You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Ölmek İstiyorum Artık

Ölmek İstiyorum Artık

Yeni Üye
Ölmek İstiyorum Artık
Konu Yanlış yere açtıysam kusura bakmayın...
Bunu birileri ile paylaşman gerekiyor çünkü her derdini içine atan biriyim ,
34 yaşındayım hiç bir şeyim yok ne ev araba , evliyim boşanıcaz çocuğum var , bu yaşıma kadar elimden geldiğince herkese iyilik yaptım , her gece her ezan okundunda dua ettim ama kendim için bir kez bile dua etmedim ailem için hep dua ettim tanıdıklarıma tanımadıklarıma hep dua ettim...
Elimden geldiğince dua et , elinden geldiğince yardım et ama hep hüsran yaşadım borçlar ailevi sebebler , ve hiç ne eşime nede anne babama kötülük de yapmadım , ama bu boşanma olayı ve borçlar beni çok sıktı artık yaşamak istemiyorum, ölünce huzurlu olacakmışım diye hissediyorum ,
İntihar a cesaretim yok nedeni büyük günah diye,
Bu arada artık iyi biri olmak istemiyorum ve dua falan da etmek istemiyorum bu zaman kadar böleydim de ne oldu...
Yarın bayram ben sadece çocukken bayramlarda mutlu oldum , evlendiğimden beri hiç bir bayram hiç bir doğum gunumde mutlu olmadım.... ben bunları hak edecek ne yaptım Allah ıma ?
Yazı uzun diye okumazsınınz çoğunuz ama ben sadece içimdekileri dökmek istedim...
Allah ım bunca zaman hep sana dua ettim , elimden geldiğince iyilik yaptım , elbette günahlarım vardır ama benim kaldıramayacağım dert verdin bana ben senden para kız karı zengin olmak istemedim.
Sadece güzel bi ailem olsun huzurlu mutlu olayaım istedim...
Artık sana dua etmicem , artık kimseye iyilik yapmıcam ,
Beni birazcık seviyorsan
Canımı Al...!
Bunu ilk beğenen sen ol.
.
RE: Ölmek İstiyorum Artık
yaşamak zor iş elbet ..hemde çok zor..inançlı insanlar isek zaten belaları, imtihanları kabullenip bu yola koyuluyoruz...evet bazen öylece kalıyoruz olduğumuz yerde ileri gitsen gidemiyorsun, geriye dönsen dönemiyorsun..ama düşünsene; hayatında defalarca kez yine aynı durumlardan/ imtihanlardan geçtin, ama herşey bitmedi değil mi? birşekilde yine kaldığın yerden devam ettin bu yolculuğa..emin ol herkes aynı durumda..imtihanlar, imtihanlar, imtihanlar...biri biter diğeri başlar..eşiniz sıkıntı olur bir dönem, o badireyi atlatırsınız bu kez çocuğunuz ile imtihan olursunuz..onuda atlatırsınız kendi sağlığınızla imtihan olursunuz..bu hep böyledir..çevrenizdeki insanların sizin hayatınızdaki sıkıntılardan kalır tarafları yok...insanlar o kapalı kapılar ardında mutlu mesut yaşamıyorlar...şu imtihan dünyasından başka ne beklenirki..belaya talibiz...çünkü inanan insanlarız..ama lütfen Allah'ın imtihanı sizi isyana götürmesin..sınanıyorsunuz..Allah tez vakitte kalbinizi genişletsin ve hayırlı bir kapı açsın.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 11-09-2016, Saat:04:24 PM, Düzenleyen: Mihman.
Cezalı Üye
Geçmiş olsun sabredin ama önce kendinizi sorguya çekin lütfen...eşinizle boşanma aşamasına gelmenizde mutlaka sizinde hatalarınız vardır neden bu hataları yaptığını düşünün ve gerekli önlemleri alın bir daha bu hatalara düşmemek adına...
dua etmek fiili ve kavli diye ayrılır bence...Yani siz davranışlarınızı degistirmiyorsanız bilmiyorum kötü alışkanlıklarınız var mı bunlardan vazgecmiyorsaniz oturup dua edip Allah ım eşimden ayrılmayayım demek ne derece yeterlidir bunu düşünün...En nihayetinde çocuğunuz var eşiniz var siz davranışlarınızı değiştirdiniz de fayda etmedi mi.siz eşinize karşı davranışlarınızı değiştirirseniz bence düzelebilir biraz bu durum.hadi diyelim hiç yanlışınız yok eşinize karşı demek ki az biraz da onun istediği gibi olun yanlışınız olmasa bile..bir şekilde orta yolu bulmanız gerek.

