: ny4qc.gif]

Bunu ilk beğenen sen ol.
General
"Kur'anda var mı böyle bir haram"
hani hadisler kurana ters olmadığı sürece kabul ediliyordu? Kuranda çokça yerde Rasulden gelen ne ise alınması gerektiği geçer ki siz de bunları bilirsiniz.
Irkçılık ideolojik bir düşünce değil, aksine psikolojik bir hastalıktır.(Şehid İnşaAllah Malcolm x-Malik El Şahbaz)

Sizi rahatsız etmeye geldim!
Bunu ilk beğenen sen ol.
Yeni Üye
selamlar Arkadaşlar,
Bu tür tartışmalara çok şahit oldum.. Asıl konu nedir biliyormusunuz?. Hadisleri yok saymak, geçersiz görmek, göstermek.
size çok açık seçik söyleyebilirim. hadisler olmadan islamı koruyamayız. bu muhteşem dinimizi yahudilerin eline bırakırız. istedikleri gibi şekil verirler...
çok fazla hadis var ama bizler "sahih" olarak büyük ulemalar tarafından akredite olmuş hadisleri dikkate alacağız...
bugün için "ben hadislere inanmıyorum" diyen bir adam, bana göre münafıktır..
bu olay günümüz münafıklarının en öncelikli kullandıkları silah... bu silaha sahip olduğun zaman, ne baş örtüsü kalıyo, ne namaz kalıyo, ne oruç nede diğer ibadetler.. yani kalbin temiz olsun yeter gülücük
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 21-12-2012, Saat:12:11 PM, Düzenleyen: EhliSünnet.
Ruhumuz Yeter...
Tabiki hadisleri dikkate alıcaz. dinimizde kurandan sonra peygamberimiz ve hadisleri gelir. ama iste her hadiside arastirip emin olmadan uygulamamak lazim. ama ehlisunnetin dedigi gibi saglam hadis kaynaklari mevcut. onlardan degerlendirebiliriz
&& Ağlamak istiyorsanız sakın yapmayın. Çünkü bir yerlerde sadece sizin bir gülüşünüz için, Yaşayan birileri mutlaka vardır !!! &&
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.