Ev araba mevzusuna gelince valla benimde evim yok arabam yok..yıllardır bu durum böyle ayrıca..ama gaye ev araba değil ki olmamalı..ev araba olursa gaye mutsuzluğun sonu olmaz..araban olsa yenisini ister nefis.evin olsa daha iyisini daha büyüğünü ister nefis..evim arabam yok diye değil bu devirde ev almak için araba almak için faize bulaşmadim diye şükredin bence...eğer borca düşerken kredi vs çekip faiz ile dustuyseniz de kusura bakmayın kardeşim tek suçlu sizsiniz demektir.Faiz in ne derece büyük günah olduğunu evin bereketini vs götüreceğini bilmeniz araştırmanız gerekir.

Ayrıca olunca nasıl huzurlu olacaksınız garantimiz mi var cennetle ilgili Allah ın rızası ile ilgili yada imanlı gideceğimiz ile ilgili...En kısa zamanda bir cenaze namazına gidin baştan sonra cenaze işleri ile ilgilenin ve defin aşamasına katılın.olumle ilgili kitaplar okuyun.

Hem evladınız çar kaç yaşında bilmiyorum ama siz gidince hayırlı evlat olacağına emin misiniz.hayirli evlat olarak yetiştirmeye çalıştırmak varken ölümü istemeniz doğru değil.evladinizin da sizde hakkı var.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Acemi Üye
Oysa Rabb buyurdu;

53/Necm-39: Ve en leyse lil insâni illâ mâ seâ.

Mealen;Bilsin ki insan için kendi çalışmasından başka bir şey yoktur.

Allah elbet dualara icabet eder ama adaletsizlik etmez elbet senle evliyasının duasına icabeti farklı olur.Bugün kar yağıyordur sen dua edersin kar yağmura dönmez ama evliya dua edince anında karşılık görür lakin bilesinki Allah dostuda böyle dua etmekten haya eder kahrında hoş lütfunda hoş der...yani bilirsin ;

Rabbim emretti, Cebrail zuhur etti ve dedi: “İste şu dağı başlarına geçireyim.”peygamber istemedi(dua ile evet demedi)

yani sen duaların anında icabet görmesini istiyorsan Allah'a yakın olacan,evliya olacaksın evliya olsanda zaten lütfunda hoş kahrında hoş dersin orasıda ayrı mesele tabi.çok zorda kalmadıkça evliya da böyle dua etmez ve sen uzaktaki(ilahi aşka) dua ettin diye de Allah yarattığı kanunları değiştirmez yakınlığına göre duan cevap bulur evliya olsan dua etsen yarattığı kanunuda değiştirir ama dedikya Allah'ı sevende böyle dua etmez zorda kalmadıkça ya da o anki durumun ne olduğuna bağlı vs.(Bu konu hakkında birçok örnek verebilirim lakin yazı çok uzar.)ve elbette insan beyni bu durumu idrak edemez zira marifetullaha girer bu dua meselesi ve Allah ise bu ufacık beyinle idrak edilemez ne zatı ne de adaletinin tecellisi O bilir.

53/Necm-39: Bilsin ki insan için kendi çalışmasından başka bir şey yoktur.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Acemi Üye
ahirete gidipde kim pişman olmamış. cennete giden amelim az der cehenneme giden zaten pişman. Sen yaptıklarının karşılığını neden bu dünyada bekledin. Burası ödül alma yeri değildir. Sen sakın rabbim canımı al deme. Sen deki rabbim canımı alman hayırlısı ise al de. Senin dertlerini Allah bilmiyor mu yaptığın yapabileceğin herşeyi Allah bilmiyor mu ? Git bir cemaat de 1 ay bedava yaşa. Sonra kararını tekrar ver isyan etmek istiyor musun istemiyor musun. Benim şu an yaşadığım ev benim değil kiracıda değilim banka evimi satışa çıkardı borcumu ödeyemediğim için komşumda evimi satın aldı. Ailemide benide burada istemiyor bu evde. Ev bulamadım şu an işim yok bankada bir lira param yok. Kredi kartı borçları esnafa borçlar . Bir istediğim vardı bir kişiden para falan değil benim çok işime gelecek bir şey kaç kere yazdım kabul etmedi. En son cevap bile vermedi artık. Bayramdan sonra gitcem konuşcam neden çarem yok çünkü. Bayramda zaten tahminim 20 kişiden fazla kişiyle bayramlaşamam bile. Baba tarafı ana tarafı toplam bir tarafdan zaten hiç akrabalar aramaz sormaz . Şu arefeyi adam gibi günahsız geçireyim dedim onuda beceremedim. Bari dua edin bana lütfen. 10 saniyede olsa bana dua edin. Ondan başka bizde çok çabalacak bir para getirisi olsun diye olmadı izi kaldı bakıyoruz. Zaten ahirete inanmasaydım dünyadaki her iyi insan gibi bende delirirdim gibime geliyor. Ama ahiret var onu biliyorum o sebepten aklımı oynatmıyorum. Yoksa dünyada her pislik çok . En ufak bir ahlaksızlığın en ufak bir haksızlığın bile birinin yanına kalacağını bilsem aklımı oynatabilirdim eğer ahirete inanmasaydım. Sana diyeceğim derde sabretmek günahlara kefaret olur. Sana önerimde bir ay git bir cemaate orada kal. Beğenirsen hep kalırsın. Bu sayede böyle bir dünyadan inzivaya çekilmiş olursun dersler sohbetler ruhaniyatını düzeltir. Ben öyle yaptım gerçekten çok değiştim. Bana birşey soracaksan sor.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Yönetici
Neden kendine dua etmiyorsun anlamadım ki.
Duada esas bencil olmaktır.
Kendin için bir şey istememek, kendini ihtiyaç sahibi görmemek demektir.

Her neyse bunlar teferruat. Bence sen imanlı bir psikoloğa git derdini anlat.

Hayat intihardan üstündür kardeşim. İntiharı düşünmen şeytanın senle uğraştığını gösterir. Mutlu ol ki şeytan en çok imanlı insanlarla uğraşır.

Rabbim yardımcın olsun.
Diğerleri iyi vatandaş, İslam iyi insan yetiştirmeyi amaçlar.

Herkes aynı fikirdeyse,
hiç kimse yeterince
düşünmüyor demektir.
Mevlana
Bunu ilk beğenen sen ol.
Acemi Üye
Kardeşim, Allah nasıl dilerse öyle yapar, istediğini yapmak O'nun hakkıdır ve ne yaparsa hakkımızda hayırlısını yapar.Eğer biz Allah'ın takdirinden razı olmazsak büyük bi hata yaparız ve cezayı hak ederiz.

Kardeşim, Allah bize zorluğun ardından bi kolaylık yaratacağını vaat etmiyor mu?Bize düşen bu kolaylığa inanıp, zorluğa önem vermeyip, sabır göstermektir.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Yeni Üye
Kardeşlerim hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim , ben kendim için dua etmeme sebeb im , ihtiyaç sahibi görmemek değil , sevdiklerim iyi olsun sokakda ki insanlar çocuklar başı boş hayvancağızlar iyi olsun diye hep onlara dua ettim , ama nolur yanlış anlamayın beni artık isyan etmiyorum ama günahkar insan kötü insalar ferah içinde yaşıyor , e ben hep dua ediyorum , benimde elbet günahlarım vardır ama ne bilim Allah yardımcımız olsun.
Dua etmeyecekdim ama bayram namazına gittim o zaman hem namaz kıldım hem dua ettim , af istedim , hayat çok zor akeyi kardeşim seninde Allah yardımcın olsun , hepimizin Allah yardımcısı olsun , Allah sen dışardaki insalara , dışardaki hayvancağızlara yardım et , borcu olan insanlara yardım et , hasta olanlara acil şifalar nasip et , çocuklarımızı kötülüklerden hastalıklardan koru , aileme gelecek kötülükler kazalar belalar bana gelsin Yarabbim , Allah yardımcımız olsun.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Forumcu
ESSELAMÜ ALEYKÜM GÜZEL KARDEŞİM AKŞAMIN HAYIR HUZURLU OLSUN DİYORUM ÖNCELİKLE ŞUNU BİL YÜCE ALLAH' A İNANCIN TAM İSE YARATILIŞ GAYESİ OLARAK İNSAN DÜNYAYA SINAV VE İMTİHAN İÇİN GELMİŞTİR BORÇ ŞUANLIK HERKES'TE FARKLI FARKLI ŞEKİL VE ZAMANLARDA MEVCUT BU ÖLMEYİ ÇOK İSTEMEN HİÇ İYİ BİRŞEY DEĞİL DİKKAT BUYUR İSYANA VE MEVLADAN ÜMİDİNİ KESMEYE GELMEKTEDİR ŞİRKE GİRER DİNDEN BİLE ÇIKARSIN MAZALLAH ANLIYABİLİYORUM ÇOK ZOR BİR DURUM VE SABIR ET DUA ET NAMAZ KIL BU SANA MEVLANIN VERMİŞ OLDUĞU BİR İMTİHANDIR HERKES FARKLI FARKLI İMTİHANLARDAN GEÇİYOR RIZIK DUASI OKU BAŞINA BİR MUSİBET GELMEDEN ÖNCE ONUN NEDEN GELDİĞİNİ BİR DÜŞÜN...
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